NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
82 korisnika su online (27 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 82

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

sta da radim?
Regularni član
Regularni član

See User information
Ima upalu ociju i 100% sam sigurna ali ne znam sta tacno da radim pod uslovom da nema ne dobar sestaj vec da je i dalje u onoj kugli i ne nemam novca za bolje bar dok ovo oko kuce ne sredimo.Stavljacu ga u kamilicu ali me zanima koliko dugo moze da bude kamilici?Menjacu mu vodu svaki dan to nije problem ali da li postoji jos nesto sto mogu da uradim?I imam jos jedno pitnje: ja ga hranim i nekim pahuljama ali sam videla da je to za ribice a ova zena koja radi u prodavnici kaze da je to za kornjace.I da li Cvrcko moze da bude u istoj vodi sa drugom kornjacom ili to zavisi da li je upala bakterijska ili ne?

Pisano: 08.07.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: sta da radim?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U toj kugli nema ni pol litre vode. Tako mala kolicina se jako brzo zagadi i uzrokuje infekciju. Ako zelis da ti kornjaca prezivi moras joj popraviti uvjete. Za pocetak ju preseli u nesto vece. Ne mora to biti skupi akvarij, prosetaj do trznice i kupi veliku, jeftinu plasticnu posudu. Ako kornjaci ne popravis uvjete nema je smisla lijeciti. Kamilica nije bas previse ucinkovita kod bakterijske upale, trebala bi oci tretirati kapima. Procitaj sljedecu temu, tamo ces pronaci kako trebas postupiti: LINK

"Pahulje" ili listici su hrana za ribe. Nemoj slusati osoblje iz pet shopa jer u vecini slucajeva daju pogresne savjete.
Sta si sada nabavila jos jednu kornjacu?! Ako je jedna kornjaca u smjestaju bolesna postoji velika mogucnost da ce se i druga razboliti.

Ne znam sta da ti vise kazem na sve ovo, nije mi jasno zasto si uopce nabavila zivotinje kad se ne mozes posteno brinuti o njima.

Pisano: 08.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bas sto kori kaze... ma sigurno imas doma neku plasticnu posudu koju netrebate.... potrudi se malo

Pisano: 09.07.2009
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje

Regularni član
Regularni član

See User information
necu da ga stavljam u plasticne posude nego kupujem akvarijum mali ali dobar 40x30x30 je ja mislim dovoljno.A ne kupujem novu kornjacu nego je janja cuva dok sam na moru sa njenom katy pa pitam da li bi trebali biti odvojeni sve jedno hvala na odgovorima.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
taj akvarij sto si navela za jednu je knap, bolje neki veci, tj duzi 70-80cm duzine, ali imaj na umu da ce ti to za ednu- dvije godine prerasti (u slucaju da su 2), a i moze ti se dogoditi da se nece slagati pa ces morati kupovati duplu opremu.
moj ti je savjret da ne uzimas jos 1 jer nemozes niti ovoj jednoj pruziti uvjete koje teba

[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje

Regularni član
Regularni član

See User information
Ponavljam necu da kupujem drugu kornjacu nego janja treba da ga cuva dok sam na more a kupicu drugi akvarijum kada ga preraste 100% a za pocetak cu da kupim grejac

Pisano: 12.07.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum