Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Jezerce |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobrodosao, daj mi reci prije svega, kolika je kornjaca ?
(kolike su ti ribe u sadasnjem jezeru ?)
Pisano: 12.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hm... držim sad miša u ruci i procjenjujem da je otprilike točno tolika :) manja od 10cm. Ribe su zlatne, zasada su neke i dosta veće od nje. Tu bih je mogao smjestiti privremeno, ali bih više volio neku trajniju lokaciju. A osim toga, volim kad mi u ovo jezero dođu punoglavci, a mislim da je za njih već dovoljno velika. Mogao bih pričekati dok ovih još par punoglavaca iziđe, ali opet... to bi bilo rješenje samo za ovu godinu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a o kojoj se vrsti kornjace radi jeli kopnena ili vodena i evo ti jedna slika jezera koju sam nasao na netu
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
hvala
kornjača je vodena :D
Pisano: 13.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
@ado, super je slika, ali kako će ovaj vlasnik sa ove slike gore izaći iz garaža? hahhahahah
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
vjerovatno ima kran pa ga prenese svaki put kada treba
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosao! Koliko je veliko to jezerce sa ribama? Mozda bi se ono moglo adaptirati za kornjacu. Citiraj:
Nikad nisam bas cuo da je to pravilo, jedini razlog koji mi pada napamet je da bijela podloga ribe cini uocljivima pa je moguce da to uzrokuje stres. Iako je u prirodi podloga isto ponekad svijetla. Osim toga, ta bijela podloga nece dugo biti bijela zbog talozenja mulja i rasta algi. Za kornjacu bi najbolja podloga bila pijesak/mulj. Sto se bilja tice cak je i pozeljno da joj stavis biljke. One joj pruzaju stalan izvor hrane (iako mlade kornjace cesto ne jedu bilje) i zaklon (osjecaj sigurnosti). Mozes staviti vodenu lecu, vodenu kugu, rogolist itd. Citiraj:
Filter bi svakako trebao imati, imas nekoliko mogucnosti od kupovnih filtera pa sve do DIY (uradi sam) filtera (progooglaj malo). Sve ovisi o kolicini vode unutra te o broju zivotinja. Ako nemas bas veliku kolicinu vode ribe vjerovatno ugibaju zbog nakupljanja amonijaka te zbog nedovoljne cirkulacije vode. To sve rijesava filter, odnosno bioloska filtracija koja razgradi amonijak na manje toksicne spojeve koje zatim biljke mogu izvuci iz vode (i one su dio filtracije). Drugi razlog uginuca bi mogao biti nedostatak kisika zbog nedovoljne cirkulacije vode. Barem bio povrsine jezerca bi se stalno trebao mreskati radi izmjene plinova. Treci razlog uginuca bi mogla biti pre visoka temperatura (ako plitko jezerce stoji na direktnom suncu cijeli dan). Citiraj:
Kornjaca mora imati mjesto gdje moze izaci, potpuno se osusiti i suncati. Ovo sa kamencicima nije tocno i ne treba te brinuti. Ali pazi, ti i onako kornjacu ne mozes pustiti da hoda po vrtu jer ce ti 100% pobjeci / odlutati. Jezerce je potrebno jako dobro ograditi kako kornjaca ne bi mogla pobjeci i kako je neki grabezljivac ne bi mogao napasti. dakle ograda oko jezerca je obavezna, a nije lose niti cijelo jezerce ograditi kavezom. Citiraj:
U prirodnom habitatu crvenouhih kornjaca klima je nesto blaza, zime nisu toliko duge i ostre. U sjevernom dijelu Hr. klima je pre ostra da bi kornjace sigurno mogle hibernirati vani tako da ih je preko zime potrebno prebaciti u unutrasnji smjestaj ili staviti u kontroliranu hibernaciju (u podrum npr.). Prije provođenja kontrolirane hibernacije dobro se raspitaj jer puno stvari mogu poci po zlu ako ne znas sto radis... Dubina jezera od 1m je i vise nego dovoljna i osiguravat ce kornjaci malo hladniju okolinu (na dnu) za vrijeme ljetnih mjeseci. Citiraj:
Sve dok ribe nisu toliko velike da bi mogle progutati kornjacu ili je uhvatiti za nogu mozes ih drzati zajedno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Kori, hvala velika :)
Kažeš za sjevernu Hrvatsku, što je s Dubrovnikom? Znam da je grozno, ali neki ljudi svoje kornjače ovdje bacaju u jednu rijeku i one prežive zimu.
Pisano: 14.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na jugu je klima blaza i slicnija onoj u njihovom prirodnom habitatu, ali i dalje bas nije za preporuciti. U zatocenistvu je uvijek sigurnije provoditi kontroliranu hibernaciju. Kornjace bi naravno prezivjele u dovoljno velikom i dubokom jezeru, ali je upitno koliko bi im to stetilo i skratilo zivot. Izbacene kornjace koje zive u sredisnjoj Europi dozive u prosjeku oko 8 godina ...zivotni vijek im je inace oko 40 godina.
Pisano: 14.05.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.