Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Jeftin pravilan smeštaj za BojGora |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ok, nadam se da ću uspeti to da nađem ovde :|
Nabavila sam veliku crnu kadicu od neke baš baš jake plastike i sad pravim "akvaterarijum", pa da pitam oko lampi: "posebne koje sijaju UVA UVB spektar svetlosti", da li su to neke specijalne sijalice baš za to (i da li se mogu naći kao sijalice, pa da se navrnu na običnu viseću lampu), ili su to neke posebne LAMPE? I gde to mogu naći (generalno, u kakvim prodavnicama sve)? I, ako imam tu lampu, može li ona grejati i kopno, mislim da je mali prostor da bih stavljala dve lampe, i običnu i tu?
Pisano: 26.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Oprosti na zakasnjelom odgovoru. Radi se o zaruljama/sijalicama koje su po obliku iste kao i klasicne. Dakle, standardnih su duzina, imaju standardna grla itd. Jedino sto je posebno kod njih je nacin proizvodnje. Napravljene su od posebnog stakla koje isijava posebno zracenje.
UVA-UVB rasvjetu mozes kupiti u bolje pet shopu koji drzi teraristiku ili u nekom bolje opremljenom salonu rasvjete. Uglavnom na samom proizvodu mora biti istaknuto da se radi o UVA-UVB rasvjeti bas za gmazove. Pravilna rasvjeta kornjaci mora pruzati UVA i UVB dio spektra, i toplinu. To mozes postici kombinacijom vise lampi ili koristenjem neke "high-tech" lampe za gmazove koja priza sva tri elementa. Vise o svemu tome mozes pronaci ovdje: LINK
Pisano: 05.02.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
ne bih da otvaram novu temu a i ne znam gde bih,a ne bih ni na pp jer mislim da sve zanima:Kori, zasto te nije bilo oko mesec dana?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
obaveze obaveze...skolovanje
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
To što ti ne bi da otvaraš novu temu ne znači i da ne treba da je otvoriš. Ovako samo praviš meni problem da moram da izigravam dežurnog policajca. Uvek imaš SmallTalk za ovakva pitanja.
Editirano od stanikic on 05.02.2010 23:45:43
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.