Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Corny |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Puno ti hvala.
Pisano: 24.04.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ćao i veliki pozdrav svima! Ispričavam se što nisam odmah uspjela poslati slike i što sam bila neko vrijeme spriječena u pisanju, nadam se da mogu nastaviti ovaj forum da ne otvaram novi i da ćete mi pomoći te odgovoriti na neka pitanja. Corny je još uvijek živ i zdrav, od 4 mj kad je iz pet shopa došao kod mene(3,5 cm), do danas, narastao je do 9,5 cm. Kupila sam uva - uvb lampu (Sylvania reptistar od 15 w i stavila žarulju od 60 w za grijanje kopna. Poslušala sam vaše savjete i hranim kornjaču sa bijelim mesom, pilećim jetricama i srcima, govedinom... (povrće ne želi jesti, nikako). Sve u svemu čini mi se kao zdrava i zadovoljna kornjača. E sad ... kupila sam neki pripravak za vodu, točnije Sera aquatan, ali piše da je za ribe sa Bio Protect Formulom. Može li se to koristiti i za kornjače (pročitala sam da veže klor i teške metale). Hvala unaprijed na odgovoru!
Pisano: 08.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
E da, još nešto, mislim da je Corny žutouha kornjača, prema slikama koje sam vidjela ovdje na jednom forumu ( ja još uvijek ne znam staviti slike, pročitala sam u forumu kako staviti sliku tek kad otvaram novu temu ali sad kad je već otvorena, ne znam kako da to napravim). Neide mi baš informatika , pomozite ako možete! Hvala!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
stavljanje slika je jednostavno... pri pisanju novog posta ima mogućnost za staviti i sliku u post... DATOTEKU DODATI- piše pri dnu opcija za pisanje posta... 1. odeš na Browse ( odabereš sliku s kompjutera i kad je odabereš stisneš open) 2.desno od opcije Browse piše Uploadaj ( nakon što odabereš 1 sliku s kompa, stisneš to Uploadaj i ta slika je aploadana i završen je postupak) 3. za još 1 samo ponoviš postupak i to je to... pozz
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum sa malim zakasnjenjem s moje strane! Ovo je tvoja tema, nema potrebe otvarati drugu. Kornjaca ti se po svemu sudeci jako dobro razvija i imas sve potrebne uvjete. U prvom postu navodis da je temperatura vode 22 stupnja, mladuncima vise odgovara 25 stupnjeva. Navedeno sredstvo za pripremu vode mozes koristiti, tocnije pozeljno ga je koristiti prilikom svake promjene vode. Da li si sigurna da je tvoja kornjaca zutouha? U posljednje vrijeme su dostupne razlicite vrste koju vecina ljudi ne raspoznaje. Vazno je znati koju vrstu imas zbog pravilne prehrane. Evo ti nekoliko slika najcescih vrsta za usporedbu: Zutouha kornjaca-Trachemys scripta scripta: Troostova kornjaca-Trachemys scripta troostii (uoci drugacije sare kod "uha", te sare kod ove podvrste ponekad mogu biti narancaste): Pseudemys concinna (opet uoci drugacije sare na glavi!): "Koni" kornjaca-Graptemys pseudogeographica kohnii: Slike su sa googla. Iako si vec sredila smjestaj ne bi bilo lose da procitas sljedece clanke i ispravis eventualne pogreske: Smjestaj za vodene kornjace Sto se tice postavljanja svojih slika poslusaj savjet sto ti je korektur dao (kliknes na ikonu "Odgovor"). Ako ti se slika nece htjeti uploadati vjerovatno je pre velika ili format ne odgovara. U tom slucaju ju mozes smanjiti ovim basplatnim programom: VSO Image Resizer.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Korektur i Kori, hvala vam puno na odgovorima. Pročitala sam još davno sve na ovom forumu i još prije sam povisila temp. vode na 25 °C svejedno hvala Kori! Probat ću sad stavit sliku.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
slika
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Konačno sam uspjela, hvala vam!
Evo stavim još koju sliku pa možda možete odrediti i spol moje kornjače, pročitala sam ovdje na forumima da trebaju biti oko 10 cm. Hvala!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Plastron izgleda ovako...
|