Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: ugriz ili neko oboljenje? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da to je verovarno ugriz druge kornjace..jer dosada se nikada nisam susretao sa takvom bolest...
ranu obavezno dezinfikuj..i najbolje bi bilo da kornjacu odvojis dok joj rana ne zaraste, i naravno drzi je na suvom kada joj ocistis ranu i namazas jod..a kasnije je stavi u cistu vodu koju bi bilo dobro menjati svaki dan
Pisano: 12.09.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Nisam se javljao nekoliko dana posto je kornjaci ocito bilo bolje. Ponovo je postala zivahna, a i normalno jede. Cinilo se i da rana zarasta. Medjutim, pre par sati sam se vratio sa posla i video da joj je na mestu ranije povrede sada dublja, otvorena rana. Odmah sam ranu dezinfikovao. Da li da trajno razdvojim kornjace? Akvarijum u kome borave ima oko 25 litara vode, a rezervni u koji ih stavljam kada menjam vodu je sasvim plitak i nema ni filtere, ni lampu. Da li cu ako povredjenu kornjacu prebacim u njega samo pogorsati stanje?
Pisano: 18.09.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
25 litara za dve kornjace? :O to je jednostavno premalo i moze biti uzrok zasto se tvoje kornjace ne slazu...Ja ti preporucujem da nabavis veci aq (bar nekih 100 l) ako hoces da se tvoje kornjace osecaju udobno...te onda prati kako ce teci situacija....a ovako je samo cisto mucenje za kornjace
Pisano: 11.10.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
misim da bi bilo dobro da ih trajno odvojis mozda se jednostavno ne slazu a mozda je taj aq premalen ali bolje d a ih razdvojis
Pisano: 02.12.2007
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.