Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: alge u terariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Redovitim čiščenjem filtera neutralizirati češ alge....
Pisano: 08.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
pa, zna se skupiti i sa strane, ali je najcesce na samoj površini. uz to povremeno ima i kamenca na rugovima. njega uklanjam spuzvicom i s malo limuna. koje sredstvo da kupim, mislim ono za pripremu vode? za sada imam nešto što se stavi u vodu u obliku kornjače i lagano se rastapa. to su mi preporucili u pet centru (10kn).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Nemoj koriustiti tu kornjaču od nje nikakva korist. Kupi obični aquasafe za pripremu vode.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Mislio sam da se samo radi o kamencu po rubovima. Ne mogu ti sa sigurnoscu reci o cemu se radi. Probaj usmjeriti filter da mreska povrsinu vode i daj akvariju vrijeme da sazrije (u smislu bioloske filtracije). Tu bijelu kornjacicu nemoj koristiti jer od nje nema nikakve koristi, to je glupost koju trgovci ljudima uvaljuju uz plasticnjak s palmicom, kutijom racica i kazu da je to sve potrebno za uspjesno drzanje vodene kornjace. Sredstvo za pripremu vode je Tetra AquaSafe, Nutrafin Aqua+, Sera Aquatan itd.
Pisano: 09.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
pošto su u pitanju alge meni su alge sasvim cool u aq-u i ja imam alge u aq-u tada mi izgleda puno prirodnije i usput i ja sam imao problema s nečim bijelim na površini vode izgleda ko ''prašina'' i savjetovali su mi da okrenem filter prema gore i pali
Pisano: 12.01.2009
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
kamenca sam se uspjesno rjesila i sve ok, osim što taj ,,sloj necega" jos uvijek stoji u akvriju. kad mjenjam vodu malo ga nema pa se opet pojavi. na nekim se mjestima presijava i kao da je mastan. budem ga se nekako rijesila! :-3! p.s. kornjače uživaju pod novom lampom! pozz
Pisano: 23.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
svima puno hvala na pomoći!!! pozz xDXDXDXDXDXDXDXD
Pisano: 01.02.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nema na čemu...
Pisano: 01.02.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ja sam se rješio algi jednostavno , za 12 kuna kupiš ancitrusa , pustiš ga i algi nema , a ribica je pametna i kornjače ju nemogu uhvatit .. kreče se uglavnom po dnu i po skrovitim mjestima i što je najvažnije kad se kornjače približe kamuflira se a ne bježi i na taj način ne privlači pozornost
Pisano: 04.06.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.