Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Koje drvo za akvarijum(splav)? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Muzjaci sa 15 cm vec mogu biti spolno zreli, ali mislim da je to za zenke jos pre mala velicina. Moja zenka je sa nekih 7 godina prvi put imala jaja i bila je velicine 20 cm. Nisam cuo niti citao za manje zenke koje su imale jaja. Iznimaka uvijek ima, ali ne bi rekao da je 15 cm prosjek za zenke.
Pisano: 28.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
MOJA ŽENKA ĆE DA JOŠ ČEKA NA JAJA JER JE DUGA SVEGA 9 CM.....
Pisano: 29.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Muzjaci sa 15 cm vec mogu biti spolno zreli, ali mislim da je to za zenke jos pre mala velicina. Moja zenka je sa nekih 7 godina prvi put imala jaja i bila je velicine 20 cm. Nisam cuo niti citao za manje zenke koje su imale jaja. Iznimaka uvijek ima, ali ne bi rekao da je 15 cm prosjek za zenke. Ja imam dosta kontakta sa ljudima kojih drze kornjace. I imaju dosta zenke kojeh su manje o 20 cm, sto ljezu. Ekstra sam jos jednom pitala jednu curu sa kojom imam kontakta i njezine kornjace vec dugo ljezu jaja. Ove dvije kornjace na slici su momentalno oko 17 cm i ljezu vec duze jaja. Smatram da je o kornjace do kornjace drugacije. Al bi sa 15 cm pocela vec nabaviti adekvatno mjesto za zenke. Jer Zenka mora se potpuno navikniti na to mjesto. Da bi preuzela to mjesto. Moja kornjaca jos nije jaja ljegla, al inspicira to mjesto dobro.
Pisano: 30.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada procitate naslov ove teme, primjetit cete da ste daleko u
offtopic otisli. Razlika je izmedju kornjaca u divljini, i kornjaca koje se drze u zatocenistvu. Istina je da muzjaci prije zenki spolno sazrijevaju. I takodjer je istina da pod normalnim uvjetima i starost igra ulogu u spolnom razvijanju kornjace. Kornjace koje se drze u zatocenistvu hrane se drugacije, nego sto bi se same u divljini hranile i stime mogu i prije spolno sazriti. Jos ako se drzi kornjaca u uvjetima u kojima nemoze svoju normalnu velicinu razviti, onda je i moguce da zenke prije pocnu poljegati jaja nego sto to rade u prirodi. Takodjer je moguce da zenke, koje nikad nisu bile u kontaktu sa muzjakom, nikako nepocnu poljegati jaja. Navodi u centrimetrima su samo prilicna mjera. Zato te centrimetre netrba bas u milimetar shvacati. A cesto puta se radi samo o maximalnim, ili minimalnim navodima iz literature koje nemogu vaziti za vecinu. Ako imate zenkju, u svakom slucaju joj pruzite kopno gdje mogu jaja poleci. Tema je otisla u offtopic i zato je kljucam
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jest od drveta odošmo do velićine kornjaće za liježenje jaja....
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.