Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjača ne mrda |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Evo baš sam na forumu pročitala da će ovo kao pomoć da skužite šta joj je!
Kornjaca Koja je vrsta? crvenouha Koliko je stara ? 6-7 mjeseci Koju velicinu ima i koliko je (od prilike) teska ? 5 i pol cm,težinu neznam Cime hranite kornjacu ?onim zrncima Koliko dugo imas tu kornjacu ?1 tjedan Voda Kolika je temperatura vode ? oko 22-27 Kolika je dubina vode (cm) ? 2 cm Koliko puta mjenjate vodu ? 1 dnevno Dali imate filter koji cisti vodu ?nemam Kakav je to filter ?x Kako cistis filter i kolko puta ?x Smjestaj Kolika je velicina akvarija ?to je onaj bubreg Koje lampe upotrebljavate ?na sunčevu je svjetlu Dali imate lampu koja grije kopno na odredjenu Temparaturu ?x Kakva je to lampa ?x Koliko dugo na dan gore te lampe ?x Kolika je temparatura na kopnu ?neznam Jel kornjaca ima mogucnosti da se na kopnu citava osusi ? mislim da je
Pisano: 03.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Reci prijateljici dok se vrati s puta da kornjači pothitno nabavi pravilan smještaj ili da ju udomi. Budući da je kornjača još mala za početak bi joj bio dovoljan (ako ne može nabaviti ništa veće) i akvarij od 50l s odgovarajućim grijačem i za prvu ruku nek joj stavi stolnu lampu iznad kopna.
Inače crvenouhoj kornjači treba akvarij dimenzija 150x50x50 s UVA/UVB rasvjetom, ali ...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jesili ti sigurna da je temperatura vode 22-27? Cime mjeris temperaturu? I kako je moguce uopste koristiti grijac na tako malo vode?
Glavni problem je smjestaj i adekvatna oprema, Za pocetak bice dovoljan 50-100 litara akvarijum, moras obavezno nabaviti filter, grijac i pravilnu rasvjetu (UVA/UVB), takodje i osigurati kopno sa lampom za grijanje. To je ono sto se pod hitno mora promjeniti. Takodje ta ishrana nije idealna i za pravilan razvoj kornjaca se mora hraniti raznoliko pogotovo sa mesom dok je jos mlada i u fazi razvoja. Kada ti se prijateljica vrati sa puta obavezno je uputi na sajt da se dobro informise. Takodje pregledaj forum jer ces naci dosta korisnih tema koje ce ti pomoci za ubuduce.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Koje lampe upotrebljavate ?na sunčevu je svjetlu Ako kornjace osjete da je zima, znaci ako je sve manje i manje sunce/svjetlosti onda ona se nastima na to. Ona pada u hibernaciju. A eksistiraju vise variante o zimskog san-a. Jedna u kojoj kornjaca podpuno prestanje jesti i samo miruje i nista se nemrda. A ima i jedna "ne-aktivna faza" u tim kornjaca manje jede i malo se mrda (ili ured nikako). Izgleda da je kod tebe druga varianta. SAMO ako je temperatura stvarno do 27°C onda nije to normalno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Kornjača za hibernaciju treba imati uvjete koje je teško postići, u ovim uvjetima ne može hibernirati nego se samo razboliti ako već nije.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kornjača za hibernaciju treba imati uvjete koje je teško postići, u ovim uvjetima ne može hibernirati nego se samo razboliti ako već nije. Ja mojoj kornjaci svaku zimu pruzim jednu hibernaciju (ko i sada momentalno). A kornjaca mi nije ni jednom se razbolila, vecinom razbole se ako se neradi hibernacij-u. Ako kornjaca to radi u prirodi, onda je to potpuno uredu - i ako mene pitate - bitno da se umoguci hibernaciju. Bitno je radi imunsistema i da ne raste kornjaca pre brzo. Radi zivotnog kvaliteta o kornjace je to potrebno. Naravno da nemogu mnogo pruziti jednu hibernaciju. Ona je malo komplikovana. I ako nesto nestima moze doci do smtra o zivotinje. A ako nemoze se pruziti sve uvjete ko u prirodi kornjaci, onda se ja pitam odkut ideju nabaviti kornjacu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Naravno i s tim se slažem
Ali konkretna kornjača nažalost nema ni iz bliza uvjete za to.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Naravno i s tim se slažem Ali konkretna kornjača nažalost nema ni iz bliza uvjete za to. Da, to si upravu. Treba se prvo umoguciti uvjete za kornjac-u. To bi trebala da bude normala i prije sto se nabavi kornjac-u.
Pisano: 05.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Sad samo da se prijateljica što prije vrati s puta i sredi joj novi akvač...
Pisano: 05.01.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.