NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
96 korisnika su online (43 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 96

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 7 ... 9 »

Re: Detalji akvarijuma??
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a da kolika je cijena toga???ma neznam ja bi rade narucio kod staklara jedan akvariji i da je neka pristojna cijena...a za opremu i to to mogu nabaviti i jeftinije...filter,grijac za duplo manju cijenu nego u shopovima a isto je novi!!

Pisano: 28.04.2009
zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
imam otprilike ovoliko mjesta za akvarijum i dosao bi akvariji pristojne velicine
Smanjena slika

Pisano: 28.04.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Ado
hvala Kori pitao sam u zoo centru da li mogu narucivati,ne mogu narucivati i imaju samo ove dvije vrste neonki reptil glo 2.0 i reptil glo 5.0 pa mozes li mi reci koja je bolja od ove dvije

Repti Glo od Exo Terre su najbolje neonke za gmazove koje mozes nabaviti na ovim prostorima, a kao sto je vec Tito rekao 5.0 je najbolji izbor za ovu vrstu kornjace.

Citiraj:

Pisano od: zlatko__hr
Evo razočarani sam se vratio iz zoo shopa u puli jer nisam nista kupio naprotiv najveci akvarijum je 50*25*25... ...130kuna nisam uzeo nista i odluci sam da cu u subotu otici kod staklara nego moze neki savjet koja dimenzija...hvala svima na odgovorima

Ako zelis odmah uzeti posten akvarij za odrasle muzjake se preporuca duzina od minimalno 120 cm. Jesi li se raspitao kako akvaristi iz Pule i Rijeke rjesavaju to?

Citiraj:

Pisano od: Winx
Ako misliš nešto uzimati ozbiljnije (ovisno o cijeni kod staklara) mislim da ti je jedino rješenje kupiti ili u Zagrebu ili u Rijeci (ako ima u Rijeci).
Ja sam u Osijeku slučajno naletio na komplet po cijeni od 1699kn, pa sad eto ti vidi. I meni je to bilo puno, ali kad sam stavio sve na papir i iz vlastitog iskustva sa pravljenjem akvarija od strane staklara....ipak sam se odlučio za ovako što.
S time da ću uskoro morati vjerojatno uzeti jači (vanjski) filter, ali otom potom, trebam malo prvo ovo čudo otplatiti :)
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/ind ... y=liniendetail_28412_ehen i to ovaj oznake 100, od 180 litara je naš.
(ne znam da li smije tu ići direktan link, pa ako treba nek ga modovi obrišu ili stave spoiler)
evo tu ti je link. mislim da je to ok cijena za komplet, ne znam sad, ali koliko sam gledao mislim da je to dobra kupovina

Realno gledano kupovanje tvornickih kompleta nije najjeftiniji i najbolji nacin, ali je najjednostavniji i najsigurniji za pocetnika. I sam sam prosao to, moj prvi akvarij (za ribe) je isto tvornicki. Isto nisam imao povjerenja u rucni rad i gotov proizvod mi je bio najbolja solucija. Ali za razliku u cijeni između kompleta i kad sam sve slazes (uz to da akvarij zeljenih dimenzija narucis u pet shopu) mozes dobiti puno veci akvarij ili uzeti bolji vanjski filter. Iskustvo u tom pogledu jako puno znaci. Ovaj unutarnji filter (Aquaball) ce te dobro sluziti dok ne nabavis vanjski filter jer se njegov usisnik proteze preko cijele povrsine filtera pa se ne zastopa brzo, sto se obicno događa sa ostalim unutarnjim filterima kod kornjaca.

