NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: mrlje na oklopu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Filter ti je onda prakticki na pola prazan, a to je prava steta. Sama kvaliteta filtracije ovisi o kvaliteti medija, ovaj filter bi puno bolje obavljao posao da ga popunis do kraja kvalitetnim medijima.
Svaka kosara u tom filteru moze drzati 1 litru medija. Ove cijevcice, odnosno Biomax sto si dobio sa filterom ti sve stanu u jednu kosaru. Ako kupujes originalni aktivni ugljen od Fluvala svaka vrecica ti sadrzi po 100g ugljena. Jedna vrecica ide na 100 l vode tako da je tebi dovoljno dvije (ako ne i jedna), izracunaj si tocno koliko litara vode imas unutra, od oka mislim da nije vise od 150-200l.
Dakle tebi je prakticki jedna i pol kosara neiskoristena. Ja bi na tvom mjestu unutra stavio barem 1l kvalitetnih medija od sintetickog stakla (oko 100 kn).

Pisano: 19.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
u aq ima 200 l, znači imaju 3 košare, svaka ima 2 odjeljka za medije, imma ukupno 3 odjeljka s biomaxom i 3 s aktivnim ugljenom ..... i sad kad bi biomax raspodijelio u 1 košaru, tj. 2 odjeljka i kad bi stavio samo u 2 odjeljka aktivni ugljen, ostala bi mi jedna košara s 2 odjeljka za medije od sin. stakla..... ti mediji se mijenjaju svakih___ ??? i je li bitan raspored medija?? je li se treba mijenjati biomax?

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mislim da bi ti sav ugljen cak stao i u polovicu jedne kosare (2 vrecice od 100 g).
Mediji od sintetickog stakla su uzasno porozni mediji koji sluze za kolonizaciju nitrificirajucih bakterija (za biolosku filtraciju). Taj medij nema nikakvo kemijsko djelovanje, prema tome nije ga uopce potrebno mijenjati (zato se i vise isplati za razliku od npr. ugljena, zeolita...koje moras redovito mijenjati). Jedino se s vremenom (s godinama) te minijaturne pore zacepe, kroz njih protjece sve manje vode i medij gubi na ucinkovitosti, ali ako redovito odrzavas filter i ne dozvolis da ti cijeli taj medij bude pun mulja sluzit ce te jako dugo.
Biomax ima istu funkciju kao bioloski medij samo nije toliko kvalitetan i porozan. On usput sluzi i kao grubi stupanj mehanicke filtracije poslije spuzva. Njega uopce ne moras mijenjati.

Raspored medija u filteru je jako bitan jer o njemu ovisi ucinkovitost filtracije. U tvom slucaju je najbolje da u donju kosaru stavis Biomax, u sredisnju kvalitetnije bioloske medije, a u gornju ugljen i eventualno neki mehanicki medij za filtraciju najsitnijih cestica (po izboru).

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Mislim da bi ti sav ugljen cak stao i u polovicu jedne kosare (2 vrecice od 100 g).
Mediji od sintetickog stakla su uzasno porozni mediji koji sluze za kolonizaciju nitrificirajucih bakterija (za biolosku filtraciju). Taj medij nema nikakvo kemijsko djelovanje, prema tome nije ga uopce potrebno mijenjati (zato se i vise isplati za razliku od npr. ugljena, zeolita...koje moras redovito mijenjati). Jedino se s vremenom (s godinama) te minijaturne pore zacepe, kroz njih protjece sve manje vode i medij gubi na ucinkovitosti, ali ako redovito odrzavas filter i ne dozvolis da ti cijeli taj medij bude pun mulja sluzit ce te jako dugo.
Biomax ima istu funkciju kao bioloski medij samo nije toliko kvalitetan i porozan. On usput sluzi i kao grubi stupanj mehanicke filtracije poslije spuzva. Njega uopce ne moras mijenjati.

Raspored medija u filteru je jako bitan jer o njemu ovisi ucinkovitost filtracije. U tvom slucaju je najbolje da u donju kosaru stavis Biomax, u sredisnju kvalitetnije bioloske medije, a u gornju ugljen i eventualno neki mehanicki medij za filtraciju najsitnijih cestica (po izboru).

vjerovatno ću u Zg morat ić po te medije, samo kako da znam koji su to mediji, je li postoji naziv za to ili nešto.... kad dođem u pet šop da znam odma šta mi treba, da ne kupim nešta krivo slučajno.... e da i primjetio sam da oklop nije simetričan, zapravo na desnoj strani oklopa je blago no vidljivo udubljenje, šta bi to sad pak bilo??

Pisano: 21.11.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Filter mediji su ti spužve,vate,aktivni ugljen,zeolit,keramički valjčići...
To udubljenje je vjerovatna posljedica nepravilne prehrane i rasvijete pa se stvorila blaga deformacija oklopa.Nedostatak vitamina D.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Domi
To udubljenje je vjerovatna posljedica nepravilne prehrane i rasvijete pa se stvorila blaga deformacija oklopa.Nedostatak vitamina D.

al ja stvarno nekužim... otkad je kod mene nije prošo dan a da se nije sunčala, svaki dan je jela od ribe, mrkve piletine i granula, sve raznoliko.... neznam je li se to može ispraviti nekako s nekim vitaminima ili slično??

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da li je od početka imala UV rasvijetu?Deformacije se ne mogu popraviti nego samo ublažiti,tj. spriječiti daljnje nastajanje.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: korektur

vjerovatno ću u Zg morat ić po te medije, samo kako da znam koji su to mediji, je li postoji naziv za to ili nešto.... kad dođem u pet šop da znam odma šta mi treba, da ne kupim nešta krivo slučajno.... e da i primjetio sam da oklop nije simetričan, zapravo na desnoj strani oklopa je blago no vidljivo udubljenje, šta bi to sad pak bilo??

Kod nas je dostupno nekoliko medija od sintetickog stakla: Eheim Substrat Pro, JBL MicroMec, JBL SintoMec, Easylife Symbiont, Sera Siporax...

Te medije mozes pronaci u svakom bolje opremljenom pet shopu koji drzi akvaristiku ili ih naruciti online:
aquashop.si
elegancereef

Moji favoriti su Eheim Substrat Pro i JBL MicroMec.

Udubljenje na kornjacinom oklopu je mozda jos od prije kada je bila mladunac. Mlade kornjace svasta prođu do pet shopa i u danima kada im je UV rasvjeta najvise potrebna je nemaju. Ako deformacija nije velika nece smetati kornjaci, pa nemoj niti da tebi smeta. Pravilno se brini za nju pa ce se sa rastom mozda malo popravi stanje, ali savrsenstvo nemoj ocekivati.

Citiraj:

Pisano od: Domi

To su sve filter mediji, ali ovdje je bila rijec o modernim bioloskim medijima od sintetickog stakla.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hmmm.. mislim da kornjači neće biti ništa, jer da joj smeta to udubljenje ili uzrokuje neku bolest itd. već bi se to pokezalo..., a što se tiče ovih trgovine, ovaj aquashop.si je iz slovenije ili imaju trgovine u hr ili to preko granice( nisam imao iskustva s naručivanjem iz druge države, da mi nebi oni možda neku carinu ili nešta opalili pa da bude veselo kad račun dođe???).... te medije ću svakako ili naručiti ili otići u Zg pa tamo naći u skorije vrijeme

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To nije veliko udubljenje da bi utjecalo na njeno zdravlje.

Aquashop.si je webshop, dakle salju ti postom. Placas postarinu i carinu, odbija ti se porez od EU (20%) i kada preuzimas dodaje ti se nas porez. Ja sam vec par puta kod njih kupovao, ako uzmes vise stvari isplati se.
Elegance Reef je sa Raba, imaju webshop, ali njihovi proizvodi se mogu naci i po pet shopovima.
U svakom slucaju ti je najjednostavnije to kupiti kad ces drugi put biti u Zg. (npr. Zoo Vili ili Pet centar), ali bez zurbe nije nista hitno.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum