NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
70 korisnika su online (22 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 70

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Akvarijum cist, voda prljava?!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: magnum
Menjam vodu na otprilike 2 meseca.Menjao sam je pre mesec dana.Menjam svu vodu.Voda je stalno zelena, i kad promenim vodu cista je nedelju dana.

moras rijedje mjenjati vodu...nema veze sto imas filtere...sve iz akvarijum zajedno sa vodom izvadis i ocistis cjeli akvarijum to radi jednom u mjesecu...a svake druge sedmice promjeni 1/3 vode

Pisano: 26.12.2009
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok pokusacu i da nadjem novu podlogu,ali videcemo da li ce to pomoci.Vodu cu zameniti sto pre budem mogao pa cu vam javiti sta se dogadja.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Menjam vodu na otprilike 2 meseca.Menjao sam je pre mesec dana.Menjam svu vodu.Voda je stalno zelena, i kad promenim vodu cista je nedelju dana.

Pogresno odrzavas akvarij i zato je doslo do ovoga. Svaki tjedan bi trebao promijeniti 10-20 litara vode uz usisavanje dna. U dva mjeseca se u vodi skupi previse otpadnih tvari koje filteri ne mogu odstraniti iz vode i taj otpad sluzi algama kao hrana za rast. Te otpadne tvari su isto tako otrovne za akvarijske organizme, mogu ubiti ribe i kod kornjace izazvati bakterijsku infekciju ociju.
Uz ovaj tvoj rezim promjena vode me uopce cudi kako su ribe zive. Ti kada promijenis svu vodu unistis biolosku ravnotezu u akvariju. Da ove alge nisu pocele rasti i trositi te silne kolicine otpada ribe bi ti vec sigurno uginule. Obavezno procitaj clanak o odrzavanju: LINK

Citiraj:

Pisano od: Emina_sarajevo
Da sprecis da ti alge "napadaju" akvarijum SVE s vana,polja,rijeke,mora prokuhat ili odstaviti u klucaloj vodi dovoljno je staviti jedno zrno pijeska u ak pa da se alge i bakteriju u ak razmnozavaju!

Plutajuca alga nema veze sa ovime sto si napisala, u ovom konkretnom slucaju se pocela javljati zbog jako zagađene vode.

Citiraj:

Pisano od: Ado
Citiraj:

moras rijedje mjenjati vodu...nema veze sto imas filtere...sve iz akvarijum zajedno sa vodom izvadis i ocistis cjeli akvarijum to radi jednom u mjesecu...a svake druge sedmice promjeni 1/3 vode

Hoces reci cesce...
A od kada je pozeljno jednom mjesecno okrenuti cijeli akvarij i unistiti svu biolosku filtraciju u njemu?! U redovito odrzavanom akvariju (dakle uz redovite tjedne promjene dijela vode) bioloska filtracija ti pomaze odrzavati akvarij.

Citiraj:

Ok pokusacu i da nadjem novu podlogu,ali videcemo da li ce to pomoci.Vodu cu zameniti sto pre budem mogao pa cu vam javiti sta se dogadja.

Ako si spreman na postavljanje akvarija skroz ispocetka trebao bi sve dobro oprati, ali po meni je to pogresan korak jer ces time unistiti svu biolosku ravnotezu u akvariju. Kada ribe stavis u akvarij neces imati bakterija koje bi vrsile biolosku filtraciju. Kornjaca stvara jako puno otpada i lako bi ti se moglo dogoditi da ti ribe pougibaju.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Krenuo sam ispocetka.Zamenio sam svu vodu izbaco staru podlogu, i kompletno ocistio akvarijum.Imam dosta peska u dvoristu i ne sluzi nicemu, pa sam se ja odlucio da ga stavim u akvarijum.Da li pre stavljanja trebam da ga prokuvam ili sta?

Pisano: 27.12.2009
ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kako da menjam vodu u akvarijumu ako ne sve od jednom???

ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Ado
Citiraj:

Citiraj:

Hoces reci cesce...
A od kada je pozeljno jednom mjesecno okrenuti cijeli akvarij i unistiti svu biolosku filtraciju u njemu?! U redovito odrzavanom akvariju (dakle uz redovite tjedne promjene dijela vode) bioloska filtracija ti pomaze odrzavati akvarij.

da cesce hvala sto si me ispravio
mislio sam sada posto je takvo stanje u akvariju da to uradi mozda jednom ili dvaput....a kasnije nema potrebe

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Uzmeš crevo i njime usisaš nataložen detrit (biološki otpad) sa dna, pri tom poslu istočiš oko 1/3 vode iz akvaterarija. Ako čistiš filter materijal, očistiš ga-ispereš tom vodom.Obrišeš kamenac koji se nahvatao po ivicama oko linije površine vode. Na kraju dospeš čistu odstajalu vodu iste temperature.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

To pitanje je i mene mucilo ali sada...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Znate i sami da sam poceo ispocetka.Stigao sam dod dekoracije i tu stao.Ovamo su cene astronomske i ne daju mi se tolike pare za par ukrasa.Da li se ukrasi mogu nekako napraviti, i molim ako neko zna nek mi kaze kako.
P.S. Moja kornjaca se nekako navikla na ribe, sve im dopusta ali ih uopste ne juri.Jede hranu koju dajem ribama(listice, dzigericu...) Da li je to normalno???

Pisano: 28.12.2009
ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
na koje dekoracije mislis....neke dekoracije su skupe...neke jeftine.....ja sam pravio dekoracije od drveta ali za kopno...i napravio sam prilaz za platformu....neznam zasto ne juri ribice...malo mi je to cudno...normalno je da ce jesti hranu od riba...jer ne zna za sta je ta hrana namjenjena...pokusaj kornjacu i ribe hraniti u isto vrijeme

Pisano: 28.12.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum