Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Jezerce |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Tako velika kornjača bi mogla ozljediti zlatne ribice na čije potrebe isto treba jako paziti.
U mom potpisu je link na stranicu o zlatnim ribicama s dosta informacija i o jezercima, pa se svakako raspitaj i tamo.
Pisano: 14.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ne bih trebalo da kornjaca ozlijedi ribicu jer su ribice puno brze od kornjaca a jos ako ima mjesta gdje da se sakriju ribice onda nema mjesta za paniku
Pisano: 15.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Ne bi se složila. Zlatice nisu brze ko guppyji. Kornjače i zlatne ribice ne idu zajedno i ako ih se ipak stavi zajedno pitanje je vremena kad će kornjača ozlijediti ili usmrtiti zlatnu ribicu. Osoim toga kad bi ribice stalno morale bježati i skrivati se pred kornjačom to bi za njih bilo jako stresno i štetno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovisi o kojoj se zlatnoj ribici radi. One sa perajama ce sigruno
lako uloviti, te ribice zaista nisu brze nego obicna Guppy. Ali se u jezerima obicno drzi zlatna riba obicnog izgleda (kao šaran, bez ukrasnih peraja). Te su ribe daleko brze od odrasle (crvenouhe) kornjace, kamoli od jedne koja nema ni 10cm. Garanciju da se ribama nece nista desiti nitko vam nemoze dati. Ali u ovom slucaju bi ja bez brige pustio kornjacu u isto jezero gdje su i ribe. Ja osobno hranim kornjace zlatnim ribama nekad.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Možda im se Tito i ne bi ništa dogodilo, ali pošto su to ipak bile prve ljubimice, da sam ja u toj situaciji ne bi mogla mirno spavati kad bi znala da mi ribice može dograbiti kornjača. Obične zlatice jesu brze, ali (seka ih ima, pa znam) dok spavaju, spavaju čvrsto ležeći na dnu i tako su jako lak zalogaj kornjači.
Ne kornjaču stavljati k zlatnima.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Tko zeli 100%tnu sigurnost za ribe,
nesmije stavljati kornjace i ribe zajedno. Kornjaca od 10 cm, nece moci uhvatiti nijednu zdravu zlatnu ribicu u jednom jezeru. Prespora je za to. Odvratno mi je postalo se nagadjati sto se smije i sto se nesmije. Sto se moze i sto ne. Uzimam si pravo reci da imam dovoljno iskustva za te stvari koje tvrdim. I sa ribama i pogotovu sa kornjacama. U ovom slucaju se moze kornjaca staviti u jezero. Sanse da ce se ribama nesto desiti zbog kjornjace su minimalne. Ali ako se netko ipak plasi za ribice, neka odustane od toga.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
eh, da zna kornjača kakvu je diskusiju izazvala :D
Ona će dobiti svoje posebno jezerce, osjećam se kreativno ovih dana. Čak imam jednu čini mi se dobru ideju za DIY filter za koji nabavljam dijelove. Počeo sam "bosti" vrt da nađem neko mjesto na kojem na 1m neću naletjeti na stijenu (što je ovdje skoro nemoguće), a nakon toga idem na kopanje. U slučaju uspješnog pothvata slijede slike :)
Pisano: 16.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nema tu diskusije. Ono sto sam ti napisao, to ti je cinjenica. A to sto se neki tome protive (ne samo u ovoj temi) i ne zele prihvatiti, to je njihova stvar.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Drago mi je da će kornjača dobiti svoje jezerce.
Slažem se, Tito, da tu nema diskusije, ako želimo biti sigurni da će i jednima i drugima biti 100% lijepo i sigurno ne ćemo ih miješati. Drago mi je da smo se složili.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.