NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
91 korisnika su online (29 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 91

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Transport
Početni član
Početni član

See User information
Dragi svi!
Trebalo mi bi nekoliko saveta u vezi transporta moje vodene kornjace.
Putovanje bi trajalo otprilike 5-6h, i nemam uopste ideju gde da je smestim, kako da vodim racuna o njoj, da li da uopste to radim ili pronadjem neko drugo resenje...hm...
Kornaca je mala i imam je vec pola godine, sve je do sada sa njom bilo ok,ali mi transport pravi frku,obzirom da kornjace (kao sto je ova moja, posebno ako je bas mala) deluju vrlo krhko.
Svaki savet mi je dobrodosao ;)
Unapred hvala!!!
Nemo

Pisano: 27.06.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Transport
Regularni član
Regularni član

See User information
Ja ti predlazem da je das prijatelju da on vodi racuna o njoj.Posto se radi o kornjaci veoma je nezgodno da je vodis na put dug 1h a kamo li 5-6h.Verovatno imas celokupnu opremu ,filter ,grejac,onu UVB lampu pa ako mislis da je vodis negde moras da joj obezbedis neki oveci prostor na kom ce biti 100% sigurno da akvarijum nece biti 'izlozen druskanju' jer ce to ne samo uplasiti vec i unervoziti korjacu.I,koliko ja vidim, najbolje je da je ostavis prijatelju.

Pisano: 27.06.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: NemoBg
Dragi svi!
Trebalo mi bi nekoliko saveta u vezi transporta moje vodene kornjace.
Putovanje bi trajalo otprilike 5-6h, i nemam uopste ideju gde da je smestim, kako da vodim racuna o njoj, da li da uopste to radim ili pronadjem neko drugo resenje...hm...
Kornaca je mala i imam je vec pola godine, sve je do sada sa njom bilo ok,ali mi transport pravi frku,obzirom da kornjace (kao sto je ova moja, posebno ako je bas mala) deluju vrlo krhko.
Svaki savet mi je dobrodosao ;)
Unapred hvala!!!
Nemo

Pozdrav i dobro dosao!

Planiras li uzeti kornjacu sa sobom na godisnji ili se selis?
Ako ides na GO bilo bi bolje da je ostavis nekome na cuvanje da je bez potrebe ne izlazes stresu.
Kornjaca moze izdrzati put od 5-6 sati. Ne transportiras je u vodi nego na suhom, u nekoj plasticnoj posudi ili kutiji sa rupama za zrak. Bilo bi pozeljno da je kutija zamracena. Moras jako paziti na temperaturu, ako ostavis kutiju na suncu kornjaca ce uginuti. Ako ces putovati po jako toplom vremenu mozes staviti vlaznu krpu u tu posudu da kornjaca ne dehidrira.

Koliko je kornjaca velika? U kakvim je uvjetima drzis i sa cime je hranis?

Pisano: 28.06.2009

Početni član
Početni član

See User information
Ok, prvo hvala na savetima, Kori n Jelena.
Kao sto je rekla Jelena imam celokupnu opremu, medjutim nisam planirao da je selim (tj. da putujem sa njom) u akvarijumu u kome je inace cuvam, dok sam u stanu. Mislio sam da kao sto kaze Kori, stavim u neku plasticnu posudu i tako je transportujem, s tim sto sam planirao da stavim malo vode u tu plasticnu posudu, ali obzirom da K smatra da ne treba, onda necu stavljati, nadam se da nece mnogo da se iscima.Imam je skoro pola god. i bas bi mi bilo zao da ugine.Ne znam koliko je velika(nisam merio ;) ako mi verujete :PPP ), ali nije previse narasla.Kutija ,nadam se nece biti na suncu, u sl. da je toplo to nije veliki problem, veci problem mi predstavlja to kako da je zagrejem u slucaju da joj je hladno.Hranim je gamariusom, raznom vrstom povrca i cesto joj dajem meso (pileci file recimo).
Idem na letovanje, i necu biti tu recimo 2 meseca, a nemam pogodnog prijatelja kome bih mogao da je ostavim :(

Pisano: 29.06.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bas nikoga nemas da ti pricuva; prijatelji, kumovi, strina itko :S

opcenito vezano za drzanje kornjace:
ajd baci malo oko tu
http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30
;)

Pisano: 30.06.2009
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mi za par dana idemo u selo. Ali nećemo nositi kornjaču, ostajemo nedelju dana, pa nema potrebe da se izlaže tom stresu. Međutim, problem mi je spotlampa. Sestra, koja je zadužena za hranu, neće da je nosi kod nje, nego će dolaziti jednom dnevno da joj da da jede.
Da li mi je sigurno da kupim onu spravicu koja sama uključi i isključi sijalicu ili da je ugasim i ostavim tako? Planiramo da stavimo akvarijum u najsvetliji deo stana, u najgorem slučaju biće između 25 i 30 stepeni u prostoriji. Pomagajte!

Pisano: 02.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kupi onu spravicu,nije skupa a super je,kornjace ce navici u koje vrijeme daustaju i u koje vrijeme da spavaju,znaci svaki dan isto,a imas i kupiti spravicu koja se ukljuci na struju i sama hrani kornjace u isto vrijeme ali su one vecinom namjenjene ribicama

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja bi na tvom mjestu stavio timer bez razmisljanja, svi moji akvariji su na timerima cijelo vrijeme.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Jutros mi je pregorela spot lampa, jer smo imali problema sa strujom, pa se plašim da će slučajno pući... Još uvek razmišljam...

Moram i da se pohvalim da sam "uhvatila" kornjačicu da se sunča večeras kad sam se vratila. Znači, kad je sama izlazi na kopno

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nemas sta razmisljati kupi timer,trebace ti..a uvjek moras imati spot sijalicu rezerve,da kornjaca kada je sama izlazi na kopno,u vodi se osjecaju sigurno

Pisano: 03.07.2009
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum