Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
Pisano: 08.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
![]() ![]() ![]() |
isprao sam ga ali je i dalje takav...
Ali stvorio se novi problem moj brat je stavio prst u akvarijum u vodu (to je radio i pre) ali ga je ovog puta kornjaca dobro ujela. Toliko je je jako stegla da kad je naglo izvadio prst povakao je i nju. DA LI JE TO NORMALNO ZA TU VRSTU??? ![]()
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Da, to je jedna od najagresivnijih vrsta kornjaca koje postoje, jos jedan od razloga zasto one nisu za pocetnike. Odrasla kornjaca moze nanijeti ozbiljne ozlijede ako ne rukujes s njom pravilno.
Imaj na umu da je kornjaca divlja zivotinja koju treba sto manje dirati i uznemiravati.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
![]() ![]() ![]() |
znate... nabavio sam termo metar temperatura vode je19 stepeni a treba 25... nabavicu grejac
![]()
Pisano: 16.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Rekao sam ti da ce temperatura biti pre niska...
Samo prije nego li nabavis grijac osiguraj kornjaci dovoljno jaku lampu za grijanje koja ce grijati kopno i zrak u akvariju na 30-35 stupnjeva jer inace grijac moze napraviti vise stete nego koristi - uzrokovati respiratornu infekciju.
Pisano: 16.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Dao sam kornjaci grejac stednu sijalicu temperatura je 25 stepeni imam dobar filter cista je voda imam kopno tempreratura je 33-35 stepeni dno je duboko da da moze da se ukopa? ima bas sve
sta joj jos treba? I oliko zive mekooklopne kornjace ![]()
Pisano: 22.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Treba joj UVA-UVB rasveta, za pravilno razvijanje.Kolike su dimenzije akvarijuma, i duzina oklopa kornjace?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
mislim da toj vrsti nije prijeko potrebna ta rasvijeta, ako sam dobro zapamtio ne idu previše van ali je ipak poželjno imati tu rasvijetu
Edit: Ivan@ u predhodnim postovima piše odgovor na tvoja pitanja
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
Stedna zarulja je hladan tip rasvjete, ona grije puno manje od obicne zarulje i kao takva nije dobra za grijanje kopna. Ona moze jedino sluziti za osvjetljavanje akvarija ili kao izvor UV zracenja ako se radi o posebnoj lampi za gmazove. Uz nju se obavezno mora koristiti dodatna lampa za grijanje (spot lampa, reflektorica). Kakav filter imas i koliko cesto mijenjas vodu? Ova vrsta moze zivjeti 30+ godina ako se pravilno brines o njoj. Citiraj:
Upravo tako, mekooklopnim kornjacama nije toliko potrebna UVA-UVB rasvjeta (koliko je npr. crvenouhima) jer se radi o vrsti kornjace koja vecinu vremena provodi u vodi. Pravilnu rasvjetu je u svakom slucaju ipak bolje imati.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.