NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
65 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 65

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   4 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 »

Ne jede, čudno zijeva....MOLIM POMOĆ!!!!
Početni član
Početni član

See User information
molim ovim putem za pomoć.

Imam crvenouhu kornjaču, cca 4 godine staru (kod nas je od malena). Od unazad godinu dana ima slijedeće uvjete: akvarij od 120 l sa cca 80 litara vode, grijač (temperatura vode 27%), EHEIM classic 2213 filter (mediji: keramika, lava, spužva, zeolit, ugljen, phospho remover); oboje radi 24 sata dnevno. Ima rampu po kojoj se bez problema popne na kopno. Akvarij ima poklopac (sa otvorima za zrak) u koji su namontirane 2 UVA/B neonke. Rasvjeta gori cca 6 sati dnevno. Na dnu ima kamenčići; nisu pretjerano sitni. Od malena ju se hrani sirovim mesom (perad, teletina, riječna riba), te povrćem (u skladu sa popisom što smije jesti); račići i granulat vrlo rijetko; možda 2x mjesećno. Do pred godinu dana je jela svaki dan jednom, od tada svaki drugi dan jednom. Također dobiva vitamine (pokapam po mesu) i sipinu kost (sastružem prah po mesu). Nisam sigurna kojeg je spola. Nadam se da sam sve obuhvatila.

A sada problem:
Ima cca tjedan dana da odbija svu hranu. Možda par dana više od toga da veći dio dana provede spavajući; pod vodom i na kopnu. Primijetila sam da stalno traži sunčanje; poprilično sati provede sunčajući se, definitivno više nego inače. Dok pliva, pliva ravno; nije nagnuta niti lijevo, niti desno. Također područje oko ušiju i očiju izgleda nepromijenjeno. Jutros sam primijetila da je otplutala na dno i radila ovo: otvori usta, drži ih neko vrijeme tako i onda zatvori; kao da ju nešto smeta...(ima ovdje snimka: http://www.youtube.com/watch?v=9gqKGldPL3I ). Ovo mi definitnivno ne izgleda dobro; nešto ju muči, a ja neznam što....ako itko može pomoći, bila bih jako zahvalna. Također bi mi dobro došla preporuka za veterinara u Zagrebu koji ima iskustva sa dijagnosticiranjem i liječenjem kornjača.

Ovo je moja korni:
danas slikano:
Smanjena slika

slikano ranije:

Smanjena slika

Smanjena slika

Iz nekog razloga postavljanje slika na Vašoj stranici mi ne funkcionira, pa ako može netko i oko toga pomoci, bila bih zahvalna.

HVALA UNAPRIJED!!!

Edited by Kori: Malo si pomijesala linkove. Kada zelis stavljati slike u ovom formatu sa Webshots stranice kopiras link "post in a forum" i samo ga paste-as u prozor gdje pises post. Kodovi za linkove i slike na ovom forumu su case sensitive. Dakle u tom kopiranom linku dobivas: [URL=LINK][IMG]LINK[/IMG][/URL] i samo ih trebas zamijeniti sa malim url i img da bi forum prihvatio kod.

Pisano: 26.12.2009

Editirano od Kori on 26.12.2009 17:30:03
Editirano od Kori on 26.12.2009 17:30:40
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Ne jede, čudno zijeva....MOLIM POMOĆ!!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pogledaj ovdje kako se stavljaju slike na forum.
I ujedno dobro dosla na K.com.
Javit ce ti se uskoro moderatori u vezi ove teme.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na pomoći sa postavljanjem slika, samo što nigdje ne vidim "edit post" tako da nemogu ništa promijeniti. Malo mi je kompliciran ovaj forum...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Kornjacu drzis u cisto solidnim uvjetima, ali eto, jedna mala greska i zlo se dogodi. Mislim da kornjaca ima respiratornu infekciju. Na ovom filmicu sto si postala se nista ne vidi, ali po opisanom mi to zvuci na kasljanje. Greska je sto nemas lampu za grijanje. Kada su kopno i zrak u akvariju hladniji od vode kornjaca dobije respiratornu infekciju koja moze zavrsiti sa upalom pluca. Moras joj sto prije instalirati lampu za grijanje, to moze biti i obicna lampa sa spot zaruljom ili reflektoricom. Vazno je da je temperatura kopna i zraka kojeg kornjaca udise 30-35 stupnjeva! Jedino u tim uvjetima kornjaca moze poceti sa oporavkom. Također povisi temperaturu vode na 28-29 stupnjeva (ali ne prije nego li sredis temperaturu zraka i kopna jer bi to inace samo stetilo)!
Kornjaca niti u ludilu ne smije biti izlozena hladnom zraku ili propuhu!

