NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
69 korisnika su online (3 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 69

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

trba mi hitno pomoć...
Početni član
Početni član

See User information
dobila sam kornjaču prije kojih mjesec dana... malena je, kupljena na sajmu i sa njom sam dobila onaj maleni akvarij... u početku je bilo sve u redu ali zadnjih dva tjedna mislim da ne jede, ne kreće se kao ranije a oklop joj je sluzav.... pa sada neznan dali to treba tako biti ili ne... stvarno nemam sa kornjačama nikakvih iskustva i svakim sam danom sve više zabrinuta... pa ako vam nije problem da mi pomognete nekako... puno hvala...

Pisano: 27.01.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: trba mi hitno pomoć...
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla!

Ako zelis da ti kornjaca prezivi moras joj osigurati pravilne uvjete. Potreban ti je prostran smjestaj sa puno prostora za plivanje (akvarij ili velika plasticna posuda), akvarijski grijac, UVA-UVB rasvjeta za gmazove, obicna lampa za grijanje kopnenog dijela i filter.
Također je moras poceti pravilno hraniti, vodene kornjace moraju jesti sirovu ribu i meso, kupovna hrana nije dovoljna. Za vise informacija o pravilnoj prehrani i smjestaju prouci ovaj forum i stranicu. Ovdje mozes pronaci sve potrebne informacije, samo ne smijes biti lijena citati. Mi smo ovdje da pomognemo ali nazalost nije moguce sve napisati u jedan post. Slobodno pitaj sve sto ti nije jasno.

Da bi ti mogli dati odgovarajuce savjete odgovori na sljedeca pitanja:

1. O kojoj se vrsti kornjace radi (postavi sliku ako ne znas)?
2. Da li joj je oklop mekan na određenim mjestima (njezno popipaj)?
3. Da li ima bijele pjege po oklopu?
4. Da li je sve ok sa ocima ili ih drzi zatvorene?
5. Da li kornjaca ispusta piskutave zvukove?
6. Da li drzi usta otvorena kao da hvata zrak?
7. Da li joj izlazi bijela sluz na usta i nos?

Početni član
Početni član

See User information
1. prilažem sliku... slika je malo lošija jer je slikana sa mobitelom, ali ako nije dovoljnon razumljiva ću sa digitalcem... :)
2. oklop joj je bio jedno vrijeme malo mekši prije kojih 7-10 dana, ali je sada opet normalno tvrd...
3. nema bijelih pjega.
4. prije ih je više držala otvorenim sada manje ali ih svejedno često drži otvorenim...
5. ne ispušta nikakve zvukove
6. usta su joj stalno zatvorena
7. ne izlazi joj nikakva sluz...

najviše ne zabrinjava to jer joj je oklop sluzast, kao da ima nekakvu opnu preko njega, nije to bi od prljave vode ni ničeg jer joj vodu mjenjam često i to kupujem vodu, dok ne kupim svu opremu... i neznam dali bi to trebalo tako bit ili ne, prije mislim da ne...

Dodaj datoteku:

jpg  DSC00088.JPG (250.82 KB)
800_497f6874ba91e.jpg 1600X1200 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Imas trostovu kornjacu, Trachemys scripta troostii. Prema tvojim odgovorima kornjaca nije bas u najboljem stanju sto se tice oklopa. Izlaganje UVB zrakama, te dodavanje kalcija i vitamina D3 u njenu prehranu joj jedino moze pomoci. Ako ne reagiras brzo situacija se moze jako brzo pogorsati.
Odbija hranu zbog pre niske temperature i opcenito neodgovarajucih uvjeta. Za prvu pomoc iznad akvarija tijekom dana stavi obicnu stolnu lampu da je barem malo ugrije. Pod hitno nabavi opremu, UVA-UVB rasvjeta (neonka) i akvarijski grijac su prioritet!
Za sluz ti ne mogu sa sigurnoscu reci ovako na daljinu, moguce da je to posljedica meksanja oklopa. Kornjace imaju prirodan, sluzav zastitni sloj, ali on nije debeo i kada se kornjaca u potpunosti osusi dok se sunca nema nikakve sluzi.
Kupovna voda je ok, ali i skupa solucija. Mozes koristiti i vodovodnu vodu, ali je prije moras pripremiti akvaristickim sredstvom za pripremu vode koje neutralizira teske metale i klor/kloramin.

Pisano: 28.01.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kupiti opremu jer u suprotnom patiš jadnu kornjaću.....

Pisano: 28.01.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum