NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
64 korisnika su online (17 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 64

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: jos o prehrani crvenouhih
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
moje su strašno proždrljive i uvijek nervozne, dosta žive. kad gledam tv nekad ne mogu od njih i trebalo bi ih pokriti d ame ne vide jer se ponašaju kao manijaci. je, malo je sluzava veća biće su to alge. čini mi se da im godi lampa sa reflektorkom. ne miču se ispod nje. velika je zauzela najbolje misto a mala malo dalje. možda joj ta toplina spali te alge. koliko bi im dnevno trebalo držati upaljenu lampu, da li i kad odem iz kuće, uvik me strah. tek su danas otkrili blagodati lampe. do sada nikad nisu izlazile iz vode a sad neće u vodu otkad sam im je upalila. da li mogu neograničeno biti pod lampom tj npr do 11-12 kad ja idem leći jer se nekad kasno dignem ili ne upalim je pa im ne gori puno.

Pisano: 28.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
jedu li kornjače ribice uvijek ili je moguće da žive normalno kad imaš akvarij, ja bi im uzela kojeg čistača kad napravim akvarij.
i, čitala sam da tab za komarce štete vodenim organizmima pa ovo lito nisam baš palila kod njih vape, je li to istina za kornjače?? piše na kutijici tableta.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Emina_sarajevo
Da li je istina da su kornjace pozdrljive,jer kad se iko priblizi akv.ona histericno pliva i jede kao luda,mogu li one(kao zlatne ribice stalno jesti)koliko joj puta na dan moram dvati da jede s obzirom da ima tek mjesec dana??!!!

Emina, nemoj samo postavljati pitanja, moras i citati. Odgovore na vecinu svojih pitanja mozes pronaci u clancima i starim temama.

Zlatne ribice ne smijes stalno hraniti jer ce se udebljati i uginuti, slicno je i sa kornjacama.

Svoj odgovor koliko cesto hraniti kornjace si mogla pronaci u clanku o prehrani na kojeg sam te vec ranije uputio: LINK
Evo dijela sa odgovorom:

Citiraj:
Navedene podvrste su svejedi (omnivori). Mlade kornjače je potrebno hraniti svaki dan, najmanje dva puta dnevno. Možete im npr. ujutro davati živu hranu, slatkovodnu ribu ili meso, a navečer granule (provjerenih/poznatih proizvođača). Prehrana mladunaca bi se uglavnom trebala sastojati od proteinske hrane koja je ključna za zdrav rast i razvoj. Također im možete ponuditi i biljnu hranu, ali većina mladih kornjača je odbija. Nemojte forsirati kornjače ako ne žele jesti biljnu hranu. Kada kornjače navrše godinu dana hranite ih svaki drugi ili treći dan, jednom dnevno. U toj dobi bi bilo dobro naviknuti kornjače na biljnu hranu. U starijoj dobi ih također hranite jedanput svakog drugog ili trećeg dana. Prehrana bi se i dalje trebala bazirati na proteinskoj hrani uz dodatak biljne hrane. Žutouhe kornjače (T. scripta scripta) su u starojoj dobi i do 90% biljojedi!

-----------------------------------------------------------------------------

Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
moje su strašno proždrljive i uvijek nervozne, dosta žive. kad gledam tv nekad ne mogu od njih i trebalo bi ih pokriti d ame ne vide jer se ponašaju kao manijaci. je, malo je sluzava veća biće su to alge. čini mi se da im godi lampa sa reflektorkom. ne miču se ispod nje. velika je zauzela najbolje misto a mala malo dalje. možda joj ta toplina spali te alge. koliko bi im dnevno trebalo držati upaljenu lampu, da li i kad odem iz kuće, uvik me strah. tek su danas otkrili blagodati lampe. do sada nikad nisu izlazile iz vode a sad neće u vodu otkad sam im je upalila. da li mogu neograničeno biti pod lampom tj npr do 11-12 kad ja idem leći jer se nekad kasno dignem ili ne upalim je pa im ne gori puno.

Ako se radi o algama na oklopu to nije problem. Suncanje pod pravilnom rasvjetom i bolja kvaliteta vode u novom smjestaju ce rijesiti problem.

U zimskim mjesecila sama rasvjeta bi trebala goriti 8-10 sati dnevno, po ljeti 12-14 sati dnevno. Lampa za grijanje ne treba biti upaljena cijelo vrijeme uz ostalu rasvjetu, dovoljno je da radi 6-8 sati dnevno. S obzirom da ti imas samo jednu lampu koja i grije drzi je upaljenu oko 10 sati dnevno. Rasvjeta bi trebala goriti bez obzira na tvoju prisutnost u kuci, ali s obzirom na to kako si im ti to slozila i ja bi se bojao ostaviti da gori. U buducem smjestaju ces koristiti metalne lampe sa keramickim grlima koje su sigurne.
Ova vrsta kornjace puno vremena provodi "suncajuci" se, ali ako kornjace cijele dane bez ulaska u vodu leze pod lampom to znaci da im temperatura vode ne pase. Mozda je to povezano sa danasnjom promjenom vode?
Kornjace mogu biti pod lampom koliko zele, samo provjeti da li je temperatura suncalista odgovarajuca 35-40 stupnjeva maksimalno.

Citiraj:

jedu li kornjače ribice uvijek ili je moguće da žive normalno kad imaš akvarij, ja bi im uzela kojeg čistača kad napravim akvarij.
i, čitala sam da tab za komarce štete vodenim organizmima pa ovo lito nisam baš palila kod njih vape, je li to istina za kornjače?? piše na kutijici tableta.

Tu nema pravila, riba sa kornjacom moze opstati godinu, mjesec, tjedan, a mozda ni dan. Mozes probati, ali moras racunati da moze biti zrtva. S druge strane, zive ribe su jako zdrava hrana za kornjace.
Za tablete protiv komaraca ti ne bi znao reci, nedavno me isto netko pitao, ja takva sredstva za svaki slucaj izbjegavam. Ne znam da li pod time misle samo da tableta ne smije doci u doticaj sa vodom ili i isparavanje smeta.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nisam im ja ovu posudu složila, ovako su došle kod mene i ovaj dio di stoji lampa je od željeznih rešetki tako da nema šanse da se zapali samo me bilo strah da ne bućkaju tj brćkaju - kažem im da će ih struja stresti.
ovo sa tabletama ni ja ne kužim, kako bi ribici koja ne diše zrak mogla štetiti tableta za komarce, jedino možda kornjači koja ga diše. neznam. kako da im stavim taj termometar a da ga ne iščupaju?? koje bi jačine trebala biti reflektorka? ja nemam u kući termometra. morala bi onda i za zrak i za vodu nabaviti.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
jednom do dva puta na dan one su inace jako prozdrljive i mogu pojesti vise neko sto mogu ali ti si tu da kontroliras to!

Pisano: 29.10.2009
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

nisam im ja ovu posudu složila, ovako su došle kod mene i ovaj dio di stoji lampa je od željeznih rešetki tako da nema šanse da se zapali samo me bilo strah da ne bućkaju tj brćkaju - kažem im da će ih struja stresti.
ovo sa tabletama ni ja ne kužim, kako bi ribici koja ne diše zrak mogla štetiti tableta za komarce, jedino možda kornjači koja ga diše. neznam. kako da im stavim taj termometar a da ga ne iščupaju?? koje bi jačine trebala biti reflektorka? ja nemam u kući termometra. morala bi onda i za zrak i za vodu nabaviti.

Znam da si ih tako dobila, to kazem za onu lampu okrenutu naopako, opasno je da se ne prevrne...
Nece ih struja stresti, osim ako lampa ne zavrsi u vodi. Jedina je opasnost da zarulja prasne kada ju pospricaju.

Iz tih tableta isparavaju "otrovi" koji bi mozda preko zraka mogli doci u akvarijsku vodu...e sad kolike su sanse da se to dogodi neznam.

Stakleni termometar nemoj stalno drzati unutra da ga ne razbiju. Po potrebi ga ubaci na 15-20 min. i ocitaj temperaturu.
Potrebna jacina zarulje ovisi o puno stvari...o udaljenosti zarulje od kopna, tipu zarulje, da li imas poklopac, o temperaturi ambijenta...uglavnom cilj je da im temperatura kopna bude oko 35 stupnjeva, max. 40. Ti biras jacinu zarulje da to postignes. Ja imam halogeni reflektor 60W postavljen na 30 cm iznad kopna u akvaterariju sa poklopcem. Tocno ispod njega je oko 40 stupnjeva.
U svakom slucaju moras biti u mogucnosti izmjeriti temperaturu vode, ali i zraka/kopna.

Pisano: 30.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
moja lampa je s reflektorkom jačine 60w. Termometar vode sam izvadila iako ga više ne grizu. jutros je bez lampe temp vode bila 20. ja imam termo peć koja ima termometar kojim se pali puhanje kad tem zraka padne sam namjestiš na koliko hoćeš stupnjeva. bi li onda bilo dobro da držim taj termometar na 20 pa kad padne ispod 20 da se upali puhanje peći ili da dignem koji stupanj?? kako ću ja kad kupim taj grijač vode održavati preko noći temp zraka višu od vode??? to mi nije jasno. i na koliko da postavim grijanje u prostoriji?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
moje su isto odbijale jesti salatu ispočetka - onda sam ih par dana držala bez ičeg jer su valjda odrasle na granulama i onda su počele jesti. tada nisam znala da su u osnovi mesožderi pa sam ih hranila povrćem. sad isto odbijaju pa im dajem prvo salatu a kad je pojedu svaki drugi dan i meso ugl piletinu ali kupit ću im iznutrice. jučer su npr jele list salate crvene i onda malo krila od kokoše. nisu me grizle jer su se prvo najele salate. sad danas im dajem samo salatu možda malo mrkve. bi li ja mogla kad kupim akvarij držati unutra kakvo bilje u vazi tj da potopim vazu s uskim otvorom i unutra stavim podlogu i biljku da raste - bi li joj dolazilo dovoljno kisika itd?? lijepo bi izgledalo ako bi se moglo održati.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

moja lampa je s reflektorkom jačine 60w. Termometar vode sam izvadila iako ga više ne grizu. jutros je bez lampe temp vode bila 20. ja imam termo peć koja ima termometar kojim se pali puhanje kad tem zraka padne sam namjestiš na koliko hoćeš stupnjeva. bi li onda bilo dobro da držim taj termometar na 20 pa kad padne ispod 20 da se upali puhanje peći ili da dignem koji stupanj?? kako ću ja kad kupim taj grijač vode održavati preko noći temp zraka višu od vode??? to mi nije jasno. i na koliko da postavim grijanje u prostoriji?

Akvarijski grijac ti radi na istip princip kao ta tvoja pec. Ako mozes drzati temperaturu prostorije gdje su kornjace na stalnoj temperaturi onda mozes koristiti i taj nacin grijanja, ali ne znam koliko ti je to isplativo. Nemoj dozvoliti da to direktno puse u njih. Temperatura vode ti je obicno za koji stupanj niza od okolnog zraka tako da bi jace trebala grijati. U svakom slucaju puno ces manje struje potrositi ako koristis akvarijski grijac.

Preko noci je vazno da temperatura zraka nije puno niza od temperature vode. Dovoljno ti je po noci necime prekriti njihov smjestaj da drzi temperaturu (ali moras ostaviti barem 1/4 otvorenu zbog zraka i ventilacije).

Citiraj:

moje su isto odbijale jesti salatu ispočetka - onda sam ih par dana držala bez ičeg jer su valjda odrasle na granulama i onda su počele jesti. tada nisam znala da su u osnovi mesožderi pa sam ih hranila povrćem. sad isto odbijaju pa im dajem prvo salatu a kad je pojedu svaki drugi dan i meso ugl piletinu ali kupit ću im iznutrice. jučer su npr jele list salate crvene i onda malo krila od kokoše. nisu me grizle jer su se prvo najele salate. sad danas im dajem samo salatu možda malo mrkve. bi li ja mogla kad kupim akvarij držati unutra kakvo bilje u vazi tj da potopim vazu s uskim otvorom i unutra stavim podlogu i biljku da raste - bi li joj dolazilo dovoljno kisika itd?? lijepo bi izgledalo ako bi se moglo održati.

Bilje i crvenouhe kornjace bas ne idu zajedno. Vise o tome imas na kraju ovog clanka: LINK

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum