NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
86 korisnika su online (23 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 86

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Kakav takav, al je pocetak...
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kao novajlija na ovom forumu, prvo da vas pozdravim iz Srbije. Sajt vam je odlican (forum pogotovo), pa bih hteo na istom da potrazim i pomoc...
Dobio sam na poklon crvenouhu kornjacu pre dva dana... E, sad.... Posto je neocekivano bilo nisam stigao da se priprem za ovakvu avanturu...
Mali me je odmah zainteresovao, tako da sam odmah poceo da se informisem po internetu (sta, kad kako..) sto me je dovelo ovde...
Posto (kako sam naveo) je sve bilo neocekivano, nemam (jos uvek, ali uskoro sve nabavljam) uslove za cuvanje kornjace....
(odmah da se ogradim ne morate trositi reci, sve sam procitao, bukvalno svaki post, tako da znam sta mi je raditi sto se tice opreme...)
Problem je sto kornjaca nece da jede :( Naravno ja joj dajem one racice, koje su dosle uz nju (probacu od sutra sa piletinom)... Pogledao sam i sve simptome sto se tice svih ovde navedenih bolesti, i nijedna mi nije sumnjiva... Kornjaca je u plasticnoj posudi, tkz "bubregu" (uzas), ali se trudim da odrzavam temp 26 stepeni, i radi lampa...
Da li je moguce da je to od stresa i nove sredine ili je to cak, negde sam i cuo normalno? Ali zeljno iscekujem taj prvi bite :D
Nadam se da sam sve detaljno i korektno objasnio...
Veliki pozdrav!
P.S samo tako nastavite!!

Pisano: 18.09.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Kakav takav, al je pocetak...
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao. Lijepo je cuti da je netko citao prije postavljanja upita. Nije cudno da kornjaca prvih nekoliko dana ne zeli jesti, pod stresom je od preseljenja, a i nema pravilan smjestaj. Nastoj sto prije nabaviti pravilan smjestaj i sto manje je uznemiravaj. Ako nece htjeti piletinu ili ribu probaj joj ponuditi meso crvenkaste boje poput pilecih srca, jetrica (dzigerice) jer ih ta boja privlaci. Nastavi citati i pitaj sve sto te zanima ili ti nije jasno

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Dobro došao! I ja sam novi ovdje, isto sam dosta čitao, ali sam ipak morao puno i pitati! ;)
@Kori, jel se ovo odnosi na mene "ne čitaju postove"...hehheheh
Šala, naravno...
Što se tiče filtera, vidim da je onaj koji mi je kolega @Kori preporučio izgleda dobar (za sada) i predlažem ti da nabaviš isti.
A ostalo moraš malo pročitati po forumu.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
E, prve brige su prosle :D :D
Kornjaca je pocela da jede :D
Nije htela da jede one racice, pa sam joj isekao deo fileta soma, i iseckao to na sitne komadice. Interesuje me samo da li je to masno? Posto citam da ih treba hraniti ribom, ali ne znam tacno sta i kako.... Prikladan smestaj obija za par dana, to nema da briga ;) Jedino mi sto ce za lampu da pricaka, posto u mom gradu ne mogu da je nadjem, a sad je ispitni rok pa ce morati da se snadje sa obicnom sijalicom dok ne potrazim malko vise... :|
E jos jedna stvar... Stavio sam joj da jede i ribu i racice(koje nije pipnula), pa me interesuje da li veceras da joj dam samo racice, kako bi se navikla i na njih?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Som je masan, nije dobar za kornjace i uzasno ti zamaze vodu. Od riba mozes davati pastrvu i zive ribe (gupy, platy, moly...).
Racice nemoj davati svaki dan, to je samo poslastica. Od suhe hrane je bolje davati granule kvalitetnijih proizvođaca npr. Tetra Repto Min.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kori hvala za obavestenje za ishranu... BTW nisam znao da i kao bebe mogu da jedu zive ribe...
Vec sam poceo da delam... Za pocetak sam pozajmio akvarijom od 40l, to bi trebalo da joj bude dovoljno (molim odgovor do koje velicine je to dovoljno). E, sad uzeo sam atmanovu pumpu, koja je bila najmanja u radnji jer mislim da je akvarijum mali za nesto jace (iskreno zaboravio sam da pogledam za koliko je litara, a trenutno ne mogu da pogledam jer sam u drugom stanu). A ne mogu da nadjem na netu atmanov sajt... Ono sto me buni jeste da kad se ukljuci filtrer, mnogo vuce i na minimumu, tako da pravi vrtlog, a citao sam ovde da im je potrebna mirna voda... Takodje filter i vuce kornjacu ka sebi.. Jel znate kako da resim ovaj problem? Inace znam da je bolje spoljni filter, ali sam gledao da sto pre obezbedim priblizne uslove pa cemo polako.. Ne znam da li sam ja pogresno nesto povezao ili sta.. Sutra cu da pitam u radnji... Grejac je isto atmanov i to kontam po ovim postovima ovde da je dovoljno... Sto se tice lampi, stizu za neki dan u radnju, tako da se nemocan do daljnjeg...
Ako nesto gresim vi mi recite! Svaki predlog ili ispravka je dobrodosla :D
Pozdrav!

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ljudi, moze li ta pomoc oko filtrera? Mlaz je suvise jak i pravi vrtlog koji mislim da joj smeta jer ne moze neometano da pliva....? BTW danas opet nije htela da jede.. Mozda je opet stres od novog smestaja (plastika => akvarijum)... Mada nesto mi je tu sumnjivo.... :| Ajde, prijao bi neki odgovor......
Hvala unapred!

Pisano: 19.09.2008

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Btw, sad sam opet gledao neke postove, i mislim da je Tito postovao (ne zameri ako nisi ti) da mlade kornjace uvek traze hranu.... Moja nije takva.... :(

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
De uktratko mi napisi, koliki je akvarijum, kolika je kornjaca, za koliko litara je filter napravljen ?

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Pozdrav tito!
Pa kornjaca je mala, 3-4cm... Akvarijum nije preveliki ali ako procitas prvi i drugi moj post ovde, videces da je to privremeno... 40x25x30(za visinu nisam siguran ali otprilike). Sto se tice filtera, to je najmanji atman koji je bio (prodavac je hteo da mi uvali veci ali mi je rekao da ce da pravi vir, pa bas iz tog razloga nisam hteo da ga uzmem... Sad sam pricao sa mojima (posto trenutno sam u drugom stanu i nisam pored kornjaca) i kazu da ni na filteru ni na kutiji ne stoji za koliku je litrazu... Inace je res koranjaca... Danas sam probao sa piletino, i nece, a juce je jela somovinu (cuo sam da je masna pa danas nisam hteo da joj dam,,,)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum