NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 »

Pozdrav iz Vz
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svima

Ja sam Ivana,živim u Varaždinu i imam 26 godina.
Prije 3 dana sam za rođendan dobila malenu kornjaču,ako se ne varam zlatouha... Velika je otprilike ko kovanica od 5 kn, pa me zanima koliko je otprilike stara. Dobila sam je sa onim malim plastičnim terarijem za koji sam pročitala da nije dobar,pa sad čekam da prođu ovi neradni dani i da svom Speedyu kupim novi dom...

Eto toliko za sada od mene,nadam se da ću ovdje naučit sve što je potrebo da maleckom pružim sretan život

Smanjena slika

Dodaj datoteku:

jpg  DSC02489.JPG (138.11 KB)
1102_4b36ad5ba764c.jpg 640X480 px

Pisano: 27.12.2009

Editirano od Speedy on 27.12.2009 01:43:18
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pozdrav iz Vz
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
dobrodosla na K.com
niko tacno ne moze reci koliko je stara...ali ja mislim oko nekih mjesec i pol do dva....dobro si procitala...nikako nije dobro...i svaka ti cast sto si odmah dosla da se informiras i da speddy u odmah nabavis dom....neki se sjete veoma kasno
sve sto ti zatreba slobodno pitaj

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Početni član
Početni član

See User information
Hvala Ado

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Vrsta kornjace koju imas je Trachemys scripta troostii, sluzbeni naziv za ovu vrstu na nasem jeziku jos ne postoji, mi je ovdje nazivamo trostova kornjaca, ali najbolje se drzati strucnog naziva i onda nema greske.

Za prvu pomoc iznad plasticne posude gdje drzis kornjacu stavi obicnu stolnu lampu koja grije. Dakle, ne sa neonkom ili stednom zaruljom jer one ne griju dovoljno. Najbolja je obicna zarulja ili spot lampa/reflektorica, a moze i halogenka. Pazi da kornjaca nije izlozena hladnoci i propuhu jer bi se lako mogla razboliti.

Prije nego li odes u kupovinu prouci clanak o smjestaju da vidis sto to je sve potrebno:

Smjestaj za vodene kornjace

Ovdje mozes pronaci sve o pravilnoj prehrani za svoju kornjacu:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Citaj sto vise i pitaj sve sto te zanima, na ovoj stranici mozes nauciti sve o pravilnoj brizi za svoju kornjacu.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala Kori Čitam ja već 3 dana

Sa kornjačom sam dobila hranu NUTRON TARTAFOOD piše da sadrzi meso,ribu,povrće,račiće...i ostalo. Danas sam mu prvi puta dala sirove puretine i čini mi se da mu se jako svidjelo ,a malo prije sam mu ponudila i mrkvicu,al nije baš bio oduševljen..

Iako je za sada u skučenom prostoru,živahan je. Dosta pliva, meso lovi po terarijiču ko veliki hehe. Pošto su mi ovih dana svi zoo centri bili zatvoreni,stavila sam mu terarij pored radijatora i grijem ga sa običnom stolom lampicom,vodica mu je topla cijelo vrijeme.

Prva dva dana se skrivao kad bi došla do njega,al jučer i danas ostavi glavu iznad vode i samo gleda šta će dobit za pojest

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Speedy
Danas sam mu prvi puta dala sirove puretine i čini mi se da mu se jako svidjelo ,a malo prije sam mu ponudila i mrkvicu,al nije baš bio oduševljen..

Koliko znam sargarepu (mrkvu) ne zeli jesti jer mlade kornjace veoma malo jedu biljnu hranu, to jest vecina ishrane bi se trebala sastojati od mesa.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
dobro dosla, i pohvala veeeeelika!!

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Početni član
Početni član

See User information
*IvAn95 : dala sam mu 2 mrvice mrkve,jednu je pojeo,drugu nije htio. Kad sam vidjela da je ostavio odmah sam maknula iz vode. Dok meseko ne ostavlja zna mali kaj valja

*trachemys : hvala i na dobrodošlici i na pohvali

Za početak mu neću uzimat neki ogromni akvarij jer mi je problem zbog stana,trenutno nisam u svom stanu nego u podstanarstvu.. Ali kako bude rastao tako će dobivat veći smještaj. Nažalost,trenutačno nemogu drugačije..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ces stalno kupovati akvarij i opremu sukladno sa rastom kornjace potrositi ces dosta novaca. Moras si napraviti plan, razmisljati unaprijed - npr. kupiti jacu opremu nego sto ti je potrebno da bi je mogla koristiti i u buducem akvariju. Pa tako si smanjis trosak, umjesto da svaki put moras kupovati i novu opremu mijenjas samo akvarij.
Za pocetak joj uzmi akvarij dimenzija barem 60*30*30 (duzina*sirina*dubina) cm. Akvarij te velicine ce joj biti dovoljan sljedecih godinu dana, mozda koji mjesec vise.
Ako ikako mozes uzmi jos veci akvarij, npr. 80*40*40 cm ili sl. pa si mirna negdje oko 2 godine.

Pisano: 28.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Ako ces stalno kupovati akvarij i opremu sukladno sa rastom kornjace potrositi ces dosta novaca. Moras si napraviti plan, razmisljati unaprijed - npr. kupiti jacu opremu nego sto ti je potrebno da bi je mogla koristiti i u buducem akvariju. Pa tako si smanjis trosak, umjesto da svaki put moras kupovati i novu opremu mijenjas samo akvarij.
Za pocetak joj uzmi akvarij dimenzija barem 60*30*30 (duzina*sirina*dubina) cm. Akvarij te velicine ce joj biti dovoljan sljedecih godinu dana, mozda koji mjesec vise.
Ako ikako mozes uzmi jos veci akvarij, npr. 80*40*40 cm ili sl. pa si mirna negdje oko 2 godine.

a da ne bi mozda malo jaci filter mogao povuci kornjacu pa da joj zapne nesto noga npr. ?mozda ovo nije bilo pametno od mene ali eto ja isto razmisljam unaprijed.

Pisano: 28.12.2009
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum