Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Koliko trosi uv svjetiljka |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bok Iva,
dobrodosla na K.com Kada sam poceo citati tvoj post (a rijetko krenem citati ovako dugacke postove) pomislio sam da si opet neka koja ce reci da su joj kornjace citavo vrijeme zivile bez tih navedenih stvari i da im to nije potrebno. Srecom, nisi takva. Neznam napamet kakva je to zarulja koju si uzela, ali ja za UV spektar preporucujem neonske cijevi. U onom opisu o rasvjeti, sve ti stoji. Smjestaj nije tesko nabaviti, samo ako imas mjesta. Pogledaj koliko velik smjestaj mozes staviti pa ce se sigurno netko naci tko ti moze dati upute gdje da nabavis to sto trebas.
Pisano: 04.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala na brzom odgovoru!
Imam dovoljno mjesta, potrudit ću se naći nešto dovoljno veliko tako da mogu i prikladan filter nabaviti, ovako im i vodu mijenjam svaka 2 dana, a za rasvjetu ću se još informirati.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
reci nam koliko imas mjesta da ti mozemo preporuciti najbolje
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Imam u kutu kuhinje duljinu 2 m, širine oko 1 m, tu im namjeravam napraviti novi dom, za sada imaju plastičnu prozirnu kutiju duljine 70 cm, širine 40 cm, dubine također oko 40 cm. To je bilo najveće što sam za sada pronašla.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To ti je predobro Iva. Nadji negdje Akvarij, onda se
to da ljepo urediti i imas u kuhinji ljepo dobar veliki smjestaj.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Lijepo je sto imas takav stav, mi cemo se maksimalno potruditi pomoci ti da slozis kornjacama posten smjestaj. Na internetu nisam uspio naci mnogo o ovoj lampi, ne spominje se da sadrzi ikakav poseban spektar. U najboljem slucaju (radi same izvedbe zarulje) ona moze sadrzati samo UVA dio spektra, a potreban je i UVB dio spektra. Ubuduce kupuj lampe poznatih proizvođaca.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
I ja sam gledala na internetu i ništa korisnije o toj lampi koju sam kupila nisam mogla pronaći. U zooshopu sam pitala za lampu koja ima UVA i UBV dio spektra pa su mi tu ponudili,mislila sam da oni znaju. Ali očito sam se prevarila. Nabavit ću nešto od ovoga što sam ovdje pročitala. Hvala
Pisano: 05.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kako bi dosao u taj pet shop i zovnuo im sefa...ma dali bi mi i pare i sijalicu..imas pravo da se zalis...samo vrati
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Mislim da ću ipak dati napraviti stakleni akvarij, jer ne mogu naći dovoljno veliku plastičnu posudu, ovu koju imam sam kupila u Plodinama i ta je bila najveća. Mislila sam se raspitati po petshopovima, može mi li tko napraviti akvarij veličine oko 120 cm x 60 cm x dubina oko 60 ( pa bi je do 30-40 cm napunila vodom), naravno zamolila bi ih, ako se može, da slože i stepenicu i suhi dio od stakla na koji bi kornjače izašle, valjda je to dobro? Bolje nego opcija sa pravljenjem suhog dijela od kamenja? Zna li netko otprilike koliko košta izrada takvog staklenog akvarija? Nisam nikad nešto slično pravila, pa uopće nemam ideju koliko bi to koštalo. Prije 15-tak godina sam radila jedan puno manji akvarij od stakla u kućnoj radinosti, ali taj su davno prerasle, a ovaj bi htjela da napravi ipak neka stručnija osoba. Ako mi netko može pomoći korisnim savjetom, hvala unaprijed.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.