Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Potrebni saveti u vezi crvenouhe kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
U akvarij mozes ubaciti cistaca, ali postoji vjerojatnost da ce ga kornjaca pojesti. S obzirom da nemas filter imaj na umu da su ribe nesto osjetljivije na kvalitetu vode. Vise ideja mozes pronaci ovdje. U ostalim clancima mozes pronaci sve potrebne informacije za slaganju i odrzavanje pravilnog smjestaja. Filter bi svakako trebao nabaviti zato jer ce ti olaksati odrzavanje akvarija i kornjacu neces trebati cesto uznemiravati. Promjene vode ovise o vise faktora. Do kuda punis akvarij? Da li skupljas ostatke hrane nakon hranjenja?
Pisano: 23.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
to pitam jer je staklo malo umazano spreda..prethodno je to bio akvarijum sa raznim biljkama pa su neke zelene mrlje na prednjoj strani stakla. Probao sam ali nece da se skinu. Prao sam ih samo vrelom vodom. A oni chistachi su valjda dovoljno veliki da ih mala kornjaca ne pojede. To je samo za prvo vreme.
Napravio sam kopno(26x25) sutra lepim sve i napokon je sve spremno za malu kornjacicu. I samo jos nesto, kad menjam vodu hocu li da premestam kornjacu u neku posudu kako je ne bih uznemiravao ili je to samo premestanje vece uznemiravanje od samog ciscenja? I hocu li da je hranim tako sto cu joj na kopnu staviti neku posudicu za hranu ili kako vec? Negde sam procitao da treba pincetom(plasticnom)
Pisano: 26.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
voda ce biti do 20 cm tako da je kopno visoko 10 cm..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
stavi ti cistace pa vidi hoce li ih kornjace copkati,kada mjenjas vodu moras ih premjestiti iako ce to biti stresno za njih,znaci moras je premjestiti iako ce se uznemiriti.Ne mozes na kopnu postavljati posudicu jer nije kornjaca macka ni pas da jede iz posudice,ako su u pitanju crvici stavis ih u vodu i onda ce ona jesti,dobro si procitao hrane se pincetom plasticnom ali kada se daje meso ili neka druga hrana,pokusaj sto vise da je hranis mesom ribljim i govedjim srcem ![]()
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
Te zelene mrlje su vjerovatno alge. Probaj ih odstraniti spuzvom. Ako niti to nece ici mozes ih zastrugati pomocu zileta u drzacu, samo pazi da ne ostetis silikonske fuge akvarija! Ako mijenjas samo dio vode (npr. 1/3) i usisavas dno kornjacu nije potrebno vaditi. U tom slucaju prilikom dodavanja nove vode u akvarij moras paziti da je iste temperature kao voda u akvariju inace ce kornjaca doziviti temperaturni sok. Ako temeljitije cistis akvarij kornjacu je potrebno izvaditi. Obje situacije su stresne za njih, ali akvarij se mora odrzavati. Ako ti kornjaca smeta prilikom odrzavanja i ako se bojis da bi je mogao ozlijediti bolje ju je izvaditi van. Vise o algama i odrzavanju imas ovdje. Sto se hranjenja tice suhu hranu joj ubacujes u vodu i kornjaca jede sa povrsine. Prilikom hranjenja mesom je bolje rucno hraniti kornjacu jer ubacivanjem mesa u vodu jako zamazes akvarij. U tu svrhu mozes koristiti plasticnu pincetu. Eventualne ostatke hrane nakon hranjenja je potrebno pokupiti kako ne bi trulili i zagađivali vodu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
hvala svima
Pisano: 27.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
![]() ![]() ![]() |
Na koliko treba da se menja voda i kako? Jel se isipa sve ili se samo filter procisti i dosipa jos? oko 25l imam
Pisano: 29.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
OVDE imaš savete u vezi toga.
Mi smo odlučili da vodu menjamo na nedelju dana 1/3 jednu treinu vode. Otprilike kao ti imamo vode. Nema potrebe za češćim menjanjem, naša pojede svu hranu čim joj stavimo u vodu, ni ne stigne da se zamaže bilo šta... Možda počnemo i na dve nedelje 1/2 vode, još ćemo videti kako se sve bude odvijalo ![]()
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
![]() ![]() ![]() |
a koliko hrane da joj dajem? Uzeo sam napokon malenu..vratio sam je kod prodavca pet shopa dok ne sredim akvarijum i sad je napokon opet sa mnom. Plasi me se ali razumem je potpuno..sinoc sam joj dao 6 granula i jutros nasao 3 koje nije pojela. Cim me vidi krije se pod improvizovanu rampu..ne mogu da je stavim u akvarijum jer ne mogu posle da nosim akvarijum pun vode do stana devojke..pa ce tamo kod nje napokon da oseti komfor palate koju sam sklapao samo za nju :) drzim je u plasticnoj posudi a druga plasticna posuda okrenuta naopako predstavlja kopno...mnogo vise voli da je u vodi..valjda jer je uplasena i ima vise prostora da se sakrije a i brza je dok pliva
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.