NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
78 korisnika su online (28 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 78

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 7 8 »

Re: Kornjaca
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
imam sundjerast i menjam svake nedelje vodu

Pisano: 22.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da li mijenjas cijelu vodu ili? Da li prilikom promjene koristis sredstvo za pripremu vode (koje neutralizira klor i teske metale)?

Pisano: 22.12.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
celu ostaljam da odstoji 24 sata

Pisano: 23.12.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Da li smem da je izvadim iz vode i kako jer je agresivna?kada sticu plodnosta za razmnozavanje ima 3 godine?I platio sam je 6 eura

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne bi smio mijenjati cijelu vodu, dovoljno je da promijenis 1/3 ili polovicu vode i usises dno. Za mekooklopne kornjace je pozeljno koristiti sredstvo za pripremu vode, bilo bi dobro da si to nabavis.
Procitaj si ovaj clanak o odrzavanju, tebi ce olaksati posao, a kornjaci zivot: LINK

Također obrati pozornost na temperaturu nove vode koju stavljas u akvarij, ona mora biti sto slicnije temperature kao voda u kojoj je do tada bila kornjaca. To je vazno da kornjaca ne dozivi temperaturni šok, sto iz mog iskustva ove kornjace relativno lose podnose. Dakle, ulijevanje pre hladne ili pre tople vode u akvarij ne dolazi u obzir!

Ovu kornjacu vadis samo kada je to stvarno potrebno jer je to za nju jako stresno iskustvo. Kada kornjaca jos naraste ugriz moze lako probiti ljudku kozu i biti bolan. Ove kornjace nije lako uhvatiti i zadrzati u ruci jer su skliske i imaju jako dug fleksibilan vrat kojim bez problema mogu doseci bilo sto na oklopu. Najbolje ih je uvatiti rukom između straznjih nogu, ali oprezno jer vrlo lako ti moze iskliznuti. Ako ti je to nespretno kornjaci krpom prekrij glavu i primi je normalno, ali napominjem, samo kada je to stvarno potrebno. Ukoliko pravilno odrzavas njen akvarij, pazis na temperaturu sto sam ti iznad pisao, kornjacu uopce prilikom ciscenja akvarija ne moras vaditi van.

Spolna zrelost kod kornjaca ne ovisi samo o dobi, vec i o velicini. Nemam tocan podatak kada (u normalnim okolnostima) stjecu spolnu zrelost, ali vjerujem da ce tvojoj kornjaci trebati jos koja godina. Kada spolno dozrije mozes ocekivati da ce biti jos agresivnija i teza za rukovanje.

Sto se samog razmnozavanja tice nadam se da si upoznat sa cinjenicom da ova kornjaca mora zivjeti sama, ne mozes drzati vise kornjaca te vrste zajedno u akvariju. Muzjak i zenka se spajaju samo za vrijeme parenja. Mekooklopne je relativno tesko uzgojiti, za to treba dosta znanja i iskustva.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Opet ja da se umesam.Do sada nisam imao ni ribice ni kornjacu pa ne znam po kom sistemu to funcionise.Kada promenis 1/3 vode, a 2/3 ostanu ( one su koliko toliko prljavije od one nove trecine) zar ta voda ne ostane skoro ista kao pre?Mislim prljava.

Jos jedno pitanje:Kada grejac radi i postigne se odredjena temp. vode npr. 27 stepeni, i nastavi da radi, da li temp. vode nastavlja da povecava ili nekako ostaje ista.Pitam jer ako se idalje zagreva onda je mnogo to komplikovano.

Molim vas ne zamerite ipak sam ja neiskusan.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
važno je izbaciti izmet i ostale prljavštine iz vode....

grijač ima neki termometar ili šta već s kojim mjeri temp, vode, kada dostigne 27 stupnjeva ugasi se, kada temp. pdane opet se upali, samo treba paziti koja je temp. vode zato što često grijači pregriju vodu, npr. ja postavim na 25 stupnjeva on ugrije na 28....

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: IvAn95
Opet ja da se umesam.Do sada nisam imao ni ribice ni kornjacu pa ne znam po kom sistemu to funcionise.Kada promenis 1/3 vode, a 2/3 ostanu ( one su koliko toliko prljavije od one nove trecine) zar ta voda ne ostane skoro ista kao pre?Mislim prljava.

