Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: hiperaktivnost |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Treba im vremena da se prilagode,....iz malog prostora su došle u veči i naravno da će biti hiperaktivne dok ne ispitaju novi teritorij....BOG
Pisano: 07.02.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
A na koliko si im namjestila temperaturu? Ako su kornjace npr. do sad bile na 18 stupnjeva a ti si ih ubacila u vodu od 27 stupnjeva nije cudno sto su tako reagirale jer su dozivile šok. Ubuduce budi oprezna i pri promjenama vode da kornjace ne dozive temperaturni sok. Ako si sve ostalo slozila kako treba nastoj ih sto manje uznemiravati da se prilagode novoj okolini.
Gmazovi nemaju stalnu temperaturu tijela i zato vole izvore topline. To nije nista neobicno, ali ako je grijac jak (200-300W) moze uzrokovati opekotine.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala svima na odgovorima. Na srecu, danas moja kornjaca vise nije hiperaktivna vec se sunca na kopnenom dijelu, digla je sve cetiri u zrak i uziva. jos uvije se drze grijaca. Za veliki akvarij potreban je jak grijac, zar ne?sto da ucinim u tom slucaju?kako primjetiti opekline?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Imas li UVA-UVB lampu (neonku) za gmazove?
U velikom akvariju mozes postaviti grijac okomito pa se kornjace ne mogu objesiti na njega. Postoje i grijaci sa plasticnom zastitom. Opekotine nisu toliko ceste, ali je ipak potrebno upozoriti na njih. Lako ces uociti promjene na kozi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da da imam lampu za gmazove, a nas grijac ima plasticnu zastitu.please preporucite mi najbolji filter za vodu. jos nesto- jedna od mojih kornjaca ima nekako cudne oci, dok ova druga ima normalne. Cini mi se da okice bas i ne izgledaju zdravo. jel ok da slikam pa da vi pogledate i date svoje misljenje i savjete.
Hvala
Pisano: 08.02.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da da imam lampu za gmazove, a nas grijac ima plasticnu zastitu.please preporucite mi najbolji filter za vodu. jos nesto- jedna od mojih kornjaca ima nekako cudne oci, dok ova druga ima normalne. Cini mi se da okice bas i ne izgledaju zdravo. jel ok da slikam pa da vi pogledate i date svoje misljenje i savjete.
Hvala
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
A kojih je dimenzija akvarij? Ako mozes postavi slike te kornjace i njihovog smjestaja.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bilo bi jeko poželjno da slikaš svoje kornjaće i da nam pokažeš fotke.....ak je upala očiju u pitanju da ti možemo pružiti neki savjet....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Kornjače su vjerojatno prehlađene, pa se zato drže za grijač.
Drago mi je da si ih udomio/la.
Pisano: 15.02.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.