Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Dubina vode |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Predpostavljam da je to Trachemys scripta elegans ili popularnije zvana crvenouha kornjaca, i nije ona Australijska vec Americka, no dobro. Vise o ovoj kornjaci pogledaj ovde: http://www.kornjace.com/modules/news/article.php?storyid=14
Sto pre je vadi iz te posudice, a aq od 50 lit. ce za pocetak biti dovoljan ali naravno planiraj i veci cim malo poreste. Posto je kornjaca mala vode ne treba biti duboka, oko 5 - 10cm, ali naravno to se menja od velicine kornjace! Da istina je za to 1W na 1lit. Sto se tice griajaca posto ce u aq-u biti jako malo vode pokusaj da nadjes grijac od nekih 25 w (iako ti neces nasuti 25 lit nece smetati sto ej jaci! Iskeno posto je sada leto ja mislim da ti grijac nece biti ni potreban sve do zime kada je obavezan! Ja svojoj kornjaci uvek sklonim grejac preko let jer je nepotreban po iovim vrucinama! Pored filtera i lampe potrebno je da joj napravis malo kopno na koje ce moci da izlazi i sunca i iznad kopna bih trebala biti spot sijalica koaj ima ulogu da greje kopno dok bih iznad aq-a trebala biti neonka za osvetljenje1 e sada ja neznam za sta koristis tu sijalicu sa spektrom, za osvetljenje aq-a ili sta? Uglavnom to je to!
Pisano: 22.05.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
eh da ne otvaram novu temu kad moze i ova posluziti ;)
pozdrav svima moja kornjaca se preselila iz one posude u akvarij i mene sad zanima dubina vode... postoji li nesto kao "preduboka voda" za kornjacu? prije u onoj posudi je uvijek mogla stajati na dnu i samo izbaciti glavu na povrsinu. trebam li sad staviti dubinu vode opet tu negdje da moze stajati i da joj glava viri ili da naspem pa da ima dubine da bas pliva a ne hoda po dnu? ona je velicine oko 6cm hvala :)
Pisano: 05.06.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Posto je kornjaca jos mala, naspi joj vode da moze plivati a opet pokusaj da moze kada stane na dno da izviri glavom, ili napravi razlike u nivou vode, tako sto se recimo jedan deo aq-a biti dublji a drugi malo plici!
Pisano: 06.06.2007
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.