Citiraj:

Pisano od: Ado
ovaj kanister filter eheim 3 profesional je ko kompjuter covjece
samo nisam nigdje nasao cjenu
i hvala za link

Nova Pro 3 serija je odlicna stvar. Inovativna predfilterska komora omogucuje brzinsko ciscenje prvog stupnja filtracije pa nije svaki put potrebno prazniti cijeli filter prilikom odrzavanja. Skuplji modeli Pro 3e sa mikroracunalom nisu potrebni za kornjace, dovoljni su obicni 2071, 2073, 2075 ili veliki 2080 . Eheim je u Hr. dosta skup, ali u EU cijene su prihvatljivije. Jedina mana kad kupujes vani ili narucujes preko interneta je da nemas garanciju.

http://aquashop.si/si/akvaristika/filtriranje/eheim-g699.shtml
http://www.aquaristikshop.com/

Pisano: 29.04.2009

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Kolega, @zlatko_hr, mislim da si u pravu da možeš proći jeftinije, samo da li ćeš napraviti trajno rješenje, e to je već druga stvar. Iako iskreno mislim da ne postoji "trajno rješenje", jer i kornjače ko i ljudi trebaju povremenu adaptaciju "stambenog" prostora.
A ovaj prostor koji si stavio na slici za akvarij, ne znam baš koliko ti tu stane velik akvarij...
Što se tiče ovoga što @Kori kaže isto je istina, ali eto, mi smo imali već 2 akvarija, jedan je pukao (rađen kod staklara, a drugi je prerasla kornjača), pa je jedno vrijeme bila u plastičnoj posudi koju možeš nabaviti u bilo kojoj bolje opremljenoj trgovini građevinske opreme, ona crna kanta za miješanje maltera od cca 60 l po cijeni cca 50-tak kuna. To ti dobro može doći i ako imaš neke radove u akvariju kao dodatni privremeni boravak za kornjaču dok sređuješ nešto po akvariju.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori

Ako zelis odmah uzeti posten akvarij za odrasle muzjake se preporuca duzina od minimalno 120 cm. Jesi li se raspitao kako akvaristi iz Pule i Rijeke rjesavaju to?

Ne nisam se raspitao jer na taj forum se nisam mogao registrirati...

Citiraj:

Pisano od: Winx

Kolega, @zlatko_hr, mislim da si u pravu da možeš proći jeftinije, samo da li ćeš napraviti trajno rješenje, e to je već druga stvar. Iako iskreno mislim da ne postoji "trajno rješenje", jer i kornjače ko i ljudi trebaju povremenu adaptaciju "stambenog" prostora.
A ovaj prostor koji si stavio na slici za akvarij, ne znam baš koliko ti tu stane velik akvarij...
Što se tiče ovoga što @Kori kaže isto je istina, ali eto, mi smo imali već 2 akvarija, jedan je pukao (rađen kod staklara, a drugi je prerasla kornjača), pa je jedno vrijeme bila u plastičnoj posudi koju možeš nabaviti u bilo kojoj bolje opremljenoj trgovini građevinske opreme, ona crna kanta za miješanje maltera od cca 60 l po cijeni cca 50-tak kuna. To ti dobro može doći i ako imaš neke radove u akvariju kao dodatni privremeni boravak za kornjaču dok sređuješ nešto po akvariju.

Ma ne tu ima puno vise mjesta nego nisam bas slikao cijeli prostor a i kada se makne ono cvijece ima tu puno vise...a dali bi pristajala jedno velicina 80*50*50??

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ma zlatko to ti je malo ili uzmi kako treba akvarij ili pati kornjacu
naj ljepsi ukras je zivotinja a to cvijece se moze i skloniti na drugo mjesto

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
i Kori hvala za informacije o ovoj neonki bas sam nasao ovu Repti Glo od Exo Terre 5.0 i sigurno cu je uzeti za koji dan
a ovi filteri su bas prava stvar ali su pre skupi za nase standarde na balkanu

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a evo da pitam koliko ste platili sljunak i to...i za uredivanje dali bi im mogao staviti neko kamenje ili ka neke umjetne biljke??

Pisano: 30.04.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
prvo kupi akvarij pristojan za tvoju kornjacu pa ce ona doci i ostalo na red samo od sebe ,mozes staviti i kamenje i biljke i skoljke samo to kada budes stavljao lijepo operi

Pisano: 01.05.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo posto za 1.maj uvijek idem na neki rostilj ima tamo more i nako kamenje...naravno uzeo sam malo vece da kornjace nebi progutala...stavio sam prati kamenje a u subotu to jest sutra idemo akvariji...javim koji sam uzeo koje dimenzije

Pisano: 01.05.2009

« 1 2 3 (4) 5 6 7 ... 9 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum