Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: oči |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ako se ja smijem ubaciti u raspravu...iako nisam neki stručnjak, ali eto možda pomogne moj savjet.
Što se tiče grijača, obavezno ga uzmi, jer bez toga ne ide niti ozdravljenje. Mora biti optimalna temperatura i to govorim iz vlastitog iskustva. http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=27 evo tu gore na tom linu pogledaj malo teme vezane za grijače. I samo da ti kažem da relativno nisu preskupi. ovaj lijevi na slici ti preporučujem "Newatt" imam od 100W i koštao je oko 150 kn, ali imaš i od 150 W za istu cijenu. Taj je dobar dok se kornjače na njega ne navikun, jer će sigurno prčkati po njemu (kao i po svemu novome u akvariju) a on ti nije staklen, pa se ne moraš sekirati. :) Ja imam oba upravo ista kao sa slike. Jedan ovaj Newatt od 100 W i jedan Jager od 150 W. Osim toga, mislim da ti je i kopno premalo. Nije to nikakvo prigovaranje, već samo ti pokušavam pomoći kako su i meni drugi pomagali savjetima, i to nedavno sam tek sredio akvarij otprilike kako treba (dugo mi je trebalo, što zbog novca, što zbog drugih okolnosti). Evo možeš pogledati ovdje. http://www.kornjace.com/modules/newbb ... .php?topic_id=501&forum=2 Jednu dobru ideju mi je dao kolega koji inače je akvarist, ali bavi se ribicama, a ne kornačama. Kupiš si ( i ja ću ovih dana) plastično bure od cca litara koliko ti iznosi litraža akvarija. Ja ću uzeti od 100 l npr. Problem je jedino u tome da moraš imat 2 grijača... Prije nego mijenjaš vodu u akvariju, napuniš to bure i ostaviš da ishlapi klor recimo jedan dan. Kako ne bi gubio vrijeme sa grijanjem akvarija jer je onda problem kuda s kornjačom, ubaciš u to bure grijač i podesiš ga na temperaturu koju želiš. Taman se za jedan dan voda dovoljno ugrije i ishlapi klor, pa imaš već pripremljenu vodu za sipanje u akvarij. :) Nakon toga plastično bure lagano možeš odložiti do slijedeće upotrebe u neku ostavu. Možda ovo negjde već piše na forumu, ali eto, nema veze.
Pisano: 15.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
e sad ti je to super a ja bih ti dao prijedlog za kopno to sto ti imas ti zauzima dosta mjesta ev vidi na ovom linku imas kopna pa pogledaj http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30
pokupi neku ideju i napravi imaces jos vise mjesta i izgledace super samo nastavi sa ljecenjem biti ce one bolje
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Sada nije vazno uređenje akvarija, samo odrzavaj higijenu i daj kornjacama mira da se oporavljaju. Nastavi kapati oci bile one zatvorene ili otvorene. Nadajmo se da ce s vremenom i druga kornjaca opet progledati. Ako mozes slikaj te natekle oci (po mogucnosti sa makro opcijom da se bolje vidi). Da li je ovo iznad akvarija obicna neonka ili UVA-UVB neonka?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Neonka sigurno nije UV rasvjeta.
A taman i da jeste nebi imala svrhu, staklo je izmedju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
(Govorimo o crvenouhama) Muzjak od 8 godina, koji je ispod 17-18 cm, nije se dobro razvijo. Trebao bi biti malo veci od 15 cm.
Pisano: 16.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
je uv neonka, al ja je u akvarij nemogu stavit jer nemam poklopac, al svejedno neonka je stara i nema vise ona uv svojstva, sluzi samo za rasvjetu...
poslat cu slike..
Pisano: 16.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a jesi li je probao hraniti mesom ali davati neke od biljaka koje bi trebalo da jedu,jesu li izvukle glavu,jeli se poboljsalo stanje
Pisano: 17.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
one vade glavu i inace...stanje se je poboljsalo, mala kornjaca koja je imala obije oci zatvorene je otvorira jucer desno oko a danas i lijevo, a velika nije imala zatvorene al jos su joj malo natekle kao i maloj...evo slike u prilogu(od jucer), sredio sam malo i platformu, samo moram jos neke stepenice izmislit...hvala na pomoci...
Dodaj datoteku: mala.JPG (218.23 KB) velika.JPG (264.85 KB) DSC01647.JPG (241.45 KB) DSC01649.JPG (289.96 KB)
Pisano: 17.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Odlicno, drago mi je cuti da su bolje! Nastavi sa tretmanom , nadam se da ce se skroz oporaviti.
Pisano: 18.05.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.