NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
71 korisnika su online (23 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 71

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

Pocetak
Početni član
Početni član

See User information
Zdravo.... zeleo bih da saznam malo vise informacija, o tome... kako da gajim vodenu kornjacu ?
Znam da cete skoro svi prvo prevrnuti ocima... jer mislite da bi trebalo da see preceslja forum, na kojem se mogu naci odgovori na skoro sva moja pitanja... ali varate se, procitao sam dosta.. ali opet imam nedoumica, i jos uvek sam na pocetku !

Ovako...

Imam crvenouhu kornjacu... mlada je... ja sam je uzeo pre tri dana...

U akvarijumu je od 70L ... znaci za nju je to dosta mesta...
U Pet shopu mi je lik preporucio da sa strane stavim grejac, i u padu da stavim ljunak preko njega, sto znaci da je grejac prekriven(sto znaci da mi taj pad predstavlja kopno)... jer kaze, da to prija kornjacama ??
Stavio sam kao sto mi je on preporucio... ali mislim da to nije dobro za nju.... jer mi je mnogo snuzdena(jos nije jela) !!!

I zamolio bih nekog ako moze da mi postavio svoju sliku akvarijuma, jer me prosto zanima kako da uredim svoj akvariujum... a da to njoj prija !!
I ako ne mrzi strucnjake... da nabroje svaki faktor koji je bitan za gajenje ove simpaticne zivotinjice?!

Hvala unapred... i izvnjavam se, ako mnogo trazim !?

Pisano: 02.10.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pocetak
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zdravo,

necu ti bas moc pomoc, jer nisam razumila sve sta si napiso (nije mi ovi jezik bas dobar - oprosti). Samo ti mogu na neki stravi odgovorit, kojih sam i razumila.

Naveo si velicinu o akvarija

Citiraj:

To stanje moze se brzo promjeniiti. Za par godina (ako ne radi hibernaciju i ako je prepuno hranis).

Smanjena slika

Za sada je josh dovoljno. Ali ako imas zenku ona moze narast oko 30cm.

Imamo ovdje na forumu par stvari, gdje mozes viditi primjere.
Kao ovdje:

klick
Klickni me

A ovdje isto imaju par slika:

klick

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao. Forum postoji da pitas, ali problem je sto neki ljudi dođu i kazu "Imam kornjacu, sta sad?!" bez da su ista pogledali. Ako nesto nije jasno, svakako cemo ti pomoci.
Za prvih godinu dana 70l je ok, ali kada kornjaca naraste trebati ce barem 5 puta veci akvarij.
Od opreme ti je potreban grijac, UVA-UVB rasvjeta i filter.
Kakav tip grijaca imas? Stakleni ili kabelsi? Stakleni grijac se nikako ne bi smio zakopavati jer nece grijati pravilno i moze pregoriti. Kornjaca mora imati kopno u akvariju gdje se moze potpuno osusiti i suncati pod odgovarajucom rasvjetom.
Kornjaca mozda ne jede jer je pod stresom od preseljenja u novi smjestaj. Kolika je temperatura vode?

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Scripta
Zdravo,

necu ti bas moc pomoc, jer nisam razumila sve sta si napiso (nije mi ovi jezik bas dobar - oprosti). Samo ti mogu na neki stravi odgovorit, kojih sam i razumila.

Naveo si velicinu o akvarija

Citiraj:

To stanje moze se brzo promjeniiti. Za par godina (ako ne radi hibernaciju i ako je prepuno hranis).

Smanjena slika

Za sada je josh dovoljno. Ali ako imas zenku ona moze narast oko 30cm.

Imamo ovdje na forumu par stvari, gdje mozes viditi primjere.
Kao ovdje:

klick
Klickni me

A ovdje isto imaju par slika:

klick

Hvala na dobrodoslici ! :)

Poennta je ... da sam sinoc zakljucio da joj uopste nisam obezbedio dobar prostor... napravio sam joj kopno samo od sljunka, i nisam joj sijalicu stavio da je greje... ali to cu veceras uraditi... sad sam jos na poslu...
Samo sto sam ja na slikama video da je mnogo velika dubina vode na nekim slikama... samo sto ja mislim da je ona mnopgo mala za veliku kolicinu vode, jer mislim da ce se udavitti ?? mozda gresim??
Imam stakleni grejac... i prekrio sam ga sljunkom... i vidim da vecinu vremena kao da ne greje... a Lui mi je mnogo snuzden, i bas tuzan.... moram da se potrudim da mu bude dobro !!!

hvala jos jednom :)))

Pisano: 03.10.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:
samo sto ja mislim da je ona mnopgo mala za veliku kolicinu vode, jer mislim da ce se udavitti ?? mozda gresim??

Nemoj se radi toga briniti. Kornjaca treba dovoljno prostora da pliva i da moze ronitit. Crveno-Uho-kornjace su dobre plivace. Tak da napuni polahko sve vise i vise vode. Samo nemoj od danas do sutra 30cm vise vodu napuniti. Stavi polahko svaku sedmicu po 5-10 cm vise vode.

Pisano: 03.10.2008

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Scripta
Citiraj:
samo sto ja mislim da je ona mnopgo mala za veliku kolicinu vode, jer mislim da ce se udavitti ?? mozda gresim??

Nemoj se radi toga briniti. Kornjaca treba dovoljno prostora da pliva i da moze ronitit. Crveno-Uho-kornjace su dobre plivace. Tak da napuni polahko sve vise i vise vode. Samo nemoj od danas do sutra 30cm vise vodu napuniti. Stavi polahko svaku sedmicu po 5-10 cm vise vode.

Hteo sam samo da kazem da sam poslusao vase savete, i savete upucene drugima na forumu, i mojoj kornjaci sam obeezbedio bolji zivot, i ona je zivnula i sad samo jurca po akvarijumu, jede meso... stavim joj malo vece parcence, i gledam je kako cepa parce, kako se maltretira da bi ga pojela... cak sam u jednom trenutku mislio da je vratim u pet shop, jer sam mislio koliko je smorena da nece preziveti... ali to se sad nece sigurno desiti...
Zelim da se svima zahvalim...

Pisano: 10.10.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Drago nam je da je kornjaca dobro. Radi lakseg odrzavanja akvarija bolje je da meso nasjeckas na komadice koje kornjaca moze progutati. Komadice joj dajes ravno u usta i nema ostataka koji ti mazu vodu.

Pisano: 10.10.2008

Početni član
Početni član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Drago nam je da je kornjaca dobro. Radi lakseg odrzavanja akvarija bolje je da meso nasjeckas na komadice koje kornjaca moze progutati. Komadice joj dajes ravno u usta i nema ostataka koji ti mazu vodu.

Vidis... nisam to znao, mislio sam da treba da im se stavi u vodu... ali radicu tako u buduce... ;)

Pisano: 11.10.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Samo pazi, kornjace mogu samo gutati u vodi.

Pisano: 11.10.2008

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum