Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Ziwo meso............... |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ubuduce bolje nemoj davati mljeveno meso, nije prirodno i kornjaci se moze zalijepiti u ustima ili grlu. Kada dajes ribu baziraj se na slatkovodnoj. Citiraj:
Treba nastojati sto prirodnije hraniti kornjacu, morska riba se u njihovu prehranu jednostavno ne uklapa. Saran i som su jako masni, mogu se dati koji put, ali ih je bolje izbjegavati. Osim toga, kada dajes njihovo meso napravis "ekolosku katastrofu" u akvariju :- ) Poslije odmah mozes ici mijenjati vodu. Ove ostale ribe sto si navela mozes davati pod uvjetom da si sigurna da nisu zivjele u zagađenom okolisu. Ja najcesce svojim kornjacama dajem pastvu.
Pisano: 04.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
jel moze da im se daje mleveno meso..... ??
Pisano: 26.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosli na forum!
Mljeveno meso se ne bi trebalo davati zato jer nije bas prirodno i postoji opasnost da kornjaci zapne u grlu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
pa sta da joj dam owako sto mi je pri ruci.....postonije jela wec 3 dana...!!!!!!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
piletina bjelo meso, puretina isto, akvarijske ribe, puzeve skakavce,
meso narezes na komadice koja kornjaca moze progutati dobro dosao/la
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kao sto sam vec rekao opasno je da joj ne zapne u grlu. Zasto nije jela tri dana? Nisi joj davao hranu ili je odbijala hranu? Koliko je kornjaca stara i koje je velicine? U kakvim je uvjetima drzis?
Editirano od Kori on 26.07.2009 21:09:18
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
xwala....dobro sam DOSAO...:P..Owako moja kornjaca je mala mnogo..mislim tu sam kornjacu kupio pre 10 dana dewojci....sad ona odbija xranu tj one susene crve ili racice....to mi do onaj cowek....i nije mi nista rekao sta da radim......jbg ..aj sad wi mene proswletite...sta da radim ....?? oci ne otwara waljda zbog wode...jbg...swe mi recite..pojawilo se na nogama nesto belo...werowatno od xlora....??? xwala unapred...! e da sutra kupujem akwarijum prawi...do sad sam je drzao u onom "bubregu"..plasticnom cakwarijumu ....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Postoji vise razloga zasto kornjaca moze imati zatvorene oci. Bakterijska infekcija, manjak vitamina A ili upala pluca. Da li je kornjaca vec dosla kod vas sa zatvorenim ocima? Da li je od pocetka odbijala hranu/slabo jela? Koliko cesto ste joj mijenjali vodu?
Da bi kornjaca imala bilo kakve sanse za poravak moras joj srediti pravilne uvjete. Procitaj sljedece clanke i sredi smjestaj: LINK Ako mozes bilo bi dobro da nam postavis slike kornjace. To bijelo po nogama je mozda koza sto se ljusti? Pogledaj malo bolje da li su to transparentne kozice...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
dajte mi neki link za slike.....imam nekoliko slika..... xwala za sawete
|