Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Saveti oko kupovine kornjace i opreme |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Pa vidim da skoro svi imate cvenouhe, tako da ne vidim razlog da uzmem neku drugu
Pisano: 21.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
U skladu sa naslovom teme, to je bio moj savet, predlog, opcija, mišljenje.
Citiraj:
Početnici uglavnom hoće "kornjaču", a ako se dalje razvijaju u hobiju razmišljaju i šire, i da ih sada pitaš koju bi kornjaču uzeli da su znali da imaju izbora, ne verujem da bi rekli da je to crvenouha. Ja imam 4 crvenouhe u spoljnom smeštaju. Nisam rekao da ne uzimaš crvenouhe, mada crvenouhe i nisu najidealnije za početnike. Ljudi koji su zagrizli u ovaj hobi uglavnom moraju da nabavljaju kornjače iz inostranstva, jer ovde nemaju neki izbor i hobi još nije razvijen, unapred su spremni da izdrže sve komplikacije. Ja svoje naredne kornjače nabavljam verovatno iz inostranstva. Nisam shvatio da je toliko komplicirano, u čemu je komplikacija @korektur na granici, da se spremim unapred na peripetije sa činovnicima...
Editirano od stanikic on 21.12.2009 11:13:46
Editirano od stanikic on 21.12.2009 11:20:30 Editirano od stanikic on 21.12.2009 11:23:14 |
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Idealna bi ti bila mošusna kornjača,zahtijeva dosta manji akvaterarij od crvenouhe,ne zahtijeva UV rasvijetu.
Kada se već govori o kupovini kornjače iz inozemstva ja bih imao par pitanja u vezi toga pošto još nisam uspio saznati što i kako.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
mosusna-na srpskom? ja ove koje sam video u pet-shopovima nemaju crveno kod uha pa mora biti da su neke druge.Sad sam svratio u jedan da pitam oko cene za grejac, filter i UVA-UVB i cene su ovakve:
-Grejac (za aq 400l) 10-15 eura -Filter (-||-) 10-15 eura zavisi da li je krovni ili unutrasnji, koji je po vama bolji? -UVA UVB svetlo zajdno jedna sipka 5 eura Sta mislite da li su ove cene prejeftine i stvari loseg kvaliteta, posto je kori rekao da celokupna oprema kosta 500-700 eura.Naravno + aq, hrana, sredstva... P.S. sve je u eurima jer ne znam kurs euro-kuna
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
ja neznam koje su procedure i što je sve potrebno, mislim da TITO zna više o tome.... ja gledam na to, da ako je pet shop npr. u irskoj u mogućnosti naručiti kornjaču ili je nabaviti ja bi njih tražio da je nabave, a ako tako ne ide postoje stranice na internetu (treba ih potražiti) koje omogućuju naručivanje, sad prilikom naručivanja vjerovatno treba doznačiti neke dokumente ( ne znam ni koje ni kako), na carini trebaju dozvoliti unošenje kornjače.... mislim da sve zavisi o državi i zakonima o takvim stvarima... http://www.akvarij.net/index.php?opti ... 30:korisni-nci&Itemid=114
sad ne znam je li to točno ali u Englesku ( mislim da sam to negdje pročitao) se ne smije unesti npr. pas kada idemo avijonom... ne znam je li to točno ali kako bi tek bilo s kornjačama o kojima nema velikog znanja i nekih zakonskih regulativa...
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Mošusnoj je latinski(stručni) naziv Sternotherus odoratus.Srpski naziv nebi znao,kako bi se to prevelo?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Moguce da se tako zove i na srpskom ali mi je bilo malo cudno.Bitno mi je ovo za cene sta mislite?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
najpoznatije i najbolje marke opreme: grijač: Tetra, Jager 20-25 Eura filter ( svakako vanjski, externi filter za 200-300-400 l): Tetratec ex 1200 125 eura ( kažu best buy, omjer cijena/kvaliteta), Eheim, Fluval 305 (ja ga imam ocijena 10/10, nemam pritužbi) za akvarije do 300l, platio 160 Eura svijetlo: Reptiglo 5.0 ili reptistar, iam u obliku žarulje i neonke 20-25 Eura zavisi o veličini i jačini Edit- naravno cijene ovise o pet shopu, ali bi trebale biti ovako kako sam ja rekao
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Ovde je izgleda mnogo jeftinije nego ta tvoja oprema, a UVA-UVB za 5eura?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.