NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
100 korisnika su online (23 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 100

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Trebaju mi odgovoriiiii
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za neki dan nabavljam 2 kornjace.Imam akvarijum od 56 lit,grejac od 100 w i filter atmat at-f103(1200 l/h).U akvarijumu cuvam Oskara velicine oko 10-15 cm.Video sam na netu da oni mogu da zive zajedno.Da li ce to biti dobro za njih i dajte mi neki savet...

Pisano: 24.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Trebaju mi odgovoriiiii
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e to ce ti biti malen akvarij za te dvije kornjace i jos tog oskara...

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: magnum
Za neki dan nabavljam 2 kornjace.Imam akvarijum od 56 lit,grejac od 100 w i filter atmat at-f103(1200 l/h).U akvarijumu cuvam Oskara velicine oko 10-15 cm.Video sam na netu da oni mogu da zive zajedno.Da li ce to biti dobro za njih i dajte mi neki savet...

Nemoj zamjeriti, ali jadna riba! Oskar treba akvarij 300-400 litara, u 56 litara mucis tu ribu.
A u tu pricu se jos i kornjace nikako ne uklapaju. Kornjace i oskari ce se mozda "slagati" ako su priblizne velicine i imaju dovoljno prostora sto ovdje nije slucaj. Oskar te velicine bi mogao vidjeti malu kornjacu kao plijen i uhvatiti je za nogu/glavu i utopiti.

Oskaru prvo moras srediti posten smjestaj i onda tek razmisljati o nabavi kornjaca!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa to je samo privremeno.Kornjace su male...

Pisano: 25.10.2009
ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ali oskar nije mali. I to je zivo bice koje ima svoje potrebe. To je inteligentan ciklid koji moze narasti do 30 cm i zivjeti 15 godina! Sloziti posten smjestaj za ribu te velicine nije nimalo jeftino.
Ako imas prostora za dva akvarija od 300-400 l samo naprijed, ali realno gledano vecina ljudi si ne moze priustiti jedan takav akvarij, a kamoli vise. Da si ti u mogucnosti ne vjerujem da bi drzao oskara u 50l. A ako tebe uopce ne dira cinjenica sto ti je ogroma riba u toliko malom prostoru niti kornjace se nece bas dobro provesti uz tebe.
Nitko na tebe sada ne moze utjecati da si ne kupis kornjace, ali moras realno gledati stvari. Poanta ovog hobija je da pruzis svojim ljubimcima sto bolje uvjete i da se pravilno brines o njima, a ne da ih mucis u malim smjestajima i neodgovarajucim uvjetima. Svaki hobist ima svoje zelje, ali moras se drzati u okviru svojih mogucnosti jer inace zivotinjama nece biti dobro. Ako volis zivotinje shvatit ces o cemu ti pricam. Prvo sredi tom oskaru smjestaj, pa ako ti ostane prostora, slobodnog vremena i novaca razmisljaj o kornjacama

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kori sigurno zna da ima pravo i ja to mislim...ako to tebi sluzi samo kao ukras radi sto hoces mi te nemozemo siliti sad tu da ti moras kupit toliki akv. ali bilo bi super...inace nikad ne zuri kupit zivotinju samo da ju imas pa poslije polako kupovati ostalo nego sve prvo sredis pa onda kupis zivotinju to je najbolje...a sad hoces neces....

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja mislim da bi tim kornjacama bilo bolje kod mene jer zive u malom razbijenom akvarijumu.Imaju oko 5 cm vode i jedan kamen,nemaju ni lampu niti bilo kakve uslove za zivot...Kornje necu da kupujem vec da ih usvojim.Mislim da bi im kod mene bilo bolje a ne tamo na milost i nemilost...Sta da radim???

ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je vec druga stvar ako se radi o udomljavanju, ali opet se ne mijenja cinjenica da i kornjace i ta riba trebaju određene uvjete.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjace necu da uzimam jer sam vas poslusao,ali neznam koliko ce dugo izdrzati u hladnoj i prljavoj vodi.

Pisano: 28.10.2009
ĐOLE

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako zelis spasiti te kornjace udomi ih, ali neces ih spasiti na nacin da ih uguras u mali akvarij s oskarom koji bi ih mogao pobiti. Nabavi neku veliku plasticnu posudu i grijac za pocetak, iznad im stavi obicnu stolnu lampu za grijanje, a s vremenom im nabavi ostalu opremu. Ali razmisli kako ces dalje. Imas li uopce mjesta i uvjete za pravilno smjestiti oskara?
U Zagrebu mi se javi barem jedan covjek mjeseco za udomljavanje kornjaca, do sad sam vec doma mogao imati mali zooloski vrt, ali koja bi bila poanta kad bi te kornjace sjedile jedna drugoj na glavi? Lijepo je i pohvalno sto zelis pomoci, ali moras biti svjestan svojih mogucnosti. Ako ih ti ne mozes zadrzati to ne znaci da im ne mozes pronaci novi dom.

Pisano: 28.10.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum