NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

-Opcenito-
Početni član
Početni član

See User information
U vrtu imam dvije kornjace,mislim da su čančare.Sad me zanima pošto je ova stranica više orijentirana na vodene kornjače ako neko zna kako ih uzdrzavat koju hranu im davat itd...
Jos me zanima kako prepoznat razliku između mužjaka i ženke i dali se često pare i kako polažu jaja(ja sam čuo da svakih 6 god imaju po jedno plodno jaje).

Pisano: 21.05.2006
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: -Opcenito-
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: kornimir
U vrtu imam dvije kornjace,mislim da su čančare.Sad me zanima pošto je ova stranica više orijentirana na vodene kornjače ako neko zna kako ih uzdrzavat koju hranu im davat itd...
Jos me zanima kako prepoznat razliku između mužjaka i ženke i dali se često pare i kako polažu jaja(ja sam čuo da svakih 6 god imaju po jedno plodno jaje).

Ako ih drzis u vrtu, gdje ima zelenila, nemoras se puno brinuti za hranu, oni je sami nadju, gledaj samo da imaju pristup vodi, ali ne da je duboka, gdje moze unutra upasti i utopiti se.
Sto se tice razlika izmedju zenke i muzijaka, ako su jos male, neces moci prepoznati. To vidis tek kod vecih, odnosno skoro odraslih. Muzijak ima duzi i deblji rep, i plastron (stomacni dio oklopa) mu je malu udubljen.

Postavicu uskoro opsiran opis o cancarama
(Testudo hermanni hermanni)

Pisano: 22.05.2006

Početni član
Početni član

See User information
Ok,hvala puno...bilo bi super da malo vise pise o tim kornjacama!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: kornimir
Ok,hvala puno...bilo bi super da malo vise pise o tim kornjacama!

Biti ce, kako o cancarama, tako i o drugim kopnenim kornjacama.

Početni član
Početni član

See User information
...eto da se nadovežem, i ja bi stvarno više voljela čitati informacija o kopnenim kornjačama, jer sam nedavno postala "usputna stanica" dvijema kornjačama, i muči me 100 pitanja, šta? di, kako? a uistinu imam veeeliku volju i želju brinuti se o njima.....

a sad ono (najgore) što me muči, te sam kornjačice dobila od jedne susjede na moru, a fora je što sam ja iz Zagreba, i one su sada promijenile podneblje, pa neznam kako bi mogle reagirati na to (shok, na shok)... :( kaj ja znam... s time da sam se pobrinula da im je jaaaako lijepo i u zamjenskom domu, dapače, živim u kući i imam vrt, u kojem su one trenutno smještene, i kako vidim super su se snašle, predvečer se ukopavaju u zemlju a popodne šeću do mile volje :) hranu nalaze same ili im mi bacimo tu i tamo koju travku ili list salate... itd..... i vode imaju uvijek....

prvi puta sam na nekom od foruma, tj baš da pišem, inače bi do sada na forumima bila samo kao "promatrač" i upijala inf.... sad stvarno trebam pomoć kako bi tim kornjačama bilo ugodno i lijepo....

pokušati ću staviti slikicu od kornjača na forum ili bar neki link.... pa da mi netko kaže koja je to vrsta i kako se brinuti o njima.

dakako, brine me to i što dolaze hladniji dani, te još hladnije noći, pa me zanima dali ih mogu držati u, ajmo to nazvati "terarijem" ali je plastična kutija, inače namjenjena za držanje hrčaka, dovoljno je velika, a i te dvije kornjačice su jaaako male, paaaa nadam se da bi im to trebalo biti dovoljno, makar preko zime.

e da, pa pitanje glasi do koje temp one mogu biti još vani, na dvoristu?

i koja bi im temperatura bila najpovoljnija tjekom zime? dali da ih držim u kući u "terariju" ili u nekoj popratnoj prostoriji, kao što je npr šupa, koja je djelomično grijana, temp preko zime je u njoj oko 13-17 stupnjeva...

uf nisam još ni zher da sam bas sve obuhvatila kaj me zanimalo.... ali kad se sjetim znam kome se obratiti ;))

zahvaljujem se unaprijed na odgovoru

Pisano: 04.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla!

Radi se vjerovatno o Testudo hermanni, cancari (to je vrsta koju imas u avataru). Potvrdi da li se radi o toj vrsti pa cu ti onda dalje pisati.

Pisano: 05.10.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum