NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 5 ... 7 »

Re: Raphael
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Postoji nekoliko web shopova koji rade i na podrucju Srbije, oni su obicno jeftiniji od pet shopova pa si pogledaj filtere tamo:
http://www.aquaonlineshop.com/
http://www.aquashop.si/

Nadam se da ovdje nisi procitala da debljina stakla ide na litru jer je to pogresna informacija. Debljina stakla ovisi o vise faktora. Najvazniji su duljina akvarija, visina (odnosno dubina vode u akvariju), dodavanje pojacanja itd.
Zato sam te pitao za dimenzije akvarija. Debljina stakla 9 mm ne postoji, odnosno nije standardna. Za 90 litara nije potrebno toliko debelo staklo (ukoliko akvarij nije jako visok sto ovdje nije slucaj). Evo ti nekoliko primjera standardnih dimenzija akvarija te klase i njihovih debljina stakla:

duzina(cm)*sirina(cm)*visina(cm)

60x30x35 - 5mm - 63 l
60x30x40 - 5mm - 72 l
60x40x40 - 6mm - 96 l
80x35x40 - 6mm - 112 l
80x35x50 - 8mm - 140 l
80x40x40 - 6mm - 128 l

Pisano: 20.05.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Regularni član
Regularni član

See User information
Hvala ti...po ovome bi meni trebalo 6...kako i jeste naruceno...

A za to ojacanje akvarijuma ne znam...potpuni sam laik...

U svakom slucaju danas je bilo oluje...mislim da se malo uplasio Rafa, sakrio se kod svoje omiljene skoljke...

I da li preko dana trebam da mu gasim svetlo? Zato sto je moja soba prilicno mracna.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
sto se tice ojacanja ja mislim da ti ne treba jer nece se voda sipati do vrha pa tako da nije neki pritisak i to

a sto se tice svjetla ne bi trebala gasiti svjetlo preko dana jer kornjaca izlazi na kopno da se osusi,meni svjetlo gori od 7:30 ujutru do pola 11 navece to sam nastimao na tajmer, a i meni je mracna soba

Regularni član
Regularni član

See User information
Znam ali cini mi se da on ponekad hoce da spava i preko dana...
A svetlo je meni od 7 do 12...
I moja ne izlazi na kopno...nece...

I sigurno ga je vise necu hraniti iz ruke...danas kad sam stavila prst na staklo dosao je i otvorio usta i kao da me ujede...sram ga bilo...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pojacanja vjerovatno nece trebati radi nize razine vode, ali na takve akvarije se obicno postavljaju gornja uzduzna pojacanja.
Ako je ta skoljka dovoljno velika da kornjaca uđe u nju rađe je makni da se kornjaca ne bi zaglavila i utopila.
Svjetlo sluzi za oponasanje prirodnih uvjeta, njime oponasas ciklus dana i noci. Ako ti je to jedina lampa iznad akvarija onda je drzi cijeli dan upaljenu.

Regularni član
Regularni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Pojacanja vjerovatno nece trebati radi nize razine vode, ali na takve akvarije se obicno postavljaju gornja uzduzna pojacanja.
Ako je ta skoljka dovoljno velika da kornjaca uđe u nju rađe je makni da se kornjaca ne bi zaglavila i utopila.
Svjetlo sluzi za oponasanje prirodnih uvjeta, njime oponasas ciklus dana i noci. Ako ti je to jedina lampa iznad akvarija onda je drzi cijeli dan upaljenu.

Ne moze kornjaca da udje...samo dodje ona do nje...i stavi prednje nozice na nju

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:
Pisano od lilipolipip:
I sigurno ga je vise necu hraniti iz ruke...danas kad sam stavila prst na staklo dosao je i otvorio usta i kao da me ujede...sram ga bilo...

ma nije te on htio ugristi on zeli samo hranu zato smo i rekli da je najbolje da koristis plasticnu pincetu!

Citiraj:
Pisano od Ado:
sto se tice ojacanja ja mislim da ti ne treba jer nece se voda sipati do vrha pa tako da nije neki pritisak i to

a sto se tice svjetla ne bi trebala gasiti svjetlo preko dana jer kornjaca izlazi na kopno da se osusi,meni svjetlo gori od 7:30 ujutru do pola 11 navece to sam nastimao na tajmer, a i meni je mracna soba

Sta kako si stavio na tajmer imas onaj uredaj koji se stavi u uticnicu pa se pali i iskljucuje ili jer bi ja to nabavio jer je jako od korisiti!!!

zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
da stavio sam na tajmer od kada imam akvarij neonka i zarulja je upaljena na njega(tajmer je oko 7km) a bio je i filter ali sam ga sada stavio da se nikada ne gasi da bi mogao vrsiti biolosku filtraciju,hvala koriju na savjetu

Regularni član
Regularni član

See User information
Danas je rafa pojeo malo zelene salate...prevarila sam ga, ubacila parce zelene salate u njegove racice i posle je izvadila...pojeo je istog sekunda....

Jer preporucljivo da jedu povrce, znam da nece, ali jel ok ako ponekad pojede?

Pisano: 21.05.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
A sto tjeras kornjacu nesto da radi kada joj to nije prirodno ?
Crvenouhe Kornjaca te velicine kao sto je na toj slici jede meso.
Mozda ce zagristi koji put neku biljku, ali to je jako rijetko dok su tako male.

Pisano: 21.05.2009

« 1 (2) 3 4 5 ... 7 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum