NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
53 korisnika su online (43 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 53

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

POMOĆ-MISLIM DA IMA UPALU PLUĆA
Početni član
Početni član

See User information
IMAM 2 MALE KORNJAČE 2 MJESECA , U POLUOTVORENOM SU AKVATERARIJU(15 L), IMAJU GRIJAČ, PUMPU, UVB LAMPU I SVE JE BILO OK DO JUČE KADA JE MANJA (3-4 CM) POČELA DA ISPUŠTA ČUDNE ZVUKE I PRESTALA DA JEDE. INAČE PISALA SAM NA AKVARIJ.NETU, TITO MI JE ODGOVARAO, PA GA MOLIM DA MI OPET POMOGNE. U TUZLI NE POSTOJI VETERINAR KOJEM BI MOGLA ODNJETI KORNJAČU, AKO JOJ JA MOGU POMOĆI I DAVATI JOJ ANTIBIOTIKE NA USTA NEKA MI KAŽE KAKO. PODIGLA SAM TEMPERATURU NA 28 STEPENI, LAMPA JE UKLJUČENA 13 SATI,( JELA JE SVE VRSTE MESA, HRANU ZA KORNJAČE, SAMO NEĆE POVRĆE). NE ZNAM ŠTA DA RADIM, DRUGA KORNJAČA JE DOBRO, TREBAM LI IH RAZDOJITI???
SADA NIŠTA NEĆEDA JEDE. STAVLJALA SAM JOJ TELEĆU JETRU PRED NOS 100X, NEĆE NIKAKO KAO NI SVOJU HRANU NI OSTALE VRSTE MESA. PROČITALA SAM DA TREBAM DA JOJ DAM VITAMINE, KAKO KAD NEĆE HRANU??

Pisano: 04.12.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: POMOĆ-MISLIM DA IMA UPALU PLUĆA
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U Tuzli imaš dorih stvari za kornjaće u Omladinsko Domu ispo Banje, tamo imaš kvalitetne talijanske vitamine, kalcij, kapi za oći, je malo skuplje ali je djelotvorno, za razliku od vitamina koje kupujemo u malim providnim bočicama u kojima je tečnost razblažena.Moraš voditi računa da kornjaće nesmiješ kada mijenjaš vodu dodatno sapirati hladnom vodom iz česme jer nagla promjena temp. će je razboljeti.... Šanse da preživi su 50/50% moja kornjaća je imala upalu pluća i uspio sam je iščupati, podigao sam temp. na 29, gurao sam joj hranu bukvalno u usta... bolovala je nekih 25 dana i uspjela preživjeti...

Pisano: 05.12.2008

Početni član
Početni član

See User information
Imam te vitamine sve kupljene u Domu mladih, ne sapiram je hladnom vodom niti ikakvom vodom, operem je akvariju cetkicom prije promjene vode, a i to sam samo jednom uradila, mjenjam ostojalu vodu sa dodatkom reptil safe, sve im ugađam.
Nece zalugaj u usta da stavi, samo jadna pisti kad me vidi i sunca se.Baš mi je žao. Zato druga sve pojede i svoje i njeno. A njoj pred nos stavom parce mesa ili jetrice ili suhi racic sto je obozavala i samo se odmakne od toga.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjace bas ne dobivaju upalu pluca u pravilnim uvjetima, mozda nesto nije kako treba. Postoji mogucnost da si vec kupila bolesnu kornjacu, ali onda bi vec ranije vidjela da nesto nije u redu. Prvo moras naci uzrok bolesti, odgovori na sljedeca pitanja:

1) Kolika je temperatura zraka kojeg kornjace udisu? Temperatura zraka mora biti visa od temperature vode!

2) Kornjace ne peres nikakvim cetkicama. Da li pri promjeni vode u akvarij nadolijes hladnu vodu ili ne pazis na temp. vode? Voda koju dodajes u akvarij bi trebala biti iste temperature kao voda u akvariju.

3) Da li su kornjace izlozene propuhu? Da li je akvarij blizu prozora?

4) Da li se meso koje im dajes dobro otopi, zagrije na temperaturu vode akvarija?

5) Da li kornjaca pliva u koso/pluta?

Antibiotik nema svrhe davati na usta, velike kornjace se lijece davanjem injekcija antibiotika, kod malih je to problem.
Kornjacu bi bilo dobro odvojiti jedino ako imas jos jedan akvarij u kojem mozes drzati potrebnu temperaturu vode i zraka.
Sad je osnovno da je zrak koji kornjaca udise topliji od vode.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum