Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: meni za kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
koliko sam ja shvatila u ovom pet shopu on mi nije spominjao akvarij nego baš akvaterarij kao za iguane mi je nešto rekao ako sam dobro čula. iako mislim da mogu taman u centimetar napraviti kako kupac želi dimenzije. morala bi još točno pitati. koliko bi mi stolar mogao tražiti za to??
ja kornjačama dajem svaki dan šaku salate, nekad kukce i sad sam počela s mesom. svaki drugi dan. jučer sam im dala brikete iako ih rijetko kad hranim time. preskupo je a imam dojam da se one od tog slabo najedu. stavila sam im naribane sipine kosti po mesu i po vodi kad sam im dala brikete tako da su to pojele. postoje li još kakvi vitamini koje imam u kući da im mogu dati i dali im je potrebno kupovati te vitamine ako ih hranim normalnom hranom. meni se čini da su oni potrebni kad se kornjača hrani samo umjetnom hranom a kad jede prirodno da nisu. ili? volila bi da mosu postaviti slike.
Pisano: 23.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pokušavam staviti slike
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
klikni da vidis kako se stavljaju slike
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
prvo kupi akvarij...jer je on naj bitnij...onda grijac....pa ostalu opremu...a stalak otom potok kada dodje....prece su kornjace nego izgled...mislim da ne bi trebala davati toliko salate...ubaci vise mesa u ishranu...ako ih pravilno hranis ne trebaju nikakvi dodatni vitamini one ce biti zdrave...sto se tice stalka preporucujem ti da kupis neki u radnji...stolari su skuplji..ali ti urade po dimenzijama...i kvalitetnije ti je .nikada ne moj kupovati stalke u pet shopovima,duplo su skuplji ..sve zavisi od tebe i od tvojih finansijskih mogucnosti
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Editirano od Kori on 24.10.2009 00:43:43
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ne mogu sa kompjutera a na facebooku ne vidim url samo ovo piše ispod slike.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kad pokušavam sa kompjutera napravim baš kako je napisano u prvom slučaju i piše onda mislim molim dodaj komentarna njemačkom pa upišem nešto u rubriku tekst i onda uploadam i kad se uploadalo runrika browse postane prazna kao da nisam browsala i otvorila sliku i pošaljem i por bude bez slike. neznam. na facebook postavim bez problema a ovdi ne mogu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Prvo je najpametnije rijesiti stalak, postaviti ga i staviti na njega stiropor tako da akvarij odmah mozes staviti na njega kad ga uneses u stan/kucu. Bolje je da se akvarij ne vuce po podu i ne seli ako se to moze izbjeci da ga ne ostetis. Kornjacama je u zatocenistvu svaki cm bitan. Odrasloj zenki je potreban smjestaj od 150 cm duzine za pravilno drzanje. Znam da ti je sad i ovih 120 cm muka, ali ja bi ti preporucio da odmah uzmes 150 cm da ne moras vise razmisljati kada kornjace narastu, da imas smjestaj koji ce ih 100% sluziti do kraja zivota. Pokusaj jos nesto preseliti, 30 cm tebi nije puno, ali kornjacama puno znaci. Ja sam premjestio cijeli stan da uguram svog 400 litrasa. Cijena te ne treba brinuti, uzmes istu litrazu akvarija samo drugacijih dimenzija, ako si zainteresirana mogu pojasniti detaljnije. U svakom slucaju ispod 120 cm duzine nemoj ici! Digitalac daje dobar format, mozda je slika pre velika za upload! Skini si ovaj besplatan program i smanji rezoluciju na 800x600 px ili sl. pa ces moci uploadati: LINK Uspio sam ti ispraviti link sa Facebooka. Citiraj:
Vjerovatno je mislio na akvarij sa ugrađenim pregradama (box filter): To je također vise komercijalna stvar i moze proci u akvarijima velicine 60 l dok su kornjace mlade, ali na vecim akvarijima taj filter ne funkcionira dobro i oduzima previse dragocjenog prostora za kretanje i plivanje. To bi mozda bila jeftinija solucija od vanjskog filtera, ali ne bi bila zadovoljna sa kvalitetom filtracije i akvarij bi bilo tesko odrzavati pa ti to nikako ne preporucam. Na akvarij te velicine mora ici vanjski filter inace imas muke sa odrzavanjem. Za cijene ti ne znam reci jer se razlikuju od pet shopa do pet shopa i naravno od grada do grada. Moras se sama raspitati i vidjeti gdje mozes proci jeftinije. Da bi ti mogao reci pribliznu cijenu svega oras reci za sta si se odlucila. Ako ces kornjace hraniti pravilno i raznoliko dodatni vitamini ti nisu potrebni. Citiraj:
Akvarij od 250-300 litara nije samo tako seljakati. Jedna je stvar da se prvo kupi akvarij, pa za dva mjeseca postolje, ali kada se sve radi odjednom postolje je na prvom mjestu. Akvarij te velicine ne mozes privremeno staviti na nesto, mozes ga jedino staviti na pod a onda ne mozes niti instalirati vanjski filter, niti ti se isplati slagati podloga itd. Zato sam rekao da za pocetak kupi grijac i stavi ga u tu posudu da u miru moze sloziti novi smjestaj pa ih samo prebaciti. Moguce je naruciti kakvo god postolje zelis, ne vidim niti da bi bio problem napraviti klizna vrata, ali sve ima svoju cijenu. Ja bi u svakom slucaju maksimalno ustedio na postolju da si mogu priustiti sto veci akvarij i sto kvalitetniju opremu.
Pisano: 24.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nadam se da će sad uspjeti, downloadala sam program
Pisano: 24.10.2009
|