Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Reptomin štapići |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mlade kornjace je preporucljivo hraniti 2 puta dnevno. Ujutro joj mozes davati meso, a navecer te granule. Ne postoji strogo pravilo koliko hrane bi trebao davati svojoj kornjaci, samo je vazno da je ne prehranjujes, odnosno ne hranis do sitosti. Kornjaca uvijek moze pojesti vise nego sto joj je potrebno, s vremenom steknes osjecaj kada joj je dovoljno.
Pisano: 10.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Da li je netko imao problem kao ja da kornjača jednostano ne želi niti pogledati te štapiće?
Pisano: 11.05.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da, kornjacu je koji put potrebno naviknuti na određenu vrstu hrane. Imao sam par mladunaca koji su odbijali granule pa sam ih morao navikavati. Za to treba malo vise zivaca i truda, ali u vecini slucajeva kornjace na kraju prihvate granule.
Ja sam to izveo na sljececi nacin. Kada dajem svojim kornjacama meso hranim ih rucno pomocu plasticne puncete. U komad mesa (velicine koju mogu odmah progutati) sam umotao komadic granule i tako ih navikavao na okus. Prvo su pljuvale kad su skuzile ali s vremenom su se naviknule. Nakon par mjeseci su normalno prihvacale granule.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
moja kornjaca isto ne zeli ni pogledati granule jednom ih je stavila usta i pljunula.....te granule su bile tako tvrde da ih nisam ni noze mogao prepoloviti
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
jos nisam imao tu ideju da joj te granule umotam u meso.
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ej trachemys molio bih te da se predstavis u rubrici Predstavi se da malo vise znamo o tebi i kornjacu i njegov smjestaj!
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Granule omeksaju kada se namoce...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ovu taktiku što @Kori predlaže smo i mi primjenili ali kada su u pitanju bile vitaminske tablete. Usta stvar je bila i sa vitaminskim kapima koje se kapaju na hranu. Prvo je biljo pljuvanje, a kasnije kad se stvaroila navika bilo je OK.
Ali ovi štapići nikako nisu "prošli". Ma nije problem kada smo supruga i ja kući, ali kad smo na godišnjem odmoru, da ne moramo se brinuti, lakše je kad zamolim roditelje ili sestru da obiđu kornjaču i nahrane je sa tim štapićima. Jednom je s nama bila i na moru jer nismo znali kako objasniti ostalima za hranjenje. "Ubila se" od sunčanja na pravom suncu, čak sam je morao i micati sa sunca uz njeno negodovanje, ali tgoliko se bila već usijala da sam se bojao da ju ne "opali sunčanica" :)
Pisano: 13.05.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.