Jos jedno pitanje:Kada grejac radi i postigne se odredjena temp. vode npr. 27 stepeni, i nastavi da radi, da li temp. vode nastavlja da povecava ili nekako ostaje ista.Pitam jer ako se idalje zagreva onda je mnogo to komplikovano.

Molim vas ne zamerite ipak sam ja neiskusan.

U akvariju se uvijek mora odrzavati određena bioloska ravnoteza. Voda ne smije biti pre zmazana, ali isto tako ne smije niti biti pre cista. Najvaznija vrsta filtracije u akvariju je bioloska filtracija i temelji se na dusikovom ciklusu. Nju cine nitrificirajuce bakterije koje zive u dnu i filteru akvarija. Organski otpad se raspadanjem pretvara u jako otrovan spoj-amonijak/amonij. Navedene bakterije uz prisutstvo kisika razlazu amonijak/amonij na manje opasan nitrit, pa na jos manje opasan nitrat. Kada nema te bioloske filtracije akvarij u jako kratkom roku postane zasicen amonijakom koji otruje akvarijske organizme.

Kada postavis akvarij potrebno je oko 2-3 mjeseca da se u njemu razvije postena bioloska filtracija, odnosno da se navedene bakterije namnoze u dovoljnom broju da uspjevaju obraditi dovoljne kolicine otpada. Te bakterije su relativno osjetljive i jako ih je lagano unistiti pranjem u vodovodnoj vodi, i nedostatkom kisika i hrane (određene kolicine otpada). Iz tog razloga se akvarij nikada ne cisti detaljno, ne mijenja se sva voda, i filter se pere u (staroj) akvarijskoj vodi.
Redovite promjene vode su potrebne kako bi se iz vode odstranile otpadne tvari koje filtracija ne moze sama odstaniti iz vode ili razgraditi. Zato je potrebno imati sto bolji filter koji moze obraditi sto vise organskog otpada.

Svi danasnji moderni akvarijski grijaci u sebi imaju termostat. To je automatski uređaj koji pali grijac kada temperatura padne ispod namjestene granice. Kada se voda zagrije na zeljenu temperaturu termostat ugasi grijac i ciklus se ponavlja. Do pregrijavanja vode moze doci jedino ako se termostat pokvari. To se ne događa cesto ali ipak se moze dogoditi (pogotovo nakon dugo godina rada). Iz tog razloga je preporucljivo kupiti kvalitetniji grijac nekog poznatog proizvođaca koji u sebi ima sekundarni sigurnosni sustav koji u slucaju kvara termostata i pregrijavanja gasi grijac. Zato jeftini kineski grijaci "ne valjaju".

Kada ces ubuduce imati slicna pitanja molim te otvori novu temu sa odgovarajucim naslovom u odgovarajucem podforumu. Tako ce forum biti pregledniji i ljudi sa slicnim pitanjima ce lakse naci svoj odgovor

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: korektur
važno je izbaciti izmet i ostale prljavštine iz vode....

grijač ima neki termometar ili šta već s kojim mjeri temp, vode, kada dostigne 27 stupnjeva ugasi se, kada temp. pdane opet se upali, samo treba paziti koja je temp. vode zato što često grijači pregriju vodu, npr. ja postavim na 25 stupnjeva on ugrije na 28....

Nikada se ne smijes pouzdati u skalu grijaca, temperaturu je obavezno kontrolirati akvarijskim termometrom.
To se događa iz razloga sto mehanika regulacijskog sistema nikada nije savrsena, s vrenemom se bimetal u termostatu jednostavno iskrivi. Kvalitetniji grijaci (Jager, JBL ProTemp s) imaju mogucnost kalibracije, odnosno podesavanje skale na "stvarnu" temperaturu. Kazem "stvarnu" jer to jedino ima smisla ako si siguran da ti je termometar s kojim mjeris tocan.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Hvala na odgovorima jer me je to stvarno bunilo.Za novu temu nisam bio siguran da li da otvaram jer sam mislio da ce neko reci zasto se stalno otvaraju nove teme.Ubuduce cu otvarati za druga pitanja.

Pisano: 24.12.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum