Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Pomoc-izraslina na vratu kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Moze se izljeciti inekcijama. Uradi onako da povecas
temparaturu na kopnu, to ce ti i Vet. potvrditi (barem bi trebao). Ako imas srece izljecit ce se samo inakcijama, moguce jeste, mada meni ta izbocina skoro prevelika izgleda. To sa soli je tocno. Sol se dodaje u vodu da sprijeci bakterijalne infekcije, odnosno kad su bolesne da im se "ubrza ljecenje" (neznam tocno izraz na nasi). Nije preporucljivo dodavati stalno sol, samo za vrijeme bolesti. Za tu svrhu je jos bolje koristiti "tanin". Ja u svim svojim akvarijima ubacim suho lisce jedne biljke, koja je poznata u akvarsitici za tu svrhu. Ti listovi sadrzavaju tanin i to ima tu svrhu kao sol.
Pisano: 21.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
izgleda da se ovaj veterinar razumije u gmazove
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala ti puuuunnooo na informacijama!!!
Nekako sam uspjela da uslikam tu izraslinu bas bas iz bliza, a i povecala sam malo zum na aparatu da se bolje vidi tj. da vi mozete bolje da vidite kako to izgleda tako da sam se i ja prepala kada sam vidjela sliku! Pogotovo kolika izgleda na onoj drugoj slici! Ja se nadam da cemo uspjeti to rjesiti sa injekcijama! Barem mi je veterinar tako danas zvucao! Lampa je namjestena na 35 bas iznad ostrva za suncanje i evo danas je nakon povratka od veterinara veci dio dana provela suncajuci se!!! Ako postoji jos nesto na sta bih trebala obratiti paznju, molim vas da mi kazete, stvarno mi puno znace vasi savjeti!!! Hvala vam svima puno koji ste mi se javili!!! Nikada sa njima za ove 2 godine nisam imala niti jedan problem i bas sam se prepala i nadam se da cemo ovo prevazici uspjesno!!! Hvala jos jednom!!! Pozdravcic!!!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Zaboravih da pitam koja je to bilja cije suho lisce stavljas u akvarijum? I da li so moze da smeta ovoj zdravoj kornjaci?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ko ce drugi pomoci ako necemo MI nebrini se izlijecices je ti
ZA SVE POSTOJI PRVI PUT PA TAKO I ZA BOLEST pozzdravici i od mene
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne, to ne smeta zdravoj kornjaci. To je dobro i za zdrave kornjace za kvalitetu vode. Ta biljka dolazi iz Azije, neznam dali ih ima dole za nabaviti. Nije to toliko ni vazno za tu vrstu kornjace.
Pisano: 22.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Danas smo primili i trecu injekciju. Veterinar kaze da ce morati primiti jos jednu u ponedeljak!! Izraslina je manja, ali je od juce poprimila neku tamno roza boju, a od jutros ima i kao mala linija na krvgi. Vet. kaze da je to dobro da izadje gnoj, a on ce jos po potrebi punktirati u ponedeljak. Kakvo je vase misljenje?
Izvinjavam se ako vas gnjavim sa stalnim pitanjima, ali mnogo ste mi pomogli sa vasim savjetima ovih dana!!! Hvala vam po milioniti put!!!!
Pisano: 23.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
To je upravo i bila moja poanta, veterinar vjerovatno nema iskustva, ali ipak se snasao... Citiraj:
Drago mi je cuti da je kornjaca bolje! Moguce je da ce se opna sama otvoriti da izađe gnoj, veterinar je do sada pravilno postupao pa se nadajmo da ce tako nastaviti do kraja.
Pisano: 23.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Dragi moji,
Nikako da vam se javim ovih dana, sto je mnogo bezobrazno s moje strane jer sam vas smarala do izmenoglosti kada mi je trebala pomoc!! Sorry!!! :) Kornjaca je dobro!!! Primila je pet injekcija! U prosli ponedeljak joj je veterinar punktirao izraslinu, izaslo je dosta gnjoja, tako da je poslije toga izraslina skoro totalno nestala! I ranicu koja je ostala na vratu poslije punktiranja sam uspjesno sanirala!!! Moja konjaca je sa opet ona stara vesela kornjaca koja neumorno pliva po akvarijumu, normalno jede (stavise otima se za hranu sa drugom kornjaom!), itd.... Hvala vam jos jednom puuuunnnnnooo svima na savjetima i pomoci!!! Cujemo se!!!
Pisano: 01.06.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.