Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: nadjena kornjacha... help |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla!
Lijepo je sto si spasila kornjacu. Radi se o (vodenoj) crvenouhoj kornjaci (Trachemys scripta elegans), ocito odbaceni ljubimac koji treba dom. To je najcesci gmaz kucni ljubimac. Prodaju se kao mladunci od nekoliko cm, ali narastu, ljudi se vise ne mogu brinuti o njima i onda ih napuste. U ovom dijelu godine mnoge zivotinje dobe nogu prije godisnjeg. Sada moras odluciti da li je zelis zadrzati ili udomiti negdje. Mi ti mozemo pomoci, nauciti te sve o pravilnoj brizi. Ova kornjaca moze biti tvoj ljubimac dugi niz godina, pocetni ulog u smjestaj je nesto veci, ali inace ih nije skupo drzati. Aha, skoro sam ti zaboravio napisati osnovno. Za pocetak mozes uzeti neku plasticnu posudu i staviti vodu unutra temperature oko 25 stupnjeva. U posudu stavi kamen da kornjaca moze izaci i osusiti se. Iznad kamena preko dana stavi obicnu stolnu lampu da je malo grije. To moze tako biti samo privremeno, ako ces je zadrzati morati ces joj sloziti pravilan smjestaj: LINK Sto se hrane tice mozes joj davati sirovo, nezacinjeno meso i slatkovodnu ribu. Hrani je u vodi, na suhom ne mogu gutati. Javi sto si odlucila!
Pisano: 10.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
smestila sam je u lavor i zaplivala je kao vidra.... posle cu da idem napolje da joj nadjem neki kamichak i kupim svez pileci file...
da li treba to da joj nekako usitnim i tako to... dala sam joj rendanu shargarepu da jede... videcemo da li ce... lampa stona bdi nad njom.... Problem je shto ja u ponedeljak idem na odmor od 15 dana, ali videcu da je smestim u akvarijum gde su mi nekad bile ribice.... i da je udomim kod nekoga pouzdanog... muchenica kako je samo prljava bila.... hvala na brzom odgovoru.... pozz :] Mara
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Meso nasjeckaj na komade da odmah moze progutati. Sargarepu joj mozes davati. Inace prije nego li joj ista dajes provjeri da li to smije jesti. Pojedino povrce sadrzi oksalnu kiselinu koja moze stetiti.
Malo procitaj teme po forumu i one clanke da dobijes ideju sto je sve potrebno. Ako te nesto specificno zanima slobodno pitaj.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.