Nadam se da se radi samo o blazoj respiratornoj infekciji, a ne u upali pluca. Povisi joj temperaturu i prati stanje, trebala bi biti bolje, a ako ne vidis poboljsanje odvedi je veterinaru:

Veterinarska ambulanta Šapa, Taborska 5a, 01/3098-038

Jos par stvari nevezano uz temu. Sudeci po noktima na prednjim nogama imas zenku. Koliko je kornjaca velika?
Drzis je u dobrim uvjetima sto je za svaku pohvalu, ali prostor joj je dosta tijesan. Odrasla zenka treba smjestaj od 150 cm duzine, ne trebas joj sada hitno mijenjati smjestaj, ali polako skupljaj za veci smjestaj.
Jos jedna napomena u vezi rasvjete. Imaj na umu da UVA-UVB neonke isijavaju potreban spektar samo 6 mjeseci i tada ih je potrebno promijeniti. Nije potrebno imati 2 UVA-UVB neonke, dovoljna ti je jedna, a ova druga moze samo sluziti za svjetlost. Uglavnom ako su ti neonke dotrajale dovoljno je da stavis samo jednu novu.

Javljaj nam kako je kornjaca, sretno sa lijecenjem!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: NatasaG
Hvala na pomoći sa postavljanjem slika, samo što nigdje ne vidim "edit post" tako da nemogu ništa promijeniti. Malo mi je kompliciran ovaj forum...

Pa ne vidis jer nemas ovlast editirati postove u ovom djelu foruma.
Mogla si jednostavno u novom postu postaviti slike.
Vjerujem da je forum kompliciran za neke osobe,
pogotovu ako ne citaju sto im pise.

Početni član
Početni član

See User information
Instalirati ću joj lampu za grijanje. Koliko da čekam neki znak oporavka prije nego je odvedem veterinaru (hvala za preporuku)?
Kornjača je od glave do repa (oklop, naravno) cca 14 cm.

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: TITO
Citiraj:

Pisano od: NatasaG
Hvala na pomoci sa postavljanjem slika, samo što nigdje ne vidim "edit post" tako da nemogu ništa promijeniti. Malo mi je kompliciran ovaj forum...

Pa ne vidis jer nemas ovlast editirati postove u ovom djelu foruma.
Mogla si jednostavno u novom postu postaviti slike.
Vjerujem da je forum kompliciran za neke osobe,
pogotovu ako ne citaju sto im pise.

Ja sam pitala za pomoć. Sarkazam mi zaista nije potreban. BTW ovo nije jedini forum koji koristim, ali je definitivno jedini na kojem se između ostalog nemože editirati vlastiti post Osim toga forumsko pravilo je da se za ispravke editira post umjesto da se posta novi (da se ne nagomilavaju postovi).
Nebitno. Bitno mi je jedino da pomognem svojoj kornjači.
Pozdrav!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nemoj dozvoliti da stanje postane kriticno. Po mogucnosti odmah danas sredi grijanje kopna (snađi se sa nekom stolnom lampom ili sl. za prvu pomoc) da joj se stanje dodatno ne pogorsa ako je rijec o respitatornoj infekciji (pojacaj grijanje u toj prostoriji ako nemas drugog izbora). Sada ne mozes nista vise napraviti osim cekati do pocetka iduceg tjedna, ako ce tada kornjaci i dalje biti lose odvedi je u Sapu. Jako je malo podataka (simptoma) na cemu bi se moglo sa sigurnoscu zakljuciti sto je tocno kornjaci, ako primjetis jos bilo kakvo neobicno ponasanje napisi. Da li kornjaca ispusta kakve zvukove na kopnu, ili otvara usta, hvata zrak (kao da se gusi)?

Početni član
Početni član

See User information
Sutra rade dućani, tako da ću se odmah ujutro baciti u nabavku. Nažalost, doma nemam nikakvu lampu koju bih mogla upotrijebiti.
Ne ispušta nikakve zvukove, čak niti ono uobičajeno škljocanje ustima. A nemogu niti reći da na kopnu otvara usta; vrlo rijetko i sasvim uobičajeno. Jedino neobićno zijevanje je bilo ovo koje sam snimila (ovaj tamni filmić na Youtube). Neobićno u odnosu na inače mi je i to što joj više odgovara biti na kopnu, ispod lampe nego u vodi.
Netko mi je bacio bubu u uho da bi možda mogli biti problemi vezani za zatvor ili čak jaja?!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sarkazam je besplatni dodatak sa moje strane ne postove koji takav sarkazam traze. A jos ako je taj sarkazam ujedno i istina onda je jos bolje. (jer zaista, samo treba citati sto pise kada postavljas post i sve bi trebalo biti jasno).

Kad spominjes "pravila foruma" onda bi trebala znati da na nekim
forumima postoji mogucnost prvih 5,10 ili cak i 15 minuta editirati
post a ne citavo vrijeme. Nigdje nije napisan zakon da svaki clan mora imati pravo editiranja svojih postova.

Zato od mene dobijas jos jedan, posljedni savjet:
pridrzavaj se sto ti Kori ovdje pise i mani se bezkorisnim odgovorima meni, imati ces vise od toga ako me se kanis
nego da se tjeras samnom o sarkazmu i aroganciji.

I da, batali gluposti kao "pojela je kamencic i dobila zatvorenje".

Uzivaj i Sretan Bozic.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum