Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Izbor vanjskog filtera? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pogresno planiras. Nije ti potreba 1m² kopna.
Radije izkoristi to mjesto za vodu. Crvenouhe Kornjace trebaju kopno samo da se osuse, suncaju. Ako je zenka da polegne jaja. Nista drugo. Sve sto imas od mjesta, izkoristi za vodu. Ako imas 1m² na raspolaganju, onda mozes izuzetno dobar smjestaj napraviti. Filter. Mora biti stalno upaljen, on zirkulira vodu. Marku koju ti jedino mogu preprouciti je EHEIM. To su (po meni) najbolji i samo njih koristim. (osjete se i po cijeni) Mislim da ih nema u Slavoniji, nego tek u ZG. Filip (Kori) te tu sigurno moze bolje uputiti. (usput, ja sam porijeklom iz Otoka kod Vk). Grijac. Prije svega, vazna ti je tamparatura vode. Ona mora biti 24-26 stepeni. (Stepen, manje vise ne igra ulogu). Tek ako je voda znantno hladnija, onda ti je potreban grijac za vodu. Rasvjeta se djeli u dva djela. 1. opcenita rasvjeta 2. spotlampa za grijanje kopna. Opcenita rasvjeta se drzi upaljeno nekih 14 sati. Dok spotlampa (samo ljeti) izmedju 7 i 9 sati na dan. (ni u oprirodi ne sija sunce istom jacinom od samog jutra do veceri).
Pisano: 09.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za odraslu zenku je potreban akvarij duzine barem 150 cm. Da uzimas akvarij standardnih dimenzija npr. 150*50*50 cm to bi bilo 375l, ali za kornjacu mozes napraviti plici akvarij koji se puni do vrha sa "visokim" poklopcem: LINK Ovaj akvarij ima 430l, ali mozes na taj princip napraviti manji. Npr. (d*s*v) 150*50*40 cm, 300l.
Ako ti je akvarij pre skup probaj nabaviti veliku plasticnu posudu. Sada je vrijeme berbe grozđa pa mozes pronaci veliku platicnu kacu negdje. Najucinkovitiji su vanjski filteri, ali oni su i najskuplji. Na Hr. trzistu su najcesci filteri proizvođaca: Tetra - najjeftiniji, ali ne bas kvalitetni. Nekima rade bez problema, ali nekima procure. Dolaze sa svim filtermedijima Fluval - malo skuplji , ali ljudi s njima bas nemaju problema. Dolaze djelomicno napunjeni filter medijima. EHEIM - svjetski poznati kvalitetni filteri visoke cijene (pogotovo kod nas), ali rijetko kada s njima ima problema. Traju godinama. Moze se kupiti bez materijala i sa materijalima (s time da su ovi sa materijalima u Hr. rijetki). Sve navedene filtere mozes kupiti u pet shopu gdje si kupio grijac. Inace, ne moras se brinuti da ce se nesto dogoditi ovom tvom filteru ako je zacepljen. Koliko jak grijac si kupio?
Pisano: 09.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo jučer sam provjerio, uzeo sam onaj Newat od 100W.
E, sad, nadam se da nisam fulao, jer jači i nisu imali trenutno, a ionako se voda treba zagrijati koji tupanj u odnosu na onu sobnu temperaturu. barem tako pretpostavljam, jer ipak nije riječ o tropskim ribicama... Ispravite me ako griješim?
Pisano: 11.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na kutiji grijaca ti pise za koliku je litrazu, obicno ide watt na litru vode.
Pisano: 11.09.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
E, a sta kornjace vole kao igracku? Mislim, sta je nesto cime se one mogu zabavljati? Posto je moja kornjaca sama u terarijumu vec 6 godina i nece se lako naviknuti sad da joj dovedem drustvo, a htela sam necim da joj ulepsam zivot.....
Pisano: 24.11.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjacama nisu potrebne niti igracke niti drustvo. One su u prirodi u stalnom potragom za hranom, to im je primarna okupacija. U prirodi ne zive u skupinama i drustvo im nije potrebno.
Ako zelis da ti kornjaca bude "sretna" osiguraj joj puno prostora za plivanje i pravilne osnovne uvjete (grijac, UVA-UVB rasvjetu, filter...).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pod prvo, ako imas vec neko pitanje, onda ga postavi u odredjenu temu. Ako nema slicne teme onda otvori posebnu temu. A ne u temi koja nema nikakve veze sa tvojim pitanjem.
Editirano od TITO on 24.11.2008 22:37:26
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.