NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
49 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 49

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Dubina vode
Početni član
Početni član

See User information
Pre dva dana dobio sam malu kornjacu, naravno u onoj plasticnoj posudi sa palmicom. Kako nisam nista znao o njima prosurfovao sam internetom i saznao neke osnove. Otisao sam do pet shopa gde je kupljena i rekli su mi da je to Australijska crvenouha kornjaca, mada koliko sam ja citao to nije australijska, no dobro.
Za sada je jos uvek u plasticnoj posudici ali joj spremam akvarijum, mali za pocetak cca 50 L ali cim budem mogao nabavicu veci. Zanima me kolika treba da bude dubina vode. Kornjaca je veoma mala cca 3 cm. Koliko jak treba da bude grejac. Citao sam da za jedan litar treba 1 W ali posto se akvarijum ne puni do vrha da li treba po litru vode ili po litru akvarijuma? Ja mislim po litru vode. Sta mi jos treba sem filtera i lampe sa punim spektrom? Unapred hvala!

Pisano: 22.05.2007
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Dubina vode
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Predpostavljam da je to Trachemys scripta elegans ili popularnije zvana crvenouha kornjaca, i nije ona Australijska vec Americka, no dobro. Vise o ovoj kornjaci pogledaj ovde: http://www.kornjace.com/modules/news/article.php?storyid=14

Sto pre je vadi iz te posudice, a aq od 50 lit. ce za pocetak biti dovoljan ali naravno planiraj i veci cim malo poreste.
Posto je kornjaca mala vode ne treba biti duboka, oko 5 - 10cm, ali naravno to se menja od velicine kornjace!
Da istina je za to 1W na 1lit. Sto se tice griajaca posto ce u aq-u biti jako malo vode pokusaj da nadjes grijac od nekih 25 w (iako ti neces nasuti 25 lit nece smetati sto ej jaci! Iskeno posto je sada leto ja mislim da ti grijac nece biti ni potreban sve do zime kada je obavezan! Ja svojoj kornjaci uvek sklonim grejac preko let jer je nepotreban po iovim vrucinama!
Pored filtera i lampe potrebno je da joj napravis malo kopno na koje ce moci da izlazi i sunca i iznad kopna bih trebala biti spot sijalica koaj ima ulogu da greje kopno dok bih iznad aq-a trebala biti neonka za osvetljenje1 e sada ja neznam za sta koristis tu sijalicu sa spektrom, za osvetljenje aq-a ili sta?
Uglavnom to je to!

Pisano: 22.05.2007

Početni član
Početni član

See User information
eh da ne otvaram novu temu kad moze i ova posluziti ;)

pozdrav svima

moja kornjaca se preselila iz one posude u akvarij i mene sad zanima dubina vode... postoji li nesto kao "preduboka voda" za kornjacu? prije u onoj posudi je uvijek mogla stajati na dnu i samo izbaciti glavu na povrsinu. trebam li sad staviti dubinu vode opet tu negdje da moze stajati i da joj glava viri ili da naspem pa da ima dubine da bas pliva a ne hoda po dnu? ona je velicine oko 6cm

hvala :)

Pisano: 05.06.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Posto je kornjaca jos mala, naspi joj vode da moze plivati a opet pokusaj da moze kada stane na dno da izviri glavom, ili napravi razlike u nivou vode, tako sto se recimo jedan deo aq-a biti dublji a drugi malo plici!

Pisano: 06.06.2007

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum