NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
61 korisnika su online (21 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 61

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: oči
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ajde, baš mi je drago da ide nabolje sa tvojim kornjačicama :)!
Sad samo, molim te, pazi da negdje ne zezneš, jer sad su najosjetljivije na neke nagle promjene.
Ovakve vijesti u ovom dijelu foruma me uvijek razvesele :)

Pisano: 18.05.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
evo, samo da javim da su se kornjace potpuno oporavile... :)
al od kad ih hranim mesom vodu moram mjenjat svakih 3 dana i to cijeli akvarij, jer uzasno se zasmrdi i kornjace seru ko lude :( ... filter ocisti kolko moze al nije to to....

Pisano: 25.05.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
meni se voda ne zamuti ako im dajem ne masno meso a jednom sam slucajno dao malo masnog i odmah mi se po vodi stvorila fleka od masnoce,a kornjacam meso trebas davati sa plasticnom pincetom u malim komadicima da se ne prosipa po pjesku da se ne bi usmrdilo
usmjeri mlaz vode iz filtera da ti mreska po povrsini tako ce tjerati prljavstinu u uglove pa se kornjacama ne mogu inficirati oci ž

a za ovo sto seru ko lude sigurno misle seri,gazda ce se obradovati
a filter nekada moras rasaklopiti i ocistiti ga do kraja jer se skupe alge i usmrdi se

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
ma dobro filter cistim cesto, ako ne nebi ni dobro filtriro i cistio. al sad od kad sam danas promjenio vodu stavio sam fiter na dno horizontalno i voda je bistra. a kad je bio vertikalno onda je voda bila mutna, ovako izgleda da cisti bolje...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mora biti potopljen cjeli u vodu da bi pravilno radio i da bi vrsio biolosku filtraciju

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
ma bio je, nego nije stojo kao i sad... -.-'

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: belva
evo, samo da javim da su se kornjace potpuno oporavile... :)
al od kad ih hranim mesom vodu moram mjenjat svakih 3 dana i to cijeli akvarij, jer uzasno se zasmrdi i kornjace seru ko lude :( ... filter ocisti kolko moze al nije to to....

Drago mi je cuti da su kornjace dobro, sada daj sve od sebe da im poboljsas uvjete, ako ces se pravilno brinuti uz nih one uz tebe mogu biti jos par desetaka godina.

Sto se ciscenja akvarija tice niti jedna krajnost nije dobra. Kada promjenis svu vodu svaka 3 dana u filteru i podlozi se ne stignu napraviti i odrzati nitrificirajuce bakterije koje vrse biolosku filtraciju i onda akvarij smrdi po amonijaku. Pocni odrzavati akvarij pravilno pa taj problem nece toliko dolaziti do izrazaja. Kada cistis akvarij mijenjaj samo 1/3 vode i usisavaj dno kako je opisano ovdje: LINK
Filter nemoj cistiti vodovodnom vodom nego ga ocisti u akvarijskoj vodi koju si prelio iz akvarija u kantu. Prilikom dodavanja nove vode obavezno koristi sredstvo za pripremu vode. Efekt bioloske filtracije nece odmah biti vidljiv, nego tek kroz mjesec-dva kada se namnozi dovoljan broj bakterija.

Prilikom hranjenja pazi da u akvariju nema ostataka hrane. Sve ostatke pokupi malom mrezicom za ribe (imas za kupiti u svakom pet shopu). Kornjace navikni na rucno hranjenje pomocu plasticne pincete i nasjeckaj komadice mesa da ih kornjace ne moraju trgati nego da ih odmah mogu progutati.

To ce ti znatno olaksati odrzavanje akvarija, a trajna solucija je nabava veceg akvarija i postenog filtera. Sto je veca kolicina vode i bolji filter akvarij je lakse odrzavati.

Pisano: 26.05.2009

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ja im stalno prokuvavam vodu jer vodovodna voda je hlorisana.

Pisano: 15.06.2009
^_^

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nema potrebe da se voda prokuhava,moze se staviti u vecoj otvorenoj posudi i sve se da ispari,a naj bolje je koristiti Aqua safe tecnost koja se dospe vodi sa cesme i nemamo potrebe za za prokuhavanjem

Pisano: 15.06.2009

Početni član
Početni član

See User information
Ja skoro 2 meseca mucim muku sa kornjacinim okicama. Znam da i uslovi u kojima je cuvam nisu ok ali trudim se da ih poboljsam.
Zadnja 3 dana je bolje jer sam nasla na netu kako da je lecim. Stavljam mast hlorofenikol 2 puta dnevno, deksametazon-neomicin kapi vise puta, stavljam joj meku vodu i kupa se u kapilici 2 puta dnevno po pola stata.
Zanima me koliko dugo trebam da joj jos to sve radim nakon sto se oporavi?

Pisano: 17.06.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum