NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
74 korisnika su online (5 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 74

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: Ne jede, čudno zijeva....MOLIM POMOĆ!!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
A zašto nebi mogla dobit zatvor od kamenčića,bio je slučaj da je kornjača pojela gumeni čep pa je imala sličnih problema koliko se sječam.I sam mislim da je uzrok problema nedostatak dovoljno toplog kopna iako mi je rečeno da je kopno toplije od vode.Ali glavno je sada da se problem riješi.

Pisano: 26.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nisam citao njen text, inace bi joj dao konkretniji odgovor.
Neda mi se citati te dugacke textove. Tu su i Filip i Stanikic koji
joj sigurno mogu takodjer adekvatno pomoci.

Dovoljno mi je bilo da sam procitao da joj kornjaca zijeva, zatim da se radi o zacepljenu je vrlo mala sansa.
Preopetereceni ste sa tim "jedenjem sitnih kamencica".
Sa tim stavom si na dobrom mjestu tamo gdje i jesi.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Neznam da li si pogledao video ali to više izgleda kao napinjanje nego zijevanje.Drugo nebi komentirao.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nisam pogledao nista, Procitao sam da zijeva.
Nisam ni vidio da ima video.
A i neda mi se dalje raspravljati o tome zasto, kako i sto ja ovdje kazem.
Radite sto hocete, manite se mene.
Danas sam nabrijan.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: TITO
Nisam pogledao nista,
Danas sam nabrijan.

A trebao si pogledati.
I meni se činiš isto kao uvijek,ne zvučiš nabrijano.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Domi
I meni se činiš isto kao uvijek,ne zvučiš nabrijano.
E pa drago mi je da si me upoznao.

Evo, neda vrag mira: Pogledao video, procitao text.
Zastopanje (od kamenja) sa velikom sigurnoscu nije.
(100% nemoze nista izkljuciti samo preko par sekundi na videu)

Rasvjetu trebas pustiti da ti duze gori, 12-14 sati dnevno. Ali to ti je kori vec rekao. (ali to nije uzrok ovom ponasanju).

Zatim, pokusaj se sjetiti sa cime si je hranila u zadnje vrijeme.
Meni osobno se desilo da je se jednom riblja kost zaglavila u grlu jednoj kornjaci.

Dali je kornjaca u stanju plivati, takvo "zijevanje" ispod vode moze znaciti hvatanje zraka, ali ako je to slucaj onda se kornjaca gusi.

Ispod crte, cinjenica da provodi vise vremena na kopnu, da ovako zijeva ispod vode, znakovi su da se kornjaca iz nekih razloga neosjeca dovoljno jaka za plivanje i zbog toga se plasi potopa.

Preporucujem: smanjiti razinu vode, da kornjaca moze izvaditi glavu na zrak i ako je na dnu, pregledati dali samo mozes vidjti neku anomaliju u grlu, (sto vjerovatno neces moci vidjeti inace bi ranije primjetila) i pod hitno veterinaru, cuo sam da ima jedna zena veterinarka u ZG koja se razumije u kornjace.

Eto, toliko od mene.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Meni definitivno izgleda da joj nešto smeta. Video sam slučajeve kao tvoj ali te kornjače su se bile jako prejele, a tvoja nije jela par dana? Možda joj je stvarno zapelo nešto u jednjaku? Ili ima zatvor pa ono iz želuca ne može ići dalje, te se napinje. Za jaja mi izgleda premala, možeš popipati lagano džepove ispred zadnjih nogu da vidiš ima li konstipacije ili jaja... Ako hoćeš da odbaciš mogućnost da se najela puno kamenja ili da ima neki drugi problem koji je izazvao zatvor, najbolje da je odneses na rengenski snimak kod veterinara koji to zna da uradi sa kornjačama. Sve najbolje. I nije štetno po zdravlje ako ne jede nedelju dana. Samo da je prodje to.

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: TITO
Sarkazam je besplatni dodatak sa moje strane ne postove koji takav sarkazam traze. A jos ako je taj sarkazam ujedno i istina onda je jos bolje. (jer zaista, samo treba citati sto pise kada postavljas post i sve bi trebalo biti jasno).

Kad spominjes "pravila foruma" onda bi trebala znati da na nekim
forumima postoji mogucnost prvih 5,10 ili cak i 15 minuta editirati
post a ne citavo vrijeme. Nigdje nije napisan zakon da svaki clan mora imati pravo editiranja svojih postova.

Zato od mene dobijas jos jedan, posljedni savjet:
pridrzavaj se sto ti Kori ovdje pise i mani se bezkorisnim odgovorima meni, imati ces vise od toga ako me se kanis
nego da se tjeras samnom o sarkazmu i aroganciji.

Ne želim prepirku, ali nisam balavica od 15 godina i ovakvu bezobraštinu si ne dopuštam iz vrlo jednostavnog razloga: jer ju ne zaslužujem.

Osim toga, ako se nisi mogao odmah udostojiti pročitati moj post (a treba samo "pročitati što piše"), zašto si se uopće miješao i išao išta komentirati.
A ostali forumi, barem ovi za koje ja znam redom imaju mogućnost neograničenog editiranja ranije postanih postova; znam to i bez da sam "administrator". A niti upute za postavljanje slika koje spominješ ti baš nisu detaljne; tako da uz tvoj sarkazam nema istine.

Jedine detaljne upute mi je napisao Kori u editu mog prvog posta i na tome najtoplije zahvaljujem kao i na zdravstvenim savjetima od svih vas (uključujući i Tito-a ).

Želim samo pomoći svojoj kornjači, ali me svejedno bode u oči kada imam osjećaj da netko radi kretena od mene, pa eto, zato trošim vrijeme i komentiram manje bitne stvari.
No hard feelings.

Da se vratim na bitno:

Citiraj:

Zatim, pokusaj se sjetiti sa cime si je hranila u zadnje vrijeme.
Meni osobno se desilo da je se jednom riblja kost zaglavila u grlu jednoj kornjaci.

Dali je kornjaca u stanju plivati, takvo "zijevanje" ispod vode moze znaciti hvatanje zraka, ali ako je to slucaj onda se kornjaca gusi.

Ispod crte, cinjenica da provodi vise vremena na kopnu, da ovako zijeva ispod vode, znakovi su da se kornjaca iz nekih razloga neosjeca dovoljno jaka za plivanje i zbog toga se plasi potopa.

Preporucujem: smanjiti razinu vode, da kornjaca moze izvaditi glavu na zrak i ako je na dnu, pregledati dali samo mozes vidjti neku anomaliju u grlu, (sto vjerovatno neces moci vidjeti inace bi ranije primjetila) i pod hitno veterinaru, cuo sam da ima jedna zena veterinarka u ZG koja se razumije u kornjace.

Nije jela ništa već tjedan dana, a i kada jede, jede iz ruke tako da točno znam što i koliko je pojela. Meso joj dajem očišćeno, tako da niti kost nemože biti u pitanju.
Kornjača može plivati i pliva ali puno rijeđe nego inače. Sama ode do dna i bez problema ispliva na površinu.

No dobro; sutra ide spot lampa i posuda sa pijeskom (ako su jaja u pitanju), a ako niti to ne upali onda idemo veterinaru (da li je ta veterinarka iz ZG koja se razumije u kornjače u Šapi? Ako nije, može mala pomoć?).

Hvala svima još jednom

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: NatasaG
Ne želim prepirku, ali nisam balavica od 15 godina i ovakvu bezobraštinu si ne dopuštam iz vrlo jednostavnog razloga: jer ju ne zaslužujem.

Citiraj:

Pisano od: NatasaG
ali me svejedno bode u oči kada imam osjećaj da netko radi kretena od mene, pa eto, zato trošim vrijeme i komentiram manje bitne stvari.
No hard feelings.

Nemas ti pojma sto je bezobrazluk.
A ako netko kretena pravi od tebe onda to samo ti sama mozes biti.
Zatim, mani me se u daljnjim prozivkama, necu ti se vise obracati a ujedno ocekujem to i od tebe prema meni.

Pisano: 27.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
odem na malo...vratim se i vidim svasta!tito inace ispada tu zrtva ili neki "glupan" (bez uvrede) jer ljudi koji su itekako svjesni svojih pogresaka nemogu i ne zele preuzeti krivnju za ono za sto su odgovorni.nekad se i dogodi greska u komunikaciji pa se to i ispravi no ovdje je nekakav "poseban" slucaj!ili sam ja nesto krivo shvatio!?i kad dodu ljudi kojima je potrebna pomoc i kad im se i vise nego pokusa pomoc oni na kraju pogaze ove sto su im pomagali da se tako izrazim ali to se dogada u mnje slucajeva!ako sam sta krivo shvatio ili napisao molim vas da ispravite me!

Pisano: 27.12.2009
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum