NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
54 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 54

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: jezerce
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
:) za polaganje jaja sam mislila napravti kutiju od dasaka, kutiju obloziti najlonom, da voda nejde nutra i nasipati nutra mjesavinu zemlje i pjeska. jednostavno se nisam sjetila da ogradim dio kopna, imala sam druge stvari na pameti
na tom forumu cu biti tako dugo dok me ne izbace, jer ja ocu ljudima pomoc da pravilno drze kornjace a ne da ih izvode u setnje

Pisano: 11.07.2009
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Lili
:) za polaganje jaja sam mislila napravti kutiju od dasaka, kutiju obloziti najlonom, da voda nejde nutra i nasipati nutra mjesavinu zemlje i pjeska.
Kupis ono korito u cemu se malter pravi (crna cetvrtasta korita). Lakse ti je, netrebas se muciti daskama i folijama.

Citiraj:

Pisano od: Lili
na tom forumu cu biti tako dugo dok me ne izbace, jer ja ocu ljudima pomoc da pravilno drze kornjace a ne da ih izvode u setnje
Nemozes neke na silu natjerati.
Ali opet tvoja odluka ;)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ionako nemam pametnog za delat preko ljeta :D

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kako funkcioniše jezerce na proleće i jesen kada ima mnogo kiša i malo sunca i kada je temperatura ispod 20? Koliko sam shvatila njima treba drugačija klima od ove naše. Koliko najduže crvenouhe smeju da hiberniraju? Pitam, jer mi planiramo da kupimo kućicu sa dvorištem, pa bismo možda napravili prikladno jezerce za našeg Cikela, ako sve bude

Pisano: 13.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Crvenouhe kornjace bi se trebale drzati vani samo po ljeti kada je toplo. Nije problem ako su kornjace izlozene hladnijem vremenu na kratki vremenski period prije hibernacije, problem je u tome sto na vecini ovih prostora taj prijelazni period traje nesto duze nego u njihovom prirodnom stanistu. Ako su kornjace cijelo vrijeme vani to steti njihovom organizmu, skracuje im zivot, a slabije kornjace se mogu razboliti i uginuti. Buđenje iz hibernacije je jos gore jer kornjace dugo vremena nemaju topline i dovoljno hrane za oporavak. Probude se kad jednom malo zatopli i onda opet zahladi.
Vecina kornjaca ce prezivjeti sve te uvjete, ali nije u redu dopustiti da to sve moraju prezivljavati i skratiti im zivot. Iz tog razloga se preporuca kontrolirana hibernacija u podrumu na odgovarajucoj temperaturi (4-6 stupnjeva) i kornjace se stavljaju van kad je dovoljno toplo.

Pisano: 13.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pozdrav svima.

nakon puno razmisljanja i skupljanja para. odlucila sam se preurediti postojece jezerce. dodala sam jos jedan red cigli tako da mi je sad dubina 35cm. napravit cu i novu ogradu....
uglavnom napravit cu mjesto gdje ce moc van, a i gdje ce moci polozit jaja. e sad mene zanima kolika dubina mora bit? i sto mora bit, sljunak, zemlja?
isto tako bi htjela postaviti i filtraciju, naravno odlucila sam se za neku diy verziju jer za nekaj fancy nemam pare. na umu mi je da ga napravim od kanistera od 10l. jednu rupu bi zbusila na vrhu, na poklopcu (tu bi voda ulazila nutra), a drugu bi rupu probusila na dnu, i tu bi jel voda isla van. dal bi to funkcioniralo? kaj da stavim nutra za medij? kasnije cu stavit skicu kak sam si ja to zamislila...
imate mozda jos kakvu ideju za filter?

hvala unaprijed :)

Pisano: 31.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Bok :)
Ako poslije ovoga ne mislis raditi nikakve preinake ili seliti jezerce ja bi ti preporucio da stavis malo cementa ili lijepila za plocice između cigli kako se ne bi pomicale pod pritiskom vode.
Neki minimum posude za komotno polaganje jaja je oko 40*50 cm, dubina 15-20cm, ti mozes napraviti i vece kad vec imas mjesta. Mozes isto naslagati cigle u ravnini jezerca i unutra staviti zemlju. Obicno se koristi pijesak ili podloga za terarije, ali zemlja isto moze posluziti, sve dok nije pre tvrda.

Kod izrade filtera trebas gledati da bude sto jednostavniji kako se ne bi pre cesto zastopavao ili cak prelio. Ja bi ga instalirao (ukopao) u sklopu novog kopna. Stanikic ima dosta jednostavan filter za svoj bazen, mislim da ti moze postaviti slike.

Pisano: 31.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kanta za smeće, rešetka od valjka za krečenje, dovodno crevo od creva za veš mašinu, odvod od dela zvona toalet-kazančeta, pumpa atman at-105, filter ispuna od džakčića za povrće. Moguće su varijacije na temu...

Dodaj datoteku:

jpg  filter.jpg (105.29 KB)
51_4bb4a2ecbe32b.jpg 599X400 px

jpg  filter napunjen.jpg (111.83 KB)
51_4bb4a30c37fa5.jpg 599X400 px

jpg  filter u radu.jpg (77.21 KB)
51_4bb4a32c35c5f.jpg 599X400 px

Pisano: 01.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
A može i ovako, pa da sve staviš u bazen i na poklopac staviš kopno...kao što si zamislila, ako već ne želiš ukopavati filter i praviti kopno pored bazena...

Dodaj datoteku:

jpg  filterw.jpg (95.88 KB)
51_4bb4a5494d696.jpg 800X800 px

Re:
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
puno hvala, skuzila sam princip

sad ovo bure, neznam kaj bi to bilo, mislis na ovakvu kantu sa poklopcem kakvu si ti upotrijebio? ak ne nadem nis tome slicnog bi posluzila, neznam, obicna plasticna kanta, onakva u kakvoj se kupuje boja za zidove? znas na kaj mislim ne?

s obzirom nadubinu koja mi je ogranicena zbog betonske deke, a ta je nedgje izmedu 25-30cm, nisam sigurna da bum uspjela ukopat bilokaj, tj neznak kolko je to veliko, a valjda nema smisla danes ukopas s ciljem da se ne vidi, kad ono dio viri van.... pa bi to nesto sto god bi bilo zavrsilo vani, desno od jezerca (crveni kruzic)), al to bi jos vidla...
di si ti kupio ti kantu, il sto to vec je ? si ju ti to preuredio ili je tak izgledala, mislim na taj preljev koji ima za izlaz

kaj si sve stavio za filter materijal u tu vrecu
dal opce ima smisla stavljat bilje u jezero, cisto zbog kornjaca,jersam vidla da lopoc dode 100kn, ako bi i drugo bilje bilo tak skupo, popusila bi puno para kad bi mi to kornace unistile. uvijek mi za opciju ostaju biljke iz sutle, al me frka da si nest ne donesem iz nje

najbitnije pitanje, kolko jaka mora bit pumpa? po novom jezerce ima 1080l

skoro zaboravila skicu... na ovom smedem bum stavila zemlju i posadila neko cvijece a kopnobum naravno ogradila....

Dodaj datoteku:

jpg  jezero.jpg (43.72 KB)
367_4bb4a7805c885.jpg 800X600 px

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum