Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Crvenilo na oku |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo crvenilo je vjerovatno zbog loše kvalitete vode,kada mjenjaš vodu da li je pripremiš sa nekim sredstvom za pripremu poput Aquasafe-a,Easy Life FFM-a ili Aquatana?Vidim u potpisu da mijenjaš vodu svakih tjedan dana,koliko vode promijeniš i da li imaš filter?Kornjaču bi trebalo kupati i mazati joj oči sa blagom kamilicom,isto tako dobro je mazati do dva puta dnevno kapima poput Tobrexa,kada se kornjači mažu oči tim kapima kornjaču je potrebno ostaviti sat vremena na toplome i suhom mjestu.
Pisano: 02.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ne stavljam nista, ostavim je da odstoji dan pre nego sto stu je staviti u akvarijum.
U kamilici pola sata da se kupa..tako?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Time što ju ostaviš samo ishlapi klor,bilo bi dobro da staviš neko sredstvo za pripremu vode.Imaš filter?Možeš ju ostaviti pola sata da se kupa u blagoj kamilici do dva-tri puta dnevno.Da li normalno jede?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Imam filter, kupicu neko sredstvo uskoro.
Jede sasvim normalno, mada nije toliko aktivna... kada joj nisam na vidiku, ali kada oseti da ce dobiti hranu pojuri kao da joj nije nista.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako se kornjaca normalno ponasa i jede mislim da nemas razloga za brigu. Sasvim je normalo da koji put drijemaju ispod lampe. Mislim da je dovoljno da za sada pripazis na kvalitetu vode i koristis sredstvo za pripremu vode, a ako se stanje pogorsa onda je vrijeme za lijecenje.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
I to je dio liječenja,bez kvalitetne i čiste vode nebi bilo rezultata i da se liječi kamilicom ili kapima.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
OK hvala momci, javicu kako smo prosli.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Danas vise i ne otvara ovo jedno oko...
Razmisljala sam da nije povreda? Posto je drugo oko sasvim ok. Spremila sam i mast i kapi samo da mi vi kazete sta da radim...
Pisano: 04.09.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moguće i da je infekcija, ne mora da znači ako je samo jedno oko da je povreda. Možda je to osetljivije, pa je inficirano prvo. Pazi na kvalitet vode, uzmi AquaSafe, Aquatan ili neki drugi preparat za regulisanje kvaliteta. Kapaj joj kapi za oči Maxitrol ili Neomycin, mi smo kod nas u apoteci našli kapi Neodeksacin, pomogle su. Kapali smo nedelju dana tri puta dnevno po kap u oba oka i prošlo je. Posle kapi ostavi je na suvom bar 20 minuta da to lepo upije. Kupaj je u kamilici i kantarionu, takođe ti kažem iz iskustva. Mi smo je u čaju ostavljali po sat vremena i onda posle toga kapi stavljali, pa kad upije je vraćali u vodu.
Pisano: 04.09.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.