NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
76 korisnika su online (26 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 76

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: alarmantno!!!
Početni član
Početni član

See User information
Ova druga sto gledala sad gleda samo na jedno oko, izgleda da ce moje kornjacice uginuti. One mrdaju, ne previse ali setaju ali ne znam, trudicu se maksimalno da ih oporavim ali sve mi se cini da ...

Pisano: 05.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kornjacina velicina se govori o duzini oklopa hitno moras nabaviti akvarij i slusati se nasih uputa....zelim ti srecu i brz oporavak kornija

Pisano: 05.10.2009
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Početni član
Početni član

See User information
Joj bre pa znam da se tako mere ali samo sto u tom trenutku nisam imala cime da ih izmerim pa sam mislila da cete imati pretstavu o velicini (otprilike) ako vam kazem tezinu.
Sad su jele obe, pilece meso sam im dala. Sinoc ova sto ima zatvorene oci nije htela da jede ali sad je jela i to bas halapljivo, samo sto ne vidi pa sam joj davala ispred usta i ona ruckala. Danas je otvarala oci, suncale se, plivale, nadam se da ce se oporaviti.

Pisano: 06.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Velicina trenutno nije bitna, vazno da kornjace idu na bolje! Nisam ocekivao da ce kornjace prihvatiti hranu, to je odlicno! Sanse za oporavak su im se jako povecale. Hrani ih sto kvalitetnije i drzi ih na toplom. Javljaj nam kako su.

Jos jednom napominjem najvazniji dio:

Citiraj:

Pisano od: Kori
Temperatura vode mora biti 28 stupnjeva, a temperatura kopna i zraka kojeg kornjace udisu 35 stupnjeva.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobar znak je što ručkaju. Nadam se da će sve biti ok. Lampa za grejanje kopna, ne znam da li si nju postavila, ona ti je jako bitna, sad hitnija nego uv lampa, jer im treba toplota, ne znam da li ta uv koju ste kupili greje. Treba joj lampa koja će kopno i vazduh iznad vode ugrejati na 35 stepeni.

Početni član
Početni član

See User information
pa da, greje, i to bas super greje, odmah su izasle da se greju. Jos uvek ova jedna zmuri, mada je danas cesto otvarala okice, bice dobro nadam se.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nadam se da ce se kornjace oporaviti. Mozes li napisati o kojoj se tocno lampi radi? Pravilna rasvjeta za kornjace mora sadrzati tri elementa: UVA zrake, UVB zrake i toplinu. Na trzistu nisu bas ceste lampe koje sadrze sve navedeno, pa se mora kombinirati nekoliko lampi da se postigne trazeni efekt. Provjeri da li ta lampa sadrzi UVA i UVB zrake.

Pisano: 07.10.2009

Početni član
Početni član

See User information
http://www.exo-terra.com/en/products/sun_glo_neodymium_spot.php

to je ta lampa. Prvu sto sam kupila je bila bolja cini mi se ali sam bacila kutiju tako da ne znam koja je u pitanju, u svakom slucaju crkla je juce. Kad je suprug otiso da kupi novu sijalicu rekli su mu da se to desilo zbog grla onog na lampi gde se zavrce sijalica i sad smo uz sijalicu kupili i grlo specijalno za te sijalice. Ova bolje greje od te prethodne.
Jos uvek zmure, povremeno i ispustaju onaj piskav zvuk (kao da kaslju) ali jedu. Mesom ih haranim, cak se uzjogunile pa racice uopste ne registruju kad im dam

Pisano: 09.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ta lampa sa linka sadrzi samo UVA dio spektra. Gledaj sa svakako nabavis lampu koja isijava i UVB dio spektra jer je on vazan za metabolizam kalcija. Uz tu UVA spot lampu za grijanje mozes staviti jos UVA-UVB naonku ili compact UVB zarulju.

Da li primjecujes da kornjace idu na bolje?

Pisano: 10.10.2009

Početni član
Početni član

See User information
Pa znam, suprug je to kupovao, objasnio prodavacici i ona mu dala ovu ali kad mi je poslao videla sam da ima samo uva. Uzece tu sa uva i uvb a ovu cemo da cuvamo za rezervu.
Pa ne znam, do pre par dana nisu ni plivale ni jele ni nista, e sad malo i plivkaju a jedu bas puno. Meso im nikad ranije nisam davala a sada im samo to i dajem (piletinu, pilece dzigerice, junetinu i junece dzigerice) i bas super ruckaju ali jedini je problem sto jos po nekad ispuste onaj zvuk i ne gledaju, od juce uopste nisu gledale. Ja ih tako popodne iznesem malo na sunce i ovih dana su tako kad ih iznesem gledale ali od juce uopste. I jedu lepo i plivaju vise nego ranije ali eto, bas me brine to sto od juce ne otvaraju oci i jos uvek ispustaju zvuk.
Sta vi mislite, hoceli se oporaviti?

Pisano: 10.10.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum