NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
45 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 45

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 ... 8 »

Re: Krv u akvarijumu, nešto viri ispod repa
Aktivan član
Aktivan član

See User information
razumem ja tebe i hvala na savetu, ali razumi i ti mene da mi sad to nije primarno.
kada sam ih dobila bile su u akvarijumu visine 20 cm a vode je bilo do pola, bez grejaca i pumpe. tada su bile stare 3 i 1 godinu. veruj mi da su zivnule kad sam ih prebacila kod mene.
ja sam se pogresno izrazila, iskreno ne znam koliko akvarijum prima vode, ja sipam 20 litara i bude do pola vode. znam da ni to nije dovoljno, ali sad je tako. takodje me je neko pitao sa foruma za lampu, imam i nju.
kad sam ih dobila bio im je mekan oklop i imale su problem sa ocima (vlasnik je hteo da ih baci) i sve sam to sredila. tako da veruj mi da zakrzljale nisu, bas naprotiv.
slazem se da im treba veci prostor, posebno sad kad su vece, ali zaista mi je sada bitan ovaj trenutni problem.
treba mi pomoc, zvala sam par vetrinara i cim kazem da je u pitanju kornjaca ponasaju se kao da sam luda.
mukica danas nije hteo ni da jede.
stvarno ne znam sta da radim...

Pisano: 14.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
@Ado, @korektur

Ovo što radite je offtopic, bez ikakve pomoći novom članu... naravno da je smeštaj mali, samo voleo bih prvo razrešiti smrtan problem, pre nego što pređemo na tu drugu, za naš hobi, podjednako važnu temu.

@Tonce hvala na strpljenju.

Ovako, raspitao sam se kod čoveka koji je imao isti slučaj. Koliko vidim slaže se sa napisanim na linku koji sam ti dao. Dakle, mojim rečima prepričano: "Jasno je da je jedna kornjača ugrizla drugu za penis. Samo od sebe taj prolaps penisa se neće vratiti, to mora pokušati veterinar operacijom. Po slikama rekao bih da je težak slučaj, ne znam hoće li ga spasiti, ali ja bih rekao da su šanse vrlo male."

Jel može da pomera penis, menja li veličinu ili samo prosto visi? Održavaj čistu vodu i možeš dezinfikovati rastvorom povidon joda par puta dnevno to mesto gde je ugrižen. Javljaj kakvo je stanje i pokušaj i dalje pronaći veterinara koji bi bio voljan uključiti mozak (znam da je teško). Raspitaću se još kako bi mogli da mu pomognemo. Ima li drugih ideja?

Editirano od stanikic on 14.12.2009 22:26:55

Aktivan član
Aktivan član

See User information
iskreno vec sam pocela da se nerviram,sto ja u klin a oni u plocu,ali dobro...
i meni se cini da je jedna ugrizla drugu po rani na korenu,ali vise ne krvari,na poslednjim slikama izgleda jako crveno medjutim uzivo je bledo roze.
pomera penis samo kad pomera i rep,a inace samo prosto visi,pokusacu to sa jodom,i pokusacu da nadjem veterinara koji zna nesto o kornjacama.
hvala

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ne može da uvuče zbog otoka u korenu repa od ugriza možeš pokušati staviti meda ili šećer u prahu da splasne. Ali ako je nerv ili mišić oštećen neće pomoći. Gledaj da bude ostali deo vremena u vodi, da se ne sasuši...maksimalno desetak minuta van vode...mislim na organ.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
pa uglavnom je organ u vodi,a iskreno ne znam,dal je otecen,jel ne znam kako inace treba da izgleda,koliko vidim povrsinska je rana kao da je ogrebano,ne krvari uopste,koren je bledo roze,nego sad uopste nece da jede,krece se normalno,pusta me da ga mazim po glavi kao i inace ali uopste ne jede.

Pisano: 15.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pošto nam ponestaje ideja, ja ću reć i ostat živ.... kada npr. kod muškarca koji je popio viagru ili tako nešto, kao nzspojava, erekcija ne splasne par dana jedino preostaje vaditi krv iz penisa ... to mi se sve čini malo vjerovatno izvedivo na kornjači a tu je još i ta rana,,, ovaj slučaj je jako kompliciran

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Aktivan član
Aktivan član

See User information
e na svu muku sam pocela da se smejem, koji si ti kralj... ma nema sanse da mu ja vadim krv ili nesto slicno, strah me da ga ne povredim.
nego, jutros sam videla, koren mu je beo, maltene onog roze ni nema, mozda sam vec pocela da umisljam ali vrh mi izgleda kao da se polako susi, a stalno je u vodi.
ajde mi detaljno objasni kako ide to mazanje sa medom, cime da mu namazem, jel ga odmah vracam u vodi...?
i jel postoji neki nacin da ga nateram da jede? od prekljuce nije jeo nista...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Penis mu nije u erekciji, jednostavno ne može ga uvući nazad u kloaku. Mislio sam na to da mu se ne osuši koža, pa da popuca i inficira se... To što se "suši" može biti dobro, jer će možda na kraju i uspeti da ga uvuče nazad. Ako se pak suši jer odumire tkivo onda treba da se pazi da se ne inficira. Izvadi ga vani i namaži sve do korena repa medom i ostavi 5 minuta na suvom, onda dobro isperi vodom i dezinfikuj povidon jodom (rastvor), ostavi još 5 minuta na suvom i onda vrati ga nazad u vodu. Tako 3 puta dnevno. Obrati pažnju na čistoću, kao što si i do sada. Mislim da bi i čaj od kamilice pomogao protiv eventualne upale, recimo da ga posle povidon joda ispereš i staviš na 10 minuta u čaj od kamilice pre vraćanja u akvarij, pripazi da mu je toplo sve vreme.

Da ne zaboravim, za sada nije problem što ne jede, nadam se da nije izgubio puno krvi. Nudi mu hranu pre menjanja vode. Pokušaj mu omogućiti da normalno pliva, dakle da ima dovoljno vode + grejač (al tako postavljen da ne može da sedne na njega).

Molim te uslikaj kako sada izgleda.

Editirano od stanikic on 15.12.2009 15:20:35

Re: HITNOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
1465 dana je tebi brzo proslo...i ja mislim da to nije odjednom....sacekaj jos malo mozda se samo povuce u kloaku...a ako ne samo iskusan veterinar ti moze pomoci

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Aktivan član
Aktivan član

See User information
uspela sam da nadjem veterinara koji je ima iskustva sa egzoticnim zivotinjama, ali naravno dok ne vidi ne zna kakvo je stanje. cekam ga da dodje, pa cu videti. do tada cu ostaviti tako kako jeste, necu mu nista mazati dok on ne dodje.da ja ne krecem sa lecenjem a mozda on ima neki sistem. ako ne pomogne on probacu na veterinarskom fakultetu a usput cu da poslusam tvoj savet sa medom, jodom i kamilicom.
evo kako sada izgleda. malo je mutno.
e da, nije krvario puno, tj jeste samo onaj prvi dan kad se sve to i desilo. zatekla sam krvav akvarijum, a posle kad sam promenila vodu bilo je rozikasto, tako 2 puta, a posle je voda ostajala cista. temperatura u akvarijumu je 27 stepeni. nadam se da je to ok, a van akvarijuma je sobna temperatura 22-23 stepena.

Dodaj datoteku:

jpg  Photo-0113.jpg (50.19 KB)
1090_4b27b35f54cba.jpg 1024X768 px

jpg  Photo-0115.jpg (51.28 KB)
1090_4b27b3823fcfc.jpg 1024X768 px

« 1 (2) 3 4 5 ... 8 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum