Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Milica i mi |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ova posuda ce biti ok za pocetak. Unutra si stavila previse kamenja, kornjaca bas nema prostora za plivanje. Dovoljno je da ostavis kamenje koje sluzi kao kopno. Probaj naslagati kamenje jedno na drugo kako bi mogla jos povisiti razinu vode. Oprezno slozi kako se ono ne bi moglo srusiti i kako se kornjaca ne bi negdje zaglavila i utopila.
Vrsta je Trachemys scripta troostii.
Pisano: 18.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Potvrdjujem
Pisano: 18.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pisano od Kori: sta je to obicna crvenouha ili...??bio sam gledao po forumu ali nisam nasao nasao sam samo Trachemys scripta elegans a to znam da je crvenouha a vidim da i ova kornjaca ima crvene mrlje?
Pisano: 19.05.2009
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja mislim da je obicna crvenouha tracemys scripta elegance
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
znam jer su takve tvoje gledao sam malo po galeriji i nasao ali sta je sada Trachemys scripta troostii sigurno isto neka vrsta crvenouhe ali nesto je drukcije!
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Crvenouha kornjaca je podvrsta zutouhe kornjace.
Trachemys scripta scripta (Zutouha kornjaca) Trachemys scripta elegans (Crvenouha kornjaca) Trachemys scripta troosti (Trustova kornjaca) Te tri podvrste spadaju u vrstu Trachemys scripta (Prije ih je bilo mnogo vise ali su te podjelene kasnije u posebne vrste i podvrste) Mnoge Trachemys vrste imaju crvenu, odnosno narancastu fleku na strani glave. Primjer: Trachemys callirostris callirostris I crvenouhe znaju nekada imati, pogotovu na slikama, bljedju crvenu fleku, koja izgleda vise narancasto. (razlika se ipak moze lako uociti)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala Tito i ja mislim da se to jos moze uociti i po oklopu odnosno po boji i izgledu(mozda grijesim) ali ipak fleka daje konacnu odluku
Pisano: 20.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala takoder @TITO istinski me zanimalo...znaci ova kornjaca spada po trustovu kornjacu!!
Pisano: 21.05.2009
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne spada "pod nju" nego to jeste "Trustova Kornjaca*" "Trustova kornjaca" (Trachemys scripta troosti) je podvrsta koja spada u vrstu Trachemys scripta. *Trustva Kornjaca, nema oficijelni naziv na Hrvatskom za tu kornjacu. Tako je ja zovem, po ideji stanikica. Na njemackom se zove "Cumberland Schildkröte". Ti nazivi su sporedni, vazan je strucni (Latinski) naziv. Po tome se u cijelom svijetu moze znati o kojoj je vrsti rijec.
Pisano: 21.05.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.