Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Koliko trosi uv svjetiljka |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
160x60 isplatnije ti je,a pet shopovi su uvijek skuplji ako mozes da kod njih narucis...ja sam kod staklara..i napravio mi je staklnu obalu...samo trazi slike..gledaj i upijaj ideje naj bolje je...evo imas i u mom potpisu sliku pa vidi..a gledaj i u galerijama
Pisano: 05.11.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Akvarij je najbolja, ali i najskuplja solucija za stan/kucu. Mozes naruciti akvarij zeljenih dimenzija, sve se moze napraviti prema tvojim zeljama. Ako vec zelis uzeti "posten" smjestaj minimalna duljina bi trebala biti 150 cm. Duzina je kornjacama najvaznija za plivanje i s obzirom da imas prostora nemoj stediti na tome. Umjesto da radis sirok i dubok akvarij bolje napravi duzi. Procitaj o konceptu i prednostima akvarija sa visokim poklopcem (ili nadograđenim kopnenim dijelom) pa razmisli: LINK Sve treba dobro isplanirati da dobijes sto bolji akvarij sa sto manje ulozenog novca. Cijena kompletnog novog smjestaja te velicine (akvarij+ostala oprema) je najmanje 3000-4000 kn. Nedavno se na forum isto javila jedna Zadranka koja se sprema napraviti novi akvarij, evo njene teme, dao sam joj slicne savjete koje bi dao i tebi: LINK Mozemo ti pomoci oko izrade smjestaja, samo bi te molio da otvoris novu temu radi preglednosti u odgovarajucem podforumu.
Pisano: 06.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
odlican prizvodjac
Pisano: 11.11.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Imam već 7 dana novu žarulju za vodene kornjače koja ima UVA I UVB, ali kornjače očito to ne znaju, odnosno mislim da im se ne sviđa. Jer ne žele izlaziti na suho. Prije toga sam 7 dana imala onu lošu žarulju( koju u mi uvaljali u petshopu) koja je samo isijavala toplinu i tada su se po cijeli dan sunčale, tek kada bi im navečer ugasila žarulju, makle bi se sa kamena. Valjda im treba neko vrijeme prilagodbe jer ipak su više od 25 g živjele bez toga?
Temperatura okoline je ostala ista.
Pisano: 16.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Bok Iva!
Ja sam novi vlasnik dvije male žutouhe kornjače (jučer sam kupio drugu) i susreo sam se s problemom nabavljanja svih potrebnih stvari za kornjačice. Ako odeš u Kalysto (ili ti, maloprodaja Žaruljoteke) proći ćeš puno povoljnije po pitanju UVA UVB fluo cijevi. Imaju Reptistar (5% UVB, 30%UVA) za 74kn, a i pomogli su mi odmah sa sastavljanjem armature, a kabel su mi dali besplatno. Stvarno su ok. Nalaze se u Ličkoj 31 iza NSB-a. Eto, tolko od mene...
Pisano: 17.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala na informaciji. Ma ja sam prvu žarulju kupila u Zadru, platila je oko 80 kn, ali ta nije imala UVA i UVB, iako su mi tu prodali u petshopu, a onda sam po drugu išla u Zagreb i kupila je Pet Centru u Heinzelovoj, tu sam platila oko 17o kn, na njoj piše da ima UVA I UVB, samo kornjače se ne žele sunčati. Svejedno, hvala na informaciji, ako budem kupovala ponovno novu, da znam gdje se može povoljno kupiti
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nesto im ocito ne odgovara. Koja vrsta lampe je ta nova UVA-UVB zarulja? Neonka, stedna zarulja...? Ako ta lampa ne grije kornjace se nece htjeti suncati. Uz "hladnu" rasvjetu (neonke, stedne zarulje) je potrebno koristiti dodatnu lampu za grijanje. Najtoplije mjesto (direktno ispod lampe) moze biti i preko 35 stupnjeva. Jesi li sigurna da im je dovoljno toplo? Drugi razlog koji mi pada napamet je pre velika kolicina zracenja. Na koju visinu iznad kopna si instalirala tu zarulju? O kojoj se verziji lampe radi (2.0, 5.0, 8.0/10.0)? Citiraj:
Ja sam također njihov redoviti kupac vec duzi niz godina, cijene i usluznost su im za svaku pohvalu. Oni imaju najjeftiniju "pet care" rasvjetu u Zg., a vjerujem i sire. Kalisto
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ova nova žarulja je, piše na kutiji od 26 W , Exoterra , Repti Glo 5.o Compact, postavila sam je na oko 15 cm iznad njih. Pa jedino bi stvarno moglo biti da manje grije nego ona prije, mislim soba je jednako grijana, ali baš direktno ispod žarulje nisam mjerila, onako na dodir,ova žarulja dok je upaljena je lagano vruća, dok je ona prije bila skoro pa usijana. Možda im stvarno fali topline, ne znam..
Pisano: 18.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Compact ili stedna zarulja je "hladna" rasvjeta, ona ti ne moze zagrijati kopno na potrebnu temperaturu, uzmi termometar i provjeri. Najtoplije mjesto na kopnu bi trebalo biti oko 35 stupnjeva. Uz ovu lampu obavezno moras koristiti dodatnu reflektoricu za grijanje (mozes staviti onu staru UV reflektoricu).
Verzija 5.0 je ok za ovu vrstu kornjaca, ali instalirala si je malo pre nisko, trebala bi biti na visini 25-30 cm iznad kopna. Ali najveci problem je nedostatak topline.
Pisano: 18.11.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.