Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Uredivanje |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala na iscrpnom objasnjenju, pa nekosta me mnogo da kupim neku ribicu pa da probam, uostalom ako je kornjaca pojede nikom nista bar je jela svezu ribu.
Pisano: 09.08.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Upravo tako, mada je to skupa "hrana" Jos jedna stvar koju sam zaboravio napomenuti: sitno kamenje, ili pjesak nesmeta kornjacama. Kornjaca jede kamenje samo ako je bolesna i ako ima nedostatak vitamina. To neznaci da ce kornjaca cim je bolesna odmah jesti kamenje. Da se kornjacama nesmije stavljati pjesak ili sitno kamenje je netocna informacija M-T
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pa da ali da probam, nece skoditi. No nema veze, eto naucio sam nesto novo u vezi podloge. Interesuje me jos jedna stvar, da li je filter koji imam dovoljno dobar, imam spoljni filter sa dve usisne grane koje usisavaju sa dve dalje strane akvarijuma a vraca cistu vodu u sredinu, ima dvostruku filtraciju kroz sundjer i vatu (standardno) i bio kuglice ispod svega. Pokrece ga atmanova pumpa kapaciteta 1500 l/h, a sam filter ima kapacitiet oko 10L.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moj Dr. za Reptilije je reko da je dobro za kornjace uzet blato malo iz jedne strave bare i u Aquarium stavit, jer Kornjace trebaju jedan (Öko)sistem u kojim borave razne bakterije, to jaca imunsistem o kornjace. Nesmje se ni vodu nonstop mjenjati, jer u vodi su bitne i strave bakterije. Ja mjenjam samo 30-50% o vode i materiale o filter isperem samo 50%.
Pisano: 13.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
samo piranje za titu koliko kornjača ti imaš? pošto na svakom postu druga kornjača pa me zanima kako ih odrzavas toliko?
odgovori
Pisano: 15.12.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Trenutno drzim preko 40tak primjeraka.
Od starosti par mjeseci, do odrasli primjeraka koji su preko 35 cm. Medju ostalom, mekooklopne, kinosternide, zmijovrate, ukrasne kornjace itd. Kako ih odrzavam,... Pa sa puno ljubavi prema tim hobiju. Gjde sam ih stavio sve... Podjelene su po raznim Aquariumima po stanu. (iz kojeg se namjeravam seliti u veci prostor) Cime ih hranim... Pretežno sa želehranom (B.Artner 1998)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kakva je to zelehrana (mozda je glupo pitanje.ili mozda se drugacije izgovara ovdje )
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Želehrana ti je samopravljena hrana u kojoj se nalaze svi vazni sastojci. Pastrmka, Vitamaini, bilje ... razne druge stvari.
Sve se to napravi i stavi u žele, tako da kada se stavi u vodu, da se neraspadne. Pokusao sam recept jednom prevesti na nasi, ali mi to nije bas najbolje uspjelo. Autorica recepta je Brigitte Artner (supruga od Dr.H.Artner). A objavljen je prvi puta 1998 u Tisku Emys.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo da oživim ovu temu...evo slike nekih lijepih ukrasa za akvarije koje sam pronašao....
Dodaj datoteku: 1a.jpg (76.55 KB) 1b.jpg (77.77 KB) 2a.jpg (63.45 KB) 2b.jpg (69.47 KB) 3a.jpg (33.67 KB) 3b.jpg (122.45 KB) 4a.jpg (67.47 KB) 4s.jpg (81.00 KB) 5a.jpg (83.14 KB) 6a.jpg (36.54 KB) 6b.jpg (123.99 KB) 7a.jpg (60.82 KB) 8b,.jpg (98.41 KB) 9b.jpg (112.20 KB)
Pisano: 07.02.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.