Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Slažem akvaterarij..može mala pomoć? |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
U Pet Shopu u HEinzelovoj su mi rekli da postoji njihov drugi pet shop na adresi Drvinje 1 gdje imaju već gotove akvaterarije, htjela sam ići pogledati kako to izgleda i koje se cijene ali bila sam u Zagrebu relativno kratko i nisam uspjela pronaći taj dućan. Dok se ja odlučim što ću na kraju napraviti, kornjačama sam privremeno ipak kupila veći plastični smještaj 120 x 55 x 50 cm ( u Baumaxa, cijena 260 kn), za sada ima samo oko 20 cm vode, i kamen na koji mogu izlaziti, ali je veći od prethodnog smještaja. Hvala na savjetima, mislim da ću ipak ponovno do staklara.
Pisano: 26.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ma kod staklara...150x50x50 sasvim dovoljan...samo odi reci dimenzije...staklo 8 mm debljine i to je to...kazes da se nece sipati voda do vrha i zavrsila si :D
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mislim da bi bilo bolje staklo od 1cm, sjećem se da dok sam ja radio svoj akvarij ( aj sam uzeo 1 cm na dimenzije 120x50x50) vidio sam negdje tablicu gdje piše da je od 120 cm dužina i 50 visine ide 1 cm pa na dalje... na ovoj tablici i sami vidite šta piše, a na tebi je da odlučiš, pametnije je od 1cm pozz
EDIT: evo ovo sam našao, velika razlika izmađu tablica, između 1 i 2 tablice sredina je 1 cm... http://www.ciklidi.com/hardver/izrada/izrada.shtml
Editirano od korektur on 26.11.2009 20:16:49
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
A zašto nebi se punilo do vrha,napravi visoki poklopac(ako je u mogućnosti) i kornjače imaju cijeli akvarij za plivanje.Može uzeti i niži akvarij da uštedi nešto novaca,40 cm dubine je sasvim dovoljno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kod izrade akvarija 150*50*50 cm se standardno koristi staklo debljine 10 mm (+pojacanja). U tom slucaju se akvarij smije puniti do samog vrha. Debljina stakla ovisi o duzini akvarija i o visini vode u njemu.
Ovo sto Ado kaze 8 mm je izvedivo ako se akvarij puni do 30-ak cm, ali steta je drzati kornjace u plitkoj vodi kada se vec radi posten smjestaj i postoje bolje opcije. Sto se tice ove uploadane tablice ona nema previse smisla jer ovo nisu sve standardne debljine stakla...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala na pomoći, napravit ću akvarij kod staklara. Mislim dati izraditi i nekakav ormarić kod stolara koji će izdržati tu težinu. A dok to sve ne bude gotovo, kornjače su u do sada najvećem smještaju koji su imale. I zapravo ih po prvi put vidim kako stvarno veselo plivaju. I obje izlaze na kopno, stavila sam im dvije žarulje, jednu za grijanje i drugu UVA, UVB. Imaju grijač, jedino filter nisam još nabavila, pa im vodu mijenjam svaka 3 dana.Mislim kupiti vanjski filter za budući akvarij od 300 l. Ili mogu već i sada nabaviti taj filter pa ga upotrebljavati za duplo manju litražu privremeno dok ga ne premjestim u veći? Ne bi htjela sada kupiti privremeno neki slabiji filter pa ga mijenjati za koji tjedan!
Pisano: 01.12.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav, ako ces dati raditi ormaric od samog drveta (iverice ili sl.) imaj na umu da on mora biti posebne konstrukcije kako se ne bi mogao stusiti u stranu, npr: LINK
Mozes bez problema kupiti jaci vanjski filter i instalirati ga na manji akvarij (od deklariranog). Kod drzanja kornjaca se cak i preporuca uzeti jaci filter od preporucenog. Akvarijski filteri su uglavnom namijenjeni drzanju riba koje ne proizvode toliko otpadnih tvari poput kornjaca, pa je uvijek bolje uzeti jaci filter. Dakle, ako ces u akvariju imati 300 l vode uzmi filter za akvarije 400-600 l. Cak i filter te velicine mozes instalirati na ovu posudu u kojoj trenutno drzis kornjace, ako je protok pre jak, svaki filter ima ventile sa kojima ga mozes smanjiti. Jedini problem je ako ta posuda stoji na podu. Vanjski filteri moraju biti instalirani tako da je vrh samog filtera na visini nizoj od razine vode u akvariju inace ne mogu raditi: Obicno se postavljaju u postolja ispod akvarija. Da li si vec odabrala filter koji ces uzeti?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala na brzom odgovoru. Ova plastična posuda mi za sada stoji na podu ali bi mogla improvizirati nešto da je podignem iznad razine vanjskog filtera dok ne napravim akvarij. A za filter nisam još odlučila, ali bi uzela neki od onih koji ste preporučili da su najbolji, jer skoro su mi u Pet shopu u Zadru uvalili neki unutarnji, nepoznate marke,i litraže 150 l ali sada nakon što sam pročitala vaše linkove, potražit ću neki kvalitetniji, i dakle bar za 400 l.Raspitat ću se još jednom po Zadru ako ne, kupit ću ga u Zagrebu. Puno hvala na pomoći.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Kupila sam Eheim kanisterski filter , piše na njemu da je za akvarije do 600 l, cijena 800 kn. Sa njim sam dobila 3 spužvice, a prodavač u Pet shopu mi je od ostalih dodataka preporučio još samo mineral Zeranix, kaže da za vodene kornjače nije potreban aktivni ugljen i da mi je ovo dovoljno. Nisam filter još stavila u pogon, jer su kornjače još u plastičnoj kadici na podu, nisam još izradila stakleni akvarij, jer čekam izradu drvenog ormarića koji će služiti kao postolje. Ipak bi privremeno ovu plastiku povisila na nekakvo privremeno postolje da mogu upaliti filter, pa me zanima da li su ovi sastojci dovoljni za normalan rad filtera? Hvala
Pisano: 14.12.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.