Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: treba mi savet! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav. O kakvoj lampi govoriš, za zagrevanje kopna ili UVB lampi? Kolika je temperatura i dubina vode? Čime je hraniš? Jel to belo po oklopu kao da se peruta, ljuspaste pločice ili je kao naslaga kamenca?
Pisano: 18.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Govorim o UVB lampi (nju nemam).Temperatura vode je uvek oko 28-29 stepeni....dubina vode je oko 35 cm......Slika koja je ubacena,je slika kornjace 10-ak minuta posle izlaska iz vode...Mene zabrinjava takav izgled njenog oklopa!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
oklop je u lošem stanju, to se može popraviti kupnjom UVA/UVB lampe (Reptistar ili Repti glo 5.0), akvarij je pre mali, ne znam je li je hraniš s odgovarajućom hranom, ako ne onda joj daj granule ujutro (ne račiće, kupi joj Tetra Reptomin ili neke druge granule Sera,JBL..) popodne piletinu bez ikakvih začina i ponekad ribu onako mješaj s piletinom (preporučem file soma) provjerio je li temp. vode 25-27 stupnjeva i temp. kopna 30-35 stupnjeva i nali vode više pre plitko je...... i izgleda da ima upalu očiju, slikaj oči bolje da vidimo, s oćima će ti neko drugi pomoći, mislim da ćeš morati mazati kremom....ako imaš pitanja pitaj i obavezno napravi ovako kako sam ti reko
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Upala ociju je izlecena pre nedelju dana,slika je od tad.....inace hvala na savetu
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako sam dobro razumeo nemaš UVB lampu. Moraš je što pre nabaviti. Ishranu poboljšaj, dodaj vitamine i minerale, pre svega vitamin A i kalcijum, ima da se kupi vitaminsko-mineralni dodatak ishrani za kornjače. Ja bih rekao da je loš oklop i prethodni problem sa očima samo rezultat loše ishrane (sa nedovoljno vitamina A i kalcijuma) i nemanja UVB lampe (potrebne za sintezu vitamina D3, koji je opet potreban za usvajanje kalcijuma, čvrst oklop).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Stanikic hvala puno na savetima,potrudicu se da sve to sto pre nabavim,i da joj sto pre pomognem.... hvala jos jednom
Pisano: 19.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a jesi koristio neka sredstva za pripremu vode...mozda je i jednim djelom kamenac
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Nisam Ado....Koji su to preparati,odprilike?!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Aqua safe,Easy Life FFM...
|