NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: Pozdrav iz Vz
Početni član
Početni član

See User information
Evo mene iz kupovine,moja životinja je dobila novi dom od nekih 60-ak litara..znam da nije ono kaj bi trebalo biti,al bolje i to nego ono s palmicom..

Pisano: 28.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: trachemys

a da ne bi mozda malo jaci filter mogao povuci kornjacu pa da joj zapne nesto noga npr. ?mozda ovo nije bilo pametno od mene ali eto ja isto razmisljam unaprijed.

Svaki filter (osim onih najmanjih unutarnjih) je potencijalna opasnost ako mu ne stavis njegovu plasticnu zastitu (mrezicu) na usis. Vanjski filteri bez tog nastavka na usisu su opcenito opasni za kornjace jer ih mogu uhvatiti, pogotovo male kornjace. Ali ako se koristi zastitna mrezica nema opasnosti. Također vecina novih filtera ima mogucnost regulacije protoka pa se protok uvijek moze smanjiti ako je to potrebno.

Citiraj:

Pisano od: Speedy
Evo mene iz kupovine,moja životinja je dobila novi dom od nekih 60-ak litara..znam da nije ono kaj bi trebalo biti,al bolje i to nego ono s palmicom..

To je ok za godinu dana, sto si sve kupila od opreme? Ako mozes postavi slike u galeriju.

Početni član
Početni član

See User information
Uzela sam grijac samo. Filtere su imali samo unutarnje, a UVA UVB lampe samo u obliku neonki. Tak da ću to morat ic u drugi zoo potražit,nisam danas imala vremena.

Stavila sam mu šljunak,i ima običnu stolnu lampicu da mu grije kopno. Malo mi je čudan od kad je u novom akvariju,pliva ko lud cijelo vrijeme,i još ni jednom nije izašao na kopno..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
A kakav filter onda planiras uzeti? Neonka je najjeftiniji izvor UVA i UVB zracenja, ostale lampe koje isijavaju oba spektra se krecu 300-500 kn.

Kornjaci trebas dati vremena da se privikne na novu okolinu i srediti joj pravilnu rasvjetu da bi pocela izlaziti na kopno. Na pocetku ce biti jako "sramezljiva" i izlaziti ce uglavnom kada tebe nema doma. Kasnije kada se privikne izlaziti ce i u tvojoj prisutnosti. Da li je ta lampa dovoljno jaka da zagrije kopno na 30-35 stupnjeva?

Pisano: 29.12.2009

Početni član
Početni član

See User information
Mislila sam mu uzet pumpicu sa vanjskim filterom,al reci mi koje je bolje..

Mjesto za sunčanje ima temperaturu oko 33 stupnja,malo prije mjereno. Danas je počeo izlazit van,prvi put kad sam ušla u sobu je pobjego u vodu,došla sam do terarija i slagala tamo neš okolo i izašao je van,izgleda da se ne boji.

Imam jedno malo glupavo pitanje,al ajd,jel kornjača razlikuje ljude? Pitam zato jer kad moj dečko dođe do akvarija njemu se uvijek skriva a meni ne

Pisano: 29.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vanjski filter u sebi vec ima ugrađenu pumpu, to se ne kupuje odvojeno, to je vec slozeni sistem. Postoje manji vanjski filteri koji bi bili ok za ovaj tvoj akvarij, ali mozes kupiti i veci kojeg ces kasnije moci koristiti na buducem akvariju. Sve ovisi o tome sto zelis i koliko mozes uloziti. Otvori novu temu ou odgovarajucem podforumu za ostala pitanja pa cemo vidjeti sto je najbolje.

Treba stpljenja dok se kornjaca ne navikne. Kornjace ne razlikuju individualno ljude poput psa, one se mogu naviknuti na tvoju rutinu, pokrete, korake...to se sve svodi na to da kornjaca povezuje ljude sa hranom.

Pisano: 30.12.2009

Početni član
Početni član

See User information
Evo kupila sam i filter,tako da sad još jedino šta moram je UVA UVB lampa,al i to će uskoro :)

Smanjena slika

Smanjena slika

Dodaj datoteku:

jpg  DSC02638.jpg (130.77 KB)
1102_4b439e20c5229.jpg 640X480 px

jpg  DSC02640.jpg (161.27 KB)
1102_4b439e4246dd5.jpg 640X480 px

Pisano: 05.01.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Veoma mi se dopada tvoja kornjača, ovi plavi kamenčići su super ali možda malo neprirodni.Da li mi se priviđa ili je aq prazan?

Početni član
Početni član

See User information
E sad zbilja neznam šta da ti kažem koliko sam čitala po netu, dosta ljudi kaže da im kornjače preko zime slabo jedu,da su jako mirne i tako..a ova moja životinja je luda ko šiba,stalno je u pokretu. Stalno nešt kopa,ruje,pa se penje van,malo se sunča pa opet u vodu. Kad bu dodem blizu akvarija svim silama pokušava izač van A što se hrane tiče,na početku je jeo onu kupljenu,al od kad mu dajem meso ono više neće ni pogledat

Početni član
Početni član

See User information
Nije prazan,evo životinja kraj grijača ( na kojem inače spava ) u gornjem lijevom kutu

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum