Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Zatvorene natekle oci!? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla, kornjaci pod hitno moras sloziti pravilne uvjete. Kada su oba oka zatvorena moguce je da se radi o bakterijskoj upali ociju. Ovdje mozes pronaci kako lijeciti kornjacu u toj situaciji: LINK
Pisano: 14.06.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E owako, imam problem kao i swi ostali... Moja kornjacica ne jede skoro mesec dana, njena duzina je 4cm... kupila sam je kod nekog coweka sto je prodawao na seoskoj slawi i imao je gomilu kornjacica takwih... ona je bila slepa jos kad sam je kupila ali sam mislila da ce wremeno proci,medjutim nije... ima zatworene oci skroz i ne jede apsolutno nista bukwalno bezi od hrane... stawljala sam je i u kamilicu par dana ali ne pomaze, danas sam joj stawila neomycin kapi i u roku od 5 min ona je pocela jako malo da otwara okice... a primetila sam i da cesto zewa i sad je jednom zapistao ali je prilicno ziwahan... molim was ako mi mozete pomoci da je izlecim sama jer nemam ni jednog weterinara u okolini a ne znam ni da li da ga lecim od infekcije ociju ili je upala pluca...? a ewo i slike,nadam se da cete je wideti... inace ziwi u plastici sa palmicom ali je jako mala za nesto wece :D
http://img220.imageshack.us/i/dsc008571.jpg/ http://img337.imageshack.us/i/dsc008581.jpg/
Pisano: 19.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sacekajte da Vam neko iskusniji odgovori sta da radite, a u medjuvremenu procitajte nesto sa ovog sajta o smestaju i prehrani.
I imate ovde popis hrane
Pisano: 20.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! S obzirom da kornjaca zivi u ocajnim uvjetima moguce je da ima i upalu pluca i bakterijsku infekciju. Kornjaca nije "jako mala za nesto wece", stovise niti jedna kornjaca se ne bi smjela drzati u plastici s palmicom, to je u zapadnim zemljama sa dobrim razlogom zabranjeno. Ako zelis da kornjaca ima ikakve sanse da prezivi morati ces ju utopliti. Za pocetak je prebaci u neku vecu plasticnu posudu/kantu/lavor u koju mozes staviti vise vode i nekakav kamen koji moze posluziti kao kopno. Trebas kupiti mali akvarijski grijac i namjestiti ga da grije na 28-29 stupnjeva. Iznad kopna trebas postaviti stolnu lampu (reflektoricu za citanje) koja je u mogucnosti kopno zagrijati na 35 stunjeva. Kada preko noci ugasis svjetlo pokrij tu posudu da drzi vlagu i temperaturu (ostavi mali dio odskrinut za ventilaciju). Sto se kapi tice izvadi kornjacu na suho i nakapaj joj oci kapima (jedna kap u svako oko), ostavi je oko pola sata vani da se kapi stignu upiti. Pazi da je to suho mjesto toplo (25-30 stupnjeva) i da nije na propuhu! Ponovi postupak dva-tri puta dnevno dok ne bude bolje. Kapi smijes maksimalno koristiti tjedan dana. Vazno je da kornjaca bude u cistoj vodi koja je odstajala 24h u sirokoj plitkoj posudi ili je tretirana nekim akvaristickim sredstvom za pripremu vode kako klor ne bi dodatno pogorsavao situaciju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E hwala ti puno, sutra je selim u weci akwarijum 100% (: a kapi sam pocela da joj stawljam jos juce i odmah je pocela da otwara oci, nadam se da ce biti bolje jer nemam nameru da odustanem od nje i ucinicu swe sto je potrebno da bi ozdrawila :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sada je najvaznije da kornjacu utoplis, sto prije stavi lampu iznad smjestaja i nabavi grijac.
Pisano: 21.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Lampu wec ima, sad sam joj zamenila akwarijum, jos grejac i gotowo :) i da stawljam joj kapi pa kad se osusi stawljam je u kamilicu i pocinje da otwara oci, ali cim je stawim u wodu nece a widela sam da dosta weterinara na netu twrde da ne smeju da se stawljaju u kamilicu nikako a opet na forumima pise da treba da se stawljaju... sta je prawilno??
Pisano: 21.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa gledaj, veterinari kazu da kamilica na oku stvara podlogu koja dodatno pogoduje razvoju bakterija i to vecina ne preporuca, a s druge strane ne mogu se osporiti brojni slucajevi u kojima su kupke u kamilici pomogle. To je jedan od tipicnih konflikata veterine i hobija, ja se osobno vise drzim veterinarskih savjeta, ali isto tako ne mogu reci da kamilica nikad nije pomogla.
Pisano: 24.11.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pa mogu samo da ti kazem da kad joj stawim kapi pa posle je stawim u kamilicu trudi se da otwara oci, dok kad je u obicnoj wodi nece ni da proba... a inace ja joj kuwam wodu i mesam sa wodom koja stoji po 2-3 dana... jeli to dobro?
Pisano: 26.11